Hayatın amacı nedir?

Hocam hem cehennemden bahsedip bir dininiz olduğunu belli ediyorsunuz, hem de her günü ziyan içinde yaşadığınızdan bahsediyorsunuz. Biraz çelişkiye düşüyor gibisiniz. Yani beni yanlış anlamayın ama sanırım siz tembelliğinize yalnızca bir sebep arıyorsunuz. Son günlerde sizin gibi kişiler çok fazla olmaya başladı. Ama dediğim gibi beni yanlış anlamayın size bir şey demiyorum. Sadece ayağa kalkın ve kendinize ben kimim sorusunu sorun. Eğer bu dünyaya yalnızca bir ot gibi yaşamaya geldiyseniz o ayrı :)

Bir şey yaptığım yok ama Allah'a şükür isyan etmiyorum tabii o boş vakitleri dua okumak veya namaz kılmaya degerlendirsem daha iyi olurdu.
Sorun değilse yaşınız kaç acaba?
15
 
Kişinin kendi amacını kendisi bulması gerek.

Benim amacım ise geride, birilerinin dönüp bakabileceği bir şeyler bırakmak. Yani bu dünyada bir iz bırakmak.
 
Bir şey yaptığım yok ama Allah'a şükür isyan etmiyorum tabii o boş vakitleri dua okumak veya namaz kılmaya degerlendirsem daha iyi olurdu.

15
Güzel. 55 yaşına gelip bir kere bile hayatını, ne yaptığını, evreni sorgulayacak cesareti olmayan insanlar var. Tabi siz biraz da depresifsiniz anladığım kadarıyla ama normaldir :D

Bir de bu her günüm aynı boş muhabbetini bırakmak lazım bence. Benim de her günüm aynı ama bir sorun olarak görmüyorum bunu. Önemli olan o aynı olan günde ne yaptığınız. Her gün farklı şeyler de yapabilirsiniz ama içi boşsa, size bir şey katmayacaksa bir anlamı kalmıyor. E tabi beyninize de kimse merak ve öğrenme isteği enjekte edemez o yüzden seçimi siz yapacaksınız :D
 
Eğer müslümansanız Allah;
-"Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım." dediğini biliyorum yanlışsam düzeltin, fakat Allah sadece 7/24 ibadet edin vs. de demiyor illaki eşine koca olacaksın illaki oğluna-kızına baba olacaksın illaki yere çöp atmayacaksın illaki hayatını yaşayacaksın... Sadece İslam'ı araştır ve mutlu, huzurlu yaşa ve şükret.🙂(kusura bakmayın bayansanız tam tersi geçerli yani anne olmak vs.)
 

Geri
Yukarı