Sabahları ne yenmeli?

zahidbolat

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
2.624
Makaleler
3
Çözümler
4
Yer
Erbaa
Bildiğiniz gibi okullar açıldı ve sabah erken kalkıp hazırlanmamız gerek. Hazırlanmanın bence en önemli süreci yemek yemektir. Eğer aç bir şekilde okula giderseniz ve paranız yok ise kafanıza sürekli aç olduğunuz gelecek, derste anlatılan konuları yarım yamalak anlayacaksınızdır. Okulum 8'de derslere başlıyor, 7'de uyanıp yemeğe fazla vakit ayırmamayı düşünüyorum. Bu yüzden dolayı bir Amerikan alışkanlığı olan mısır gevreği, yulaf ezmesi, müsli veya nesquik gibi tercihlerden birini seçip her sabah yanına ek meyveler de koyarak yemeyi düşünüyorum. Sizce yararlı olur mu? Yemeklerden daha sağlıklı olur mu? Zinde tutar mı? Bu ürünlerin arasından hangisi daha yararlı olur? Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Tost ekmeği + çedar peyniri al marketten sabahları yap 2 adet tost yeterli olur ben öyle yapıyorum. Sabah kalkınca insanın çok iştahı olmuyor mısır gevreği vs mide bulandırıcı bana göre zamanında çok denedim de olmuyor.
 
Napıyon biliyorsun mu alıyorsun bir kasede yumurtası 1 dakika çırpıyon içine tuz karabiber maydonoz isteğe göre atıyosun tavayı atıyon tereyağını cazzzzz diye bir ses gelecek bir süre sonra ondan sonra 8 9 tane salam atıyorsun hepsi iyice kızarıyor sonra onları bir tavaya alıyorsun sonra döküyosun 2 tane yumurta yumurta dağılıyor sonra bir tarafına kaşarı ve salamı döşüyorsun kapatıyorsun iyice kızartıyorsun alıyorsun tavaya yanına da kola ohhhhhhhhhhh.
 
Mısır gevreğinin yanına böğürtlen koyuyorum ben. Sabahları hiç mısır gevreği istemesemde böğürtleni canım istiyor. Hem doyuyorum hem iştahım kesiliyor gün boyu da tok kalıyorum.
 
Arkadaşlar yemek yapacaksam uykuya zaman kalmıyor maalesef. O yüzden pratik olması gerek. Yumurta falan uğraşılmaz. Mısır gevreği mi yulaf mı?
 
Arkadaşlar yemek yapacaksam uykuya zaman kalmıyor maalesef. O yüzden pratik olması gerek. Yumurta falan uğraşılmaz. Mısır gevreği mi yulaf mı?

Yulaf lifleri açısından ve besin açısından daha zengin o yüzden yulaf yoğurtlada yiyebilirsin. Benim kendi yediğim tarz şu yulafı alıyorsun tamam mı sonra yulafı koyuyon kaseye yoğurtu koyuyon üstüne bal muzu eziyon onu koyuyon sonra güzel bir çilek doğruyon hafif sert elmalardan doğruyon karıstırıyon ohhhhhhhhhhhhhhhhhh balı çok koyma ama bir tatlı kasıgınının yarısı kadar yeter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı