Hayvanların iradesi yok mu?

Selam dostlar, gece gece aklıma ilginç bir soru takıldı ve sizinle paylaşmak istedim açıkçası, maymunların, köpeklerin, ve daha birçok bu türde ki hayvanların sizce iradeleri yok mu gerçekten? Elbette bizim kadar iradeleri yok olsaydı şu an biz olmazdık muhtemelen ama, bence araştırıldığı gibi hiç iradeler yok değil bebek iradeliler ve düşünebiliyorlar, bunlar benim şahsi düşüncelerim ve sizin de kendi düşüncelerinizi merak ettim.

İradeleri olmasaydı hayvanlar neden hırlayıp ısırmıyor ya da eczaneye giden bir köpek vardı bence bu iradenin en net örneği. İradeleri olmasa onlara saldıran insanlara giderlerdi ama onları görünce hırlıyorlar.
 
Ondan önce "İrade gerçekten var mı?" sorusuna kesin cevap getirebildik mi de hayvanlarda irade var mı konusunu konuşuyoruz? :)
 
Var. Mesela bir köpek sizin yanınıza her geldiğinde ona vurursanız yanınıza gelmeyi bırakır, ama her geldiğinde mama verirseniz gelmeye devam eder gibi.
Şu videonun bir kısmında anlatıyordu ama tam olarak neresi hatırlamıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bizim ineğe 40 kere sopa vururdum yan arazideki yeşil arpayı yemesin diye, yine her fırsatta yeşil arpaya dalardı. İrade olsa dayağa bırakırdı :D
Senin arpayı yemesin diye vurduğunu nerden biliyor. Yani onunla iletişim kuramazsan senin dediğin şeyi anlamaz. Birisi seni bir hatandan dolayı dövse ve sana nedenini söylemese sen yine o hatayı yapmaya devam edersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı