Açık liseye geçmek mantıklı mı?

Yusuf Kiraz 38

Decapat
Katılım
20 Mart 2021
Mesajlar
255
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben şu an da Anadolu lisesinde okuyan bir 10. sınıfım. 11 ve 12 de açık liseye geçme diye bir düşünce var içimde. Sizce mantıklı mı? Açık liseye geçersem dershaneye yazılırım diye düşünüyorum. (Şu an 10. sınıftada dershaneye gidiyorum) Ben evde daha iyi çalışan bir öğrenciyim çünkü soru çözmeye daha çok vaktim oluyor. Lisem de çok iyi bir lise değil. Bazı hocalar çok kötü. Okuldan geldğimde dinleneyim yemek yiyeyim derken saat 7:30 oluyor zaten ders çalışmaya fırsatım olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?(Sorularınız varsa cevaplayabilirim)
 
Ben şu an da Anadolu lisesinde okuyan bir 10. sınıfım. 11 ve 12 de açık liseye geçme diye bir düşünce var içimde. Sizce mantıklı mı? Açık liseye geçersem dershaneye yazılırım diye düşünüyorum. (şu an 10. sınıftada dershaneye gidiyorum) ben evde daha iyi çalışan bir öğrenciyim çünkü soru çözmeye daha çok vaktim oluyor. Lisem de çok iyi bir lise değil. Bazı hocalar çok kötü. Okuldan geldğimde dinleneyim yemek yiyeyim derken saat 7:30 oluyor zaten ders çalışmaya fırsatım olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?(sorularınız varsa cevaplayabilirim)

Eminim herkes çok fazla çalışmak ister ama belli bir süre sonra sıkılır çok bocalar. Eğer ki dershane YouTube gibi platformalar da hocalardan daha iyi diyorsan gidebilirsin nasıl olsa anlamadığın soruyu soracağın dershane hocaları olacaktır.
 
Aileni ikna edebiliyorsan geç bence kesinlikle. Ben 12'de geçmiştim.
Evet ailemde benim gibi istiyor.
Eminim herkes çok fazla çalışmak ister ama belli bir süre sonra sıkılır çok bocalar. Eğer ki dershane YouTube gibi platformalar da hocalardan daha iyi diyorsan gidebilirsin nasıl olsa anlamadığın soruyu soracağın dershane hocaları olacaktır.

Çok teşekkürler.
Dershane varsa sıkıntı olmaz. Dershane yerine özele gitmeyi düşündün mü? Özele gitmenin puan kısmı diye bir şey var mı bilmiyorum.
Özel fiyatları maalesef çok uçuk ama onuda bir düşünebilirim.
 
Ben şu an 12'de açığa geçtim. Şimdiki aklım olsa 10. sınıfta geçerdim.
Lisede hocalarından alabileceğin eğitimin aynısını evde çalışarak da alabiliyorsun.

Öğretmenler sana sadece müfredatı anlatıyor. Görevleri bu. Günümüz imkanlarıyla öğretmenlerin anlattıklarından daha fazlasına dahi çalışabilirsin. Ve kendine daha çok şey katabilirsin.


Ama evde disiplin sağlayamayacaksan açığa geçmeni tavsiye etmem. Evde iyi bir disiplin sağlaman çok kritik. Yoksa daha kötü bir durumda olursun.
 
Ben de açıktan bitirmiştim liseyi. Zaten verilen kitaplar oldukça iyi anlatımlıydı. Evde okuyup test çözüyordum. Sınavlardan da kolayca kredi topladım ve mezun oldum. Üniversiteyi etkilemiyor zaten liseyi nasıl bitirdiğin.
 
Hocam üniversite kazandınız mı bilgi verebilir misiniz?

Kazandım. Birden fazla defa. Üniversite sınavıyla liseyi nasıl bitirdiğinin bir alakası olmadığı için etkilemiyor. 2015-2017 Radyo ve Televizyon Programcılığı önlisans mezunuyum. Sonra Gazetecilik bölümüne dikey geçiş sınavı ile geçtim. Ancak sonra onu bırakmak istedim, kaydımı sildirip tekrar üniversite sınavına girip başka bölümlere geçtim.
 

Geri
Yukarı