Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani müslümanlığa ikna etmeye çalış sevebiliyorsan dene 2 şeyde (din ve ilişki) ilerlemiyorsa o zaman Allah başka kısmet çıkarır karşına sen içini ferah tut.
Neden bunu yapsın? Neden kendisini ateist olmaya ikna etmiyor mesela?
 
Bu nasıl bir tabir yarı çomar nedir? Aile kutsaldır. Bu çomar kelimesini çıkartan kendini entel zanneden zavallı birkaç lov IQ ateistlerin Müslüman'lara yakıştırdığı bir hakaret.

Aile kutsal değildir. Oh, iyi Vatan haini olduk, gerici olduk, şimdi de ateist olduk.

Konuya gelecek olursak, İslam da sevgili yapmak yasaktır, başka dinden biri ile evlenmek yasaktır.

Benim merak ettiğim konu şu şeytan cennetten kovulduysa nasıl oluyor da Adem'e ulaşıyor? Birisi lafı dolandırmadan yazarsa mutlu olurum.
 
Son düzenleme:
alıntıladıklarınızı okuyunca ben de öyle düşünmeye başladım fakat hayırlısı.

Hayırlısı bakalım.

Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bide diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?

Birbirinize saygılı olmak yeterli olacaktır.
 
Benim merak ettiğim konu şu şeytan cennetten kovulduysa nasıl oluyor da Adem'e ulaşıyor? Birisi lafı dolandırmadan yazarsa mutlu olurum.

Şeytan; cennetten kovulmadı, Allah'ın huzurundan kovuldu. Tahmin edersiniz ki Alllah'ın mekanı, bütün yaratılmışın üstündedir.
 
Son düzenleme:
Neden bunu yapsın? Neden kendisini ateist olmaya ikna etmiyor mesela?

Neden etsin peki islamiyet gibi güzel bir şeyi bırakıp neden Allah'ı inkar etsin en önemlisi de ahiretini kaybetsin

Yanlış bakış açısı ile bakıyorsun ve böyle düşünüyorsan bir dinini sorgula sağlam bir şekilde dinine tutunmuyorsun

(Ha ben 30 40 yaşında islamiyeti anlatmaya çalışan kişilerden değilim 18 yaşımda üniversite okuyan bir gencim)
 
ben abdestinde namazında bir insanım
Abdestinde namazında olmanız güzel. Ancak bir insanı kesinlikle dini inancına göre yargılamayın, yanlış bir davranış çünkü.
 
Bu soru; konuyu, konunun özünden koparır ama siz bilirsiniz. Sonunda da bitmez tartışmalara vesile olur.

Kardeşim herkesin inancı kendisine göre olmasını neden normal bulmuyorsunuz ? Neden bir başkasını kendi inancına göre ikna etmesini istiyorsunuz ? Tabi ki uzar konu çünkü tutarsızca şeyler yazıyorsunuz. Tutarlı bir soru karşısında hiçbir şey uzamaz. Kısacası herkesin inancı kendinedir. Bu nasıl bir tekliftir ya ? "Müslümanlığa ikna etmeye çalış"
Neden etsin peki islamiyet gibi güzel bir şeyi bırakıp neden Allah'ı inkar etsin en önemlisi de ahiretini kaybetsin

Yanlış bakış açısı ile bakıyorsun ve böyle düşünüyorsan bir dinini sorgula sağlam bir şekilde dinine tutunmuyorsun

(Ha ben 30 40 yaşında islamiyeti anlatmaya çalışan kişilerden değilim 18 yaşımda üniversite okuyan bir gencim)
Daha 18 yaşındasın. Sorgulamak nedir hala idrak edememişsin üniversite okumana rağmen. İdrak edebilseydin tanımadığın biri hakkında yorum yapmazdın. Demek ki sorgulamış ki sözü geçen kişi ve kendi kararını verip seçim yapmıs ateist olmayı. Herkes senin gibi müslüman olmak zorunda değil. Herkes anası babası bir şeye inanıyor diye, ya da sözde müslüman olan bir ülkede doğuyor diye inanmak zorunda degil. Kısacası kendi tercihine karışmayın kimsenin. Al inancını ve o inancın bildiklerini kendine sakla. Sen git cennetine ama kimsenin cehennemi seni ilgilendirmesin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı