Evrime tamamen katılmıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bigbang Teorilikten çıkmıştır çoğu bilim insanına göre. Bir gerçektir artık nereye bakarsanız uzayda kanıtını görürsünüz. Organizmalar ve evrim teorisi hakkında çok bilgim yok ama hem güçlü karşıt kanıtlar hem de güçlü evrim kanıtları var. Uzay mühendisliği okuyorum bu tür Bigbang yok yada Dünya düzdür gibi yaygaralar görünce tepem atıyor biraz sert davranmışsam kusruma bakmayın.
Sorun değil.
 
İlk hücreden sonrasına okeyizde daha öncesi tamamen soru işareti. Dinlere inanmıyorum ama bir tanrının var olabileceğine inanıyorum. İlk hücreden daha önceki evrelerde tanrının eli olabilir. Bu meseleler tamamen inanç meselesi mantıklı bir cevap bulmaya çalışma.

Bence tek mantıklı teori tanrısız evren olamaz ama sorun şu ki insan beyni sonsuzu algılamakta zorluk çeker.
 
Arkadaşlar bazıları çok somut ve insansıl düşünüyor. Bir gün babama dedim ki '' Baba, Allah madem gelecekte olacak ve geçmişte olacak şeyleri biliyor. O zaman bizim cennet ya da cehenneme gideceğimizi de biliyor. Niye böyleyiz? '' O da aynen şunu dedi '' Oğlum zamanı da Allah yarattı. ''. O günden sonra aklımdaki çoğu soru işareti silindi. Konuyla alakası ise insan olmanın, somutluk üzerine kurulu bir hayat yaşamanın verdiği zararlardan birisi de bu. Soyut olarak düşünemiyoruz, nasıl zamanı da Allah yarattı? İşte bu soruların cevabı yoktur. Bu tür soruların cevabı insanların sahip olduğu akılla açıklanamaz. Dinlerdeki tanrılar bu yüzden soyuttur. Şu an dinin doğrulunu ya da yanlışlığını savunmuyorum. Dinler sadece bu şekilde mantığa yatar. Senden üstün bir varlığın olduğuna ve evrendeki her şeyin onun düzeni altında olduğuna inanırsın. Haşa Allah somut bir varlık olsaydı, yanında otursa senle sohbet etse inanmazsın. Fakat soyut bir varlık olduğuna inandığın için bu kadar düzenli bir sistemin yüce bir varlıktan geldiğine inandığın için inanmak daha kolay geliyor.
 
Dinin bilim ile çelişen bir sürü ayeti var.
Ve dinin binlerce yıl önceden öngördüğü şeylerde var.
Arkadaşlar bazıları çok somut ve insansıl düşünüyor. Bir gün babama dedim ki " baba, Allah madem gelecekte olacak ve geçmişte olacak şeyleri biliyor. O zaman bizim cennet ya da cehenneme gideceğimizi de biliyor. Niye böyleyiz? " o da aynen şunu dedi " oğlum zamanı da Allah yarattı. ". O günden sonra aklımdaki çoğu soru işareti silindi. Konuyla alakası ise insan olmanın, somutluk üzerine kurulu bir hayat yaşamanın verdiği zararlardan birisi de bu. Soyut olarak düşünemiyoruz, nasıl zamanı da Allah yarattı? İşte bu soruların cevabı yoktur. Bu tür soruların cevabı insanların sahip olduğu akılla açıklanamaz. Dinlerdeki tanrılar bu yüzden soyuttur. Şu an dinin doğrulunu ya da yanlışlığını savunmuyorum. Dinler sadece bu şekilde mantığa yatar. Senden üstün bir varlığın olduğuna ve evrendeki her şeyin onun düzeni altında olduğuna inanırsın. Haşa Allah somut bir varlık olsaydı, yanında otursa senle sohbet etse inanmazsın. Fakat soyut bir varlık olduğuna inandığın için bu kadar düzenli bir sistemin yüce bir varlıktan geldiğine inandığın için inanmak daha kolay geliyor.

Akla yatması inanmak için yetmez mi?
 
Evrime katılmamanın bir önemi yok açıkçası, senin katılmaman milyonlarca yıllık evrim tarihinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Kanıt arayana her dilde bir sürü kanıt var, kaynak var. Türkiye ve Arabistan hariç bütün ülkelerde Evrim dersinin eğitimi veriliyor. Kafana takılan sorularla ilgili ayrı konu aç cevaplayayım yada İngilizce olarak arat Google'da.
 
Dinin bilim ile çelişen bir sürü ayeti var.
Hiçbir ayet bilmiyorum öyle örnek verirmisiniz yada incil veya tevratdaysa?
Ve dinin binlerce yıl önceden öngördüğü şeylerde var.


Akla yatması inanmak için yetmez mi?
Orta Çağ papalarının aksine islam dini çok bilimsel bir dindir ve çoğu şey gördüm ben ayet olarak bilimsel madde ve kuramları.
 
Akla yatması inanmak için yetmez mi?
Demek istediğimde tam olarak o. Dine inanmayan insanların çoğu inançtan önce mantıksal olarak düşünüyor. Mantıksal olarak düşündüğü için soyut şeyler inandırıcı gelmiyor. Fakat önce inancı koyarsa; hee benim inandığım dinde böyle diyor, o zaman bunla bu alakalı vs. deyip hem mantığına yatırıp hem de inancını sağlama almış olur.
 
Daha TIP 1 Medeniyetine ulaşamayan bir dünya, insanlık için cidden çok zor bir şey istiyorsunuz. Evrenin başlangıcına dahil bir çok fikir ortaya atıldı ancak hepsi söz olarak kaldı çünkü kanıtlanması şu anlık imkansız. Ancak BigBang'in olduğunu biliyoruz. Mesela ısıların her yere ortak dağılması veya kozmik ışık, karıncalanma buna örnektir.

İlk hücre için zibilyon tane Makale var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı