Motosiklet önerisi

Ynka

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.486
Çözümler
17
Merhaba kardeşimde motosiklet hastalığı var ve kendisi bu Ocak ayında motor alıyor. Yaşı 17, boy 1.70 kilo 72 kendisi CBR125R istiyor. Sizin öneriniz var mı? Giriş için 125r iyi mi (racing tip istiyor)?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence daha önce motor tecrübesi olmayan birisine 125'lik bir motor vermek mezar vermekle eşdeğer. Önce Scooter tarzı motorları kullanmasını öneririm. Ülkemizde motora ve motorcuya saygı yokken kardeşinizi tehlike atmak istemezsiniz.
 
Evet, CBR çok güzel başlangıç motoru. Çok rahat öğrenir. Mümkünse 2. el alın, koruma takozu taktırın.

Bence daha önce motor tecrübesi olmayan birisine 125'lik bir motor vermek mezar vermekle eş değer. Önce scooter tarzı motorları kullanmasını öneririm. Ülkemizde motora ve motorcuya saygı yokken kardeşinizi tehlike atmak istemezsiniz.

125 vermek mezar vermekle eş değer mi? İnsanlar 250'lik başlangıç motorları boşuna yapıyorlar o zaman.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşimde motosiklet hastalığı var ve kendisi bu ocak ayında motor alıyor. Yaşı 17, boy 1.70 kilo 72 kendisi CBR125R istiyor. Sizin öneriniz var mı? Giriş için 125r iyi mi (racing tip istiyor)?

Hocam 125R önermem ama siz bilirsiniz hız falan yapmayacaksa ve kurallara uyacaksa gayet iyi.
 
125 cc olduğu için başlangıç için uygundur. En son bildiğim kadarıyla Honda yedek parça ve bakım ücretleri de uygundu. Alternatif olarak YBR 125 veya scooter önerilebilir. Scooter ile trafik tecrübesi edinmek daha kolay olur etrafa daha dikkat eder motorun kendisine kafa yormayacağı için.
 
Hiç motor bilmeyen bir insan olarak 250CC ile başladım motora ve en güzel tercihi yaptığımı düşünüyorum size kalsa 125'lik mezar ise 50'liğe binelim.
Bence diye ifade ettim zaten. Bu konu hakkında "Altın Elbiseli Adam'ın" çok güzel bir videosu var onu izleyebilirsiniz. Ülkemizde motor sürücülerine yapılanları görüyoruz ve daha önce trafik deneyimi olmayan birisine 125CC motor sıkıntı çıkartabilir.
Başkan 125CC motor nasıl mezar olabilir?
Kardeşin; gençliğin verdiği duygu ile hız yapabilir, kuralları çiğneyebilir. Kardeşin her şeye uysa dahi ülkemizde trafikte "öküzler" çok fazla sayıda var. Onlar yüzünden bir sorun çıkabilir. Trafiğe alışması lazım, bundan bahsetmiştim.

Motorda sizi koruyan bir kaporta vb. bir şey yoktur, ekipmanlarınız vardır. En iyi ekipmanları bile taksanız karşınızdaki hata yaparsa motor sizin mezarınız olabilir. (Bknz: "Altın Elbiseli Adam" Allah rahmet eylesin)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı