Artık oyun oynamanın lüks hale gelmesi

Özellikle son 10 yılda ülkemizde güzel bir oyun kültürü oluşmaya başladı, Türk milleti artık sadece online oyunlara değil, hikayeli oyunlara da çok fazla ilgi göstermeye başlamıştı. Ama fiyatlar yüzünden sadece videolarını izlemekle yetiniyoruz.

Garip olan şey senin paranın yetip yetmemesi değil, oyunun olması gerekenden de pahalı olması.
Garip olan bir şey yok. Türk Lirası değersiz olduğu için alım gücümüz düştü ve fakirleştik. Paramız bu yüzden yetmiyor.
 
Hocam emin olun, şaka yapmıyorum sizi temin ederim ki korsan oynayan kişilerin çoğu parası olmadığı için korsan oynuyor. 50 100 TL arası bir fiyat olsa iyi ama minimum artık 250 300₺ o da minimum yani. Haliyle millet de korsan oynuyor. Oyunlar ucuz olsa emin olun oyun piyasasında en çok satın alım yapacak ülke Türk oyuncu kitlesi olurdu.
Epic indirimleri gelmeden Valhallayı korsan indirmiştim. Baktım güzel bir indirim geldi, bundle olarak aldım. Immortal rising ile. 45 tl ye geldi. Bu fiyatlar verilir, bi menü 50 60 lira zaten. Ama 300 400 kabul edilemez cidden.
 
Başlık Artık Türkiyede oyun oynamanın bile lüks hale gelmesi olarak değiştirilirse çok daha doğru olur. En üst seviye (AAA) oyunlar 60 dolar, daha ortalama (AA) oyunlar 40 dolara satılıyor ancak ekonomimizin durumu her şeyde olduğu gibi eğlence ve dijital hizmetleri de etkiledi, ama bu bahsettiğin 350₺, 250₺ gibi fiyatlar bile yerel fiyatlandırma politikaları doğrultusunda belirlenmiş fiyatlar, şu an dünyada yerel fiyatlandırma yapılan oyunlar arasında en ucuz oyun satılan ülke bizim ülkemiz (bazı oyunlarda 2-3. de olabiliyoruz ama genel olarak durum böyle). Yukarıda demiştim bu fiyatlar daha insaflı hali, eğer firmalar yerel fiyatlandırma yapmasaydı AAA oyunları 350₺ değil 800-850₺ civarı bir fiyattan alıyor olurduk.

Polonyalılar sağolsun.

Durun daha, 70-80 Dolar fiyatları pc tarafına getirmeye çalışan firmalar da var (bkz: Square Enix, Forspoken), Asıl 70-80 dolarlık fiyat politikası pc tarafında tutarsa siz gerçek zorluğu o zaman göreceksiniz. Neyseki Gamepass, Amazon Prime gibi hizmetler var da bazı oyunlara ulaşımımızı kolaylaştırıyor.
 
Şu Football Manager 2022'ye bir şekilde erişebilsem başka bir şey istemiyorum. MuratAbiGF almış oyunu. Ne oynamayı biliyor, ne maç taktiği yapabiliyor. Öyleleri oyuna kolaylıkla erişir. Ben de aylardır korsan versiyonu çıksın diye beklerim :D

Ulan ne dışarda vakit geçirebiliyoruz, ne evde vakit geçirebiliyoruz. Asosyallik lüks olur mu ya?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı