Teknik olarak en iyi oyun The Last Of Us Part 2'dir

Nesnel konuşuyorum, çünkü değişmez. En iyi oyun Half-Life-2 ya da GTA 4'tür.

Ayrıca the Legend of Zelda var, bence oyun sadece nostalji için puan verilmiş. Metacritic'de 99 puan ile en iyi oyun o.

Metacritic puanları genelde şişirir zaten. Zelda bana kalırsa 99 hak eden bir oyun değil. Bir oyunun ya aldığı ödüllere bakacaksın ya da oyuncu puanlarına. Metacritic de Cyberpunk gibi her tarafı bug kaynayan, optimizasyon sorunları ile dolup taşan bir oyuna 91 puan verildi zamanında. O günden beri ciddi almıyorum verilen puanları.

Nesnel konuşuyorum, çünkü değişmez.

Siz öyle dediniz diye öyle olmuyor hocam. Öznel diye bir terim var haberiniz olsun. Half-Life bir mihenk taşı olsa da gelmiş geçmiş en iyi oyun değil, gelmiş geçmiş en iyi oyun diye bir şey yoktur. Kişiye göre gelmiş geçmiş en iyi oyun vardır.
 
Teknik anlamda rdr2 ile yarışır hatta geçer bile. Npclerin kendi aralarındaki diyaloglar bile çok muhteşem. Yapay zeka çok iyi. Grafikler güzel. Atmosfer cidden çok iyi. Mesela bir mekana girdiğinizde nerden zombi gelcek diye titriyorsunun zaten tıkırdayanlar ayrı bir gerilimli.
 
Teknik anlamda RDR2 ile yarışır hatta geçer bile. NPC'lerin kendi aralarındaki diyaloglar bile çok muhteşem. Yapay zeka çok iyi. Grafikler güzel. Atmosfer cidden çok iyi. Mesela bir mekana girdiğinizde nereden zombi gelecek diye titriyorsunun zaten tıkırdayanlar ayrı bir gerilimli.

The Last of Us Part 2'de Stealth oynarken köpeğin tekini vurmuştum tabancayla. Sahibi gelip başında diz çöküp kendi kendine söyleniyordu. En az RDR 2 kadar detay kasılmış bir oyun.
 
Son düzenleme:
Teknik kalite dışındaki tüm konularda fikrim değişti, duymak isteyenler bakabilir.
 
The Last of Us Part 2'de Stealth oynarken köpeğin tekini vurmuştum tabancayla. Sahibi gelip başında diz çöküp kendi kendine söyleniyordu. En az RDR 2 kadar detay kasılmış bir oyun.
Sallamayı bırakın bende last of us 2 yi oynadım o detay seviyesinin yarısı bile yok. Hem last of us çok çizgisel bir oyun ve etkileşime gireceğimiz alan , mekanlar rdr 2 ye göre çok daha az normal olarak. 2.oyununda lgbt propagandası yapıp güzelim oyunun içine etmiş bir oyun. Bana bu oyunun senaristinin hikayedeki tercihlerini savunmayın bu arada. Kesinlikle saçmalıktı.
Ne anlatıyorsun hocam sen? Ne anlatıyorsun?

Eki Görüntüle 1365332

Eki Görüntüle 1365333

Resmi ödülleri önemsemiyor musun? Umurunda değil mi?
Al sana oyuncu puanları.

Eki Görüntüle 1365334

Eki Görüntüle 1365336

Bunlarda mı umurunda değil? Daha büyük bir şey mi görmek istiyorsun?

Al sana ıgn'de yapılan 26 milyon oy ile oyuncular tarafından seçilen gelmiş geçmiş en iyi oyun.


Senin sevdiğin bir şeyi bir başkası sevmek zorunda değil. Ya da senin nefret ettiğin bir şeyden bir başkası nefret etmek zorunda değil. RDR 2 gayet iyi bir oyun, fakat b.kunu çıkarmadığın sürece.
Diyorum ya işte sonyboyların abarttığı oyun diye. Bana gowu bir anlatsana. Bütün seriyi oynamış biriyim. Bana bu son gow oyunun neden daha iyi olduğunu söyleyebirmisin rdr den? Yani hikaye mi , mekanik mi, grafik mi ,hikaye işlenişi mi ne bilim prodüksiyon kalitesi mi neyi daha iyi yapıyor gow bana açıklasana. Ya koskoca zeusu ,hadesi öldüren kratos 3 metreye ziplayamiyor atreus un ip atmasını bekliyor ya. Mekanik bile yok. Birde Ona bakarsan last of us 2 oyuncu puanları olarak aşırı derecede düşük bir puan aldı. Bu last of us 2 yi kötü bir oyun mu yapıyor?
 
Diyorum ya işte sonyboyların abarttığı oyun diye. Bana GoW'u bir anlatsana. Bütün seriyi oynamış biriyim. Bana bu son GoW oyunun neden daha iyi olduğunu söyleyebir misin RDR'den? Yani hikaye mi, mekanik mi, grafik mi, hikaye işlenişi mi ne bileyim prodüksiyon kalitesi mi neyi daha iyi yapıyor GoW bana açıklasana. Ya koskoca zeusu, hadesi öldüren kratos 3 metreye ziplayamiyor atreus un IP atmasını bekliyor ya. Mekanik bile yok. Bir de ona bakarsan Last of Us 2 oyuncu puanları olarak aşırı derecede düşük bir puan aldı. Bu Last of Us 2'yi kötü bir oyun mu yapıyor?

Hiç güleceğim yoktu. Sonyboy diyor hala ya. Aynen aynen oyun ödüllerini veren kişiler sonyboylar 🤣🤣🤣 ya kardeşim boş konuşup batırma kendini. Oyunun Steam puanı da son derece olumlu, metacritic oyuncu puanları daha fazla, Ign'de 26 milyon oylama yapıldı gelmiş geçmiş en iyi oyun GoW seçildi, oyun ödüllerinde RDR 2'nin 4 tane ödülü var, God of War'un 9 tane ödülü var, bir de üstüne yılın oyunu ödülünü aldı. Sana şu oyunun abartılmamış kaliteli bir oyun olduğunu daha nasıl kanıtlayabilirim? Ben buraya bir sürü argüman sunuyorum bana gelip bir tane düzgün argüman sunamıyorsun.
Tüm seriyi oynasaydın Kratos'un üçüncü oyunun sonunda içindeki tüm gücü serbest bıraktığını bilirdin. Adam zaten yaşlandı, eski üçlemedeki gibi tanrı tokatlayamıyor artık, yeminli çünkü. Baldur kapıya dayandığında bu yemini bozmak zorunda kalıyor. Nasıl oynadın seriyi?
Burada Rockstar fan-boyluğu yapıp diğer oyunları kötülemene gerek yok. The Last of Us part 2'nin neden oyuncular tarafından düşük puan aldığı belli daha oyunun ilk 2 saatinde Joel öldüğü için insanlar sinirlenip bu oyuna 1 puan verdi, daha bitirmeden 1 puan verdiler. Git incelemelerini oku herkes Joel öldü bu oyun çöp diyor.

Bana bu oyunun senaristinin hikayedeki tercihlerini savunmayın bu arada. Kesinlikle saçmalıktı.

Sana hikayesini savunan yok, kendi kendine triplere girmişsin. Teknik anlamda bir baş yapıt Tlou 2. Ayrıca Rdr 2 ile karşılaştırılabilir seviyede, o kadar fan-boysun ki bunu bile göremiyorsun.
 

Geri
Yukarı