Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Son düzenleme:
5. Maddede gayet haklı çok az virüs var, AUR'u bile aktif kullanıyordum 1 kere bile bir şey olmadı.

8. Maddede de gayet haklı, AUR gibi şeylerle beraber cidden büyümekle beraber bir programın kaynak kodu bulunduğu zaman gayet rahat o programı kullanabiliyoruz.
Hocam virüs az demiyor ama, yok diyor. Az olmasına bende katılıyorum ama yok dediği için yanlış dedim. Program konusunda desteği var ama bir Windows kadar olmayabiliyor.
 
8. maddeye hiç katılmıyorum.
 
1. Açık kaynak.
2. Bedava.
3. Hızlı.
4. Güvenli.
5. Virüssüz.
6. Dağıtım seçeneği çok.
7. Özelleştirilebilir.
8. Uygulama mağazaları çok geniş.
Aklınıza gelen başka üstünlükler varsa veya karşı çıktığınız noktalar varsa yazın.
6 ve 8 hariç doğru. Virüssüz ne ya :D.
 
1. Açık kaynak.
2. Bedava.
3. Hızlı.
4. Güvenli.
5. Virüssüz.
6. Dağıtım seçeneği çok.
7. Özelleştirilebilir.
8. Uygulama mağazaları çok geniş.
Aklınıza gelen başka üstünlükler varsa veya karşı çıktığınız noktalar varsa yazın.

Aslında Linux çok da iyi denilemez. Ücretsiz olduğundan gelişimi yavaş, hatası bol. Windows'taki gibi binler oturup bir işletim sistemi yaparken Linux'ta her grup kendi dağıtımını yaptığından ortaya Windows'la kapışacak bir şey çıkmıyor.

1-ev kullanıcısı açık kaynak nedir bilmez bilsede işe yaramaz.
2-çoğu insan zaten Windows'u para vermeden kullanıyor, para ödiyenlerde 30TL gibi bir fiyata Key alabiliyor.
3-hız konusu çok tartışmalı. Genelikle optimizasyonu sisteme uygun olmadığı için. Batarya hızlı tükenir, bilgisayar boşteyken ısınır. Bu yavaşlamaya ve takılmalara sebep olur.
4-ev kullanıcısı yazılım yöneticisi dışında pek bir şey indiremediği için virüssüz ve güvenli. Bir de pazar payının az olmasından.
5-özelleştirme seçemeği çok iyi. Kendi zevkine göre istediğini yaparsın.

Ben 1 yıla yakın Linux kullanıyorum ve Windows gibi konforlu bir şey değil. Linux kullanmak biraz meşakkatli.
 
Aslında Linux çok da iyi denilemez. Ücretsiz olduğundan gelişimi yavaş, hatası bol.
Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Microsoft dahil bir sürü dev firma GNU/Linux'a katkıda bulunuyor. Linux, hatası bol olsa sunucularda tercih edilir mi sence?

Batarya hızlı tükenir, bilgisayar boşteyken ısınır.
Fan sesi daha az geliyor ve daha soğuk çalışıyor benim bilgisayarım. Çoğu insanın da izlenimleri benimkiyle aynı. Takılma ve yavaşlama ise hiç yok. Windows'ta her şey çok yavaş.
 
Burada Linux fanboyları iyi bir sisteme sahip olduklarında halen Linux kullanacaklar mı merak ediyorum. Gidiyorlar 2 Mr. Robot izliyorlar; tamam, hemen indir, kur. Windows üzerinde bunu eklentiyle yapabiliyorsun WSL ile. Hiçbir şeyin fanboyu olmayın. Bu kategoride bir adama öneri vereyim diye 3 gün ban yedim. Üstelik yaşlarından fazla bilgisayar kullanmama rağmen gelmişler, gülücüklü emoji atıyorlar. Windows 10'daki UAC'ı en yüksek seviyeye getirin bakayım. Virüs falan giriyor mu, görürsünüz. Windows XP ile kıyas yapıyorsunuz.
Ne alakaymış o :D Kendi laptopumda i5 8250U ve 8 GB RAM var gayet de yeterli Windows kullanmak için fakat kendim istediğim için Linux Mint kullanıyorum. Mr.Robot izleyip Linux kurmak isteyenlerin bir çoğu Kali kurup siliyorlar zaten. Önyargınızı kırın. Her güncellemede sistemin içinden geçen, kafasına göre sürücüleri hatta bazen BIOS'u güncelleyen bir işletim sistemini çok fazla övüyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı