Ülkedeki mülteci durumu

@Quarit Bana burada gelip benim ülkemde; "-Türk kızlarına tecavüz ederim" diyen mültecileri savunacaksan senle hiç tartışmaya girmem bile. Aralarında tabii iyi olanlar var ama kurunun yanında yaşta yanıyor durum bu.
Kültürel ekonomik sebepler ve manevi değerleri zedeleyen zihniyetler Türklerdir. Onları pekiştirenlerde Türklerdir. Anladın mı ?
Ayrıca Türklere karşı zorun ne?

İşinde eli yüzü düzgün Suriyelilere lafım yok.
 
@Quarit Bana burada gelip benim ülkemde; "-Türk kızlarına tecavüz ederim" diyen mültecileri savunacaksan senle hiç tartışmaya girmem bile. Aralarında tabii iyi olanlar var ama kurunun yanında yaşta yanıyor durum bu.

Ayrıca Türklere karşı zorun ne?

İşinde eli yüzü düzgün Suriyelilere lafım yok.

İnsanları kötü/iyi olarak ayırmak bu kadar zor olmamalı. Çok basit örnek. Benim bedenim siyah. Bundan dolayı her bedeni siyah olan herkes iyi ya da kötü olacak diye bir mantık yok. Siyah bedenli birisi kötüyse, o sadece kişiyi ilgilendirir; bedeninin siyah olmasını değil. O yüzden birini ya da birilerini ağzınızda dillendirirken ırkını hedef almayın. Bari en azından "bazı Süriyeliler" deyin. Benim yazdıklarımın hepsini iyi oku ve anla. Benim ne Türkler ile, ne Süriyeliler ile, ne başka bir ırk ile ilgili genel bir problemim yok. İyi oku ve anla. Sizin idrak edemediğiniz şeyleri söyledim, ve sizin bir başkaları için yaptığınız ucuz genellemeyi ben de sana karşı yaptım. Anla diye nasıl bir hissiyat olduğunu, ki anlamış gibi görünüyorsun. Anladıysan o zaman bir daha ki sefer ağzına birilerini alırken genelleme yapmamayı öğrenmişsindir demektir.

Bu arada benim de düzgün Türklere bir lafım yok :) Yani senin kendini anlaman için sana karşı birilerinin senin gibi mi davranması gerekiyor ? Düzgün olmayan Türklerin olmadığınında farkındasındır değil mi ? Şekil A'da görüldüğü üzere birileri düzgün olmayan bazı Türklerden dolayı genelleme yapınca nasıl tepki veriyorsun, ama kendin rahatça "Süriyeliler" diye konuşabiliyorsun. Şunu anla. Yaşadığın ülkede ki katiller, sapıklar, ne kadar zararlı insan varsa, çoğunluk daha çok malesef Türklerden oluşuyor. Konuşacaksan eğer genelleme sever arkadaş, tam konuş.
 
Kültürel ekonomik sebepler ve manevi değerleri zedeleyen zihniyetler Türklerdir. Onları pekiştirenlerde Türklerdir. Anladın mı ? Hani bir başka ırk'ı kolayca ağzına alabiliyorsun ya kendince haklı olarak, o zaman kendi ırkınıda ağzına al aynı şekilde. Lafa bak "bizimkiler bize yetiyordu zaten" Aynen o yüzden her yerde tepki gösteriyordunuz :) Konu neden Süriyeliler oluyor ? Neden Türkler değil hep bir başkası oluyor ? Ben bu tarz konuşmayı sevmem, yanlış anlama "neden Türkler değil..." gibi şeyler yazıyorum. Böyle tutum sergiliyorum çünkü sizin davranışınız bu şekilde. Yine de idrak edemiyorsunuz. Ve hala Süriyelilere, bir başkalarına çamur atıyorsunuz direkt.
Tepki göstermediğimi nerden çıkarıyorsun?
Suriyeli falan mısın kendi ırkın gibi savunuyorsun.
Konu Türkler değil çünkü zaten burası Türk vatanı. Dışarıdan pisliği getirene elbette tepki göstereceğim. Mesajımda ne dedim, düzgün adamlar düzgün Suriyeliler kalsın, sokakta kadınlara laf atmayan, ''Kızlarınız younowda orasını burasını açıyor'' diyip laf atmayan herkes, düzgün olan tüm Suriyeliler kalsın. Türkler'den de yok mu? Evet var, ''Etek giyen namussuzdur'' diyen Türk'de var. Ama bu nasıl Türk'ün sorunuysa, sığınmak için benim ülkeme gelen herifin, benim ülkemdeki kadınlara ''Etek giyen namussuzdur'' demesi de Türk'ün sorunu. O yüzden ben bu Suriyelileri istemiyorum. Normalde 5 liraya yapılacak işi, karın tokluğuna 2 liraya yaptıkları ve gelir düzenini alt üst ettikleri için istemiyorum. Eğer sen de Suriyeliysen, Türkiye'de Suriyelilere karşı olan tutumdan rahatsızsan, buyur kendi ülkene geri dön. Savaş bitti, kutlama bile yapılıyor. Ha şayet Türksen, biraz Türk ol ve ülkenin temel taşlarını bozmaya çalışan hiç bir ırka göz yumma. Bölücü Kürtlere zamanında tepkiyi nasıl koyduysak ve koymaya devam ediyorsak, toplumsal sorunlara yol açan Suriyelilere karşı da aynı tepkiyi göstericez.
 
Yaşadığın ülkede ki katiller, sapıklar, ne kadar zararlı insan varsa, çoğunluk daha çok maalesef Türklerden oluşuyor. Konuşacaksan eğer genelleme sever arkadaş, tam konuş.
Sen şaka mısın? Ciddi misin ya sen?
 
Hala şunu anlayamıyorsunuz ve tuhaf tuhaf algılar yaratmaya çalışıyorsunuz. İnsan'ın iyisi olduğu gibi kötüsüde vardır. İnsanı iyi/kötü şekilde ayırırken ırk/bayrak gibi ayırmayın. Şimdi ben de sana Süriyeli bir insan ile yaşadığım bi olayı anlatacağım. Yaşadığım ilçe çok küçük. Bir gün merkezde işim vardı. Dolmuşa bindim. Bir tane zarzor Türkçe konuşan birisi vardı. Bir yer sormaya çalışıyordu. Polis karakolunda imza atması gerekiyormuş. Ben de yardımcı oldum. Çocuk Süriyedeki savaş yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalmış. Herkes savaş canlısı olmak zorunda değil. Bu da öyle bir insan. Şartlar onu Türkiyeye getirmiş. Kendisi burada çobanlık yapıyor. Üstelik çok ucuz fiyata çalışıyor. 2 tane küçük kardeşi varmış. Özellikle onlar için çalışıyormuş. 1 saat boyunca birlikte oturup sohbet ettik. Yani konuyu Süriyelilere ya da Afganistanlılara getirip kendi eksikliğinizi örtpas etmeye çalışmayın. Konuşmak istediğiniz bir şey varsa önce dönüp aynaya bakın. Böyle ırk ayrımı kafalarından vazgeçin. Yaşınız 15 felan mı ? Bu ülke Süriyeliler olmadan önce cennet miydi ? Hiç mi katil yoktu, sokaklarda zorbalar yok muydu, hırsızlar yok muydu, kadın katilleri yok muydu, çocuk istismarcıları, hatta hayvanlara bile tecavüz eden sapıklar yok muydu ? Bu nasıl bir algıdır ? Süriyeliler geldi sokaklarda gezemez oldum mantığı nedir ? Süriyelilerden önce Türk kültürü çok mu sağlıklı zihniyetlere sahipti ? Senin ülkeni yöneten bir Türk. Neden kendi ırk'ından olan birisinden bahsetmiyorsun, ya da ettiğin zaman "Türk" diye nitelendirmiyorsun ? Sana göre çünkü kötü olan birisi, yanlış olan birisi Türk değildir. Ama bir Süriyeli ırkından olan kişi kötü ya da yanlış yaptığı zaman tüm Süriyeliler öyledir değil mi ? Ve Süriyelidir di mi ? Ya da Afganistanlıdır. Sorun ırkıdır di mi ?
Savaşmıyorsa savaşmaz bize ne. Ama gelip ülkemin içine etmeye hakları yok.
Ucuza çalışmak diyorsun, işsizliğe yol açmaz mı?

Bu aralar bir kaç ırka karşı nefret duyuyorum, ırkçıyım sanırım.
Niteliksiz, vasıfsız olanlar bizde zaten. Diğerleri Suriye ya da Avrupa'da.
Yan kesici, hırsız, nargileci, sapık ne varsa bizde.
 
Sen şaka mısın? Ciddi misin ya sen?

Ne sanıyorsun bu söylediklerimin hurafe olduğunu felan mı ? Bidonlara bile tecavüz eden sapıklar vardı. Bu insanlar kimdi ? Köpeklere, kedilere, çocuklara, kadınlara tevacüz edenler yok muydu ? Bunlar nerede doğdu, nerede büyüdüler ? Ağzımı açtırma benim. Yanlış algı yaratıp durmayın. Ben sizin mantığınıza dayanarak bu şekilde konuşuyorum. Daha önce ki mesajlarımda yazdım. Benim ne Türk ırkına, ne başka bir ırkına karşı bir hedefim yok. Ama sizin olduğu için bu şekilde yazıyorum. Çünkü kendi mantığınızı anlayın diye. Sen nerede yaşıyorsun ? Süriyeli ve diğer insanlar Türkiyeye ne zaman geldiler ? Bu zamana kadar ülke de olaylar olmuyor muydu ? Bu insanlar kimdi ? Kötü bir şey yapanlar Türk değilse sizin mantığınıza göre eğer, o zaman iyi bir Süriyeliye göre de kötü bir şey yapan kişi Süriyeli değildir, sadece kötüdür. Boş yapmayın artık. Bir şeyleri irdelediğiniz zaman ırk hedef almayın.
 
Arkadaşlar bu mülteciler büyük bir sorun haline gelmeden hepsini göndermesi gerek devletin. Ne olursa olsun ben ülkemde mülteci istemiyorum sırf bunun için bile iktidarın değişmesi şart çünkü tüm partiler biliyor ki halk mülteci istemiyor umarım millet ittifakı bu konuya yoğunlaşır hatta ekonomiden daha çok yoğunlaşılması gereken konu bu mülteci sorunu.
 

Geri
Yukarı