Hayattan bıktım

Evet başlıktaki gibi sorunum bu bıktım bu hayattan okuldan ödevlerden saçma sapan konuşan insanlardan Türkiyede yaşamaktan bıktım beni motive edecek bir şey var mı?
Fazla umursama, dünya adil değil, ya şanslısın ya da şanssız, biz şanssız olanlarız. Yaşayanlar var bir de yaşayanların hayatını izleyenler var, fakir ve çirkinsen üstüne günden güne yoksullaşan bir ülkede yaşıyorsan hayat senin için bitmiştir. İt's over.
Aga red yiyeceğini nereden biliyosun :D
Kadınların talibi çokta ondan, en çirkin kıza onlarca erkek yazıyor, kadınlar zaten hipergramik doğası gereği seçen taraf ve elindeki seçeneklerin en iyisini seçmeye meyilli. Türkiye tam bir incel yurdu ve Türk erkeklerinin çoğu özellikle genç yaşta sekse ulaşamıyor, anca parayla oluyor.
Okula başkası için gitmiyorsun kendin için gidiyorsun kendin için bir şey yaptığını idrak edince insan yaptığı işe daha sıkı tutunuyor, eğer gerçekten bu ülkeyle sınırlı kalmamak istiyorsan eğitimine önem vermen gerekiyor.
Eğitim aldım da ne oldu kardeşim ? Okumakla bir şey olunmuyor, paran varsa adam yerine koyuluyorsun yoksa bu hayata küfür ede ede gidiyorsun. Türkiye'de sınıfsal farklılık hat safhada. En basitinden bir doktor, mühendis seni azarlayabiliyor ancak sen onları azarlayamıyorsun, fakat sen gidip bir taksiciyi, esnafı rahatlıkla azarlayabiliyorsun.
 
Son düzenleme:
Eğitim aldım da ne oldu kardeşim? Okumakla bir şey olunmuyor, paran varsa adam yerine koyuluyorsun yoksa bu hayata küfür ede ede gidersin. Türkiye'de sınıfsal farklılık hat safhada. En basitinden bir doktor, mühendis seni azarlayabiliyor ancak sen onları azarlayamıyorsun, fakat gidip bir taksiciyi, esnafı rahatlıkla ezebiliyorsun.

Eğitim aldın ama sana göre zaten boş, ne yapmayı planlıyorsun peki hayatının geri kalanında para kazanmanın bir yolunu bulabildin mi bahsettiğin şeyler azarlanmamak adam yerine konmak için ne yapman gerektiğini biliyor musun ne yapıyorsun bunun için.
 
Eğitim aldın ama sana göre zaten boş, ne yapmayı planlıyorsun peki hayatının geri kalanında para kazanmanın bir yolunu bulabildin mi bahsettiğin şeyler azarlanmamak adam yerine konmak için ne yapman gerektiğini biliyor musun ne yapıyorsun bunun için.
Soruna cevap vermeden önce belirtmek isterim ki asıl hadise Türkiye'de bir elit eğitimi sisteminin alt kümesinin çökmüş olmasıdır. Bu yüzden insanlar kendi yolunu çizip, kendilerini geliştirip, ve biraz şanslıysa baba mesleği öğrenip yetişebilirler.(maalesef ben bunu yapamadım) Türk eğitim sistemi tamamıyla devlete bürokrat ve memur yetiştirmek üzere olan bir sistemdir, yani ikinci kademe kadroları yetiştirmeye yönelik bir sistem. Bu sistem karar verici kadroları yani toplumun kaderini yönlendirmek üzerine eğitilmiş olan kadrolara nefes payı bırakmamıştır. Türkiye'de az yada çok bir süre yurt dışında okumamış olan insanlarda geniş ufuklu düşünebilen, dünya kapsamında düşünebilen, ülkenin geçmişini ve geleceğini rasyonel bir biçimde ele alıp eleştiren veya savunabilen dahi yetişmemiştir. Bu anlattıklarımın zıttı bireyler yabancı okullarda, düzgün bir eğitim sistemi doğrultusunda yetişmiş ve kendini geliştirmiştir. Türkiye'de devlet okulunda yetişen insanlar sadece ve sadece emirlere itaat etme disiplinini öğrenmişlerdir, çünkü memur için gerekli olan şey budur. Bu sistem Türkiye'de 19 yüzyıldan bu yana kurulduğu noktadan itibaren tek bir amaç gütmüştür, devlete memur yetiştirmek. Amaç bu olunca, klasik ezberci bir itaat ideolojisinin esiri olmuştur.
 
Son düzenleme:
Kendini geliştir.

Soruna cevap vermeden önce belirtmek isterim ki asıl hadise Türkiye'de bir elit eğitimi sisteminin alt kümesinin çökmüş olmasıdır. Bu yüzden insanlar kendi yolunu çizip, kendilerini geliştirip, ve biraz şanslıysa baba mesleği öğrenip yetişebilirler.(maalesef ben bunu yapamadım) Türk eğitim sistemi tamamıyla devlete bürokrat ve memur yetiştirmek üzere olan bir sistemdir, yani ikinci kademe kadroları yetiştirmeye yönelik bir sistem. Bu sistem karar verici kadroları yani toplumun kaderini yönlendirmek üzerine eğitilmiş olan kadrolara nefes payı bırakmamıştır. Türkiye'de az ya da çok bir süre yurt dışında okumamış olan insanlarda geniş ufuklu düşünebilen, dünya kapsamında düşünebilen, ülkenin geçmişini ve geleceğini rasyonel bir biçimde ele alıp eleştiren veya savunabilen dahi yetişmemiştir. Bu anlattıklarımın zıttı bireyler yabancı okullarda, düzgün bir eğitim sistemi doğrultusunda yetişmiş ve kendini geliştirmiştir. Türkiye'de devlet okulunda yetişen insanlar sadece ve sadece emirlere itaat etme disiplinini öğrenmişlerdir, çünkü memur için gerekli olan şey budur. Bu sistem Türkiye'de 19 yüzyıldan bu yana kurulduğu noktadan itibaren tek bir amaç gütmüştür, devlete memur yetiştirmek. Amaç bu olunca, klasik ezberci bir itaat ideolojisinin esiri olmuştur.

Soruma cevap vermeni beklerdim, kendini geliştirmene engel olan nedir bunu yapamadığını söylemişsin madem farkındasın durumun, sen bu senaryonun neresindesin? Söylediğin itaatkar memur fabrikası sistemimizde memur musun karar verici kadroda mısın?
 
Hayat engellerle dolu. Önemli olan bu engelleri aşabilip her ne olursa olsun mutlu olmak. Sen onlardan ol. Pes etme.
Herkesin derdi var. Sana özel bir şey değil. Mutlu olanlar ise bu azınlıktan.
Her şeyin mutlu bir sonu vardır lakin kötü sonlara katlanarak.
 
Bende bıktım herşeyden. Kendimi dizi/film ve kitap okumaya bıraktım. Sen de bence bir uğraş bul kendine boşlukta kalırsan hayatı daha fazla sorgularsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı