Yüksek devirde kullanmak

Tamam madem öyle bana şu resmi atmanı bekliyorum. Muanye kağıdın varsa orada motor tipinde yazan kısmı at. Veya ruhsattada var at. Bekliyorum.

Hala neden Turbo diye ısrar ediyorsunuz? Bir sebebi var mı?
2009 Model benzinli arabanın atmosferik olması kadar doğal bir şey yok.
 
Anlamadım araç var dedin?

O insignia için başka bir arkadaş mesaj yazmıştı corrola için değil. Ama illa ruhsat istiyorsan eniştemde 2009 corrola 1.6 var bugün yarın atabilirim ruhsatı 124 ise 91 122 ise 90.

Konu sahibi konuya girince tepkisini merak ediyorum bu kadar mesaj sanırım şu an uyuyor :)
 
Motor ısındıktan sonra(termostat açıp devirdaim başladığında), benzin-dizel farketmez aracı sündürebilirsiniz. Red line noktasına da gelebilirsiniz. Bu işlem motora ani hasar vermez, ancak her zaman motorun ömrünü kısaltır. Motor rektefiyesiz milyon kilometreler, gaz pedalının altında yumurta varmışcasına kullanıldığında görülüyor. Aksi durumda 300 bin km de yağ yakmaya başlaması tuhaf değidir.
 
Anlamadım araç var dedin?
Ben yanlış biliyormuşum diyip uzatmasan kimse darlanmayacak. 2022 yılında bile atmosferik, hatta arka camları kolla açılan sıfır araçlar satılıyor bayide, 2009 model araç neden atmosferik olamasın? Senin yerinde olsam şu kadar insana karşı yanlışı iddia ediyorum diye utancımdan bir mesaj daha atamazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2009 bir araba özellikle Corolla atmosferik mi? Güldürme beni sen hayatında atmosferik araba kullandın mı?
O kasada 1.6 litre 124 beygir 157 Nm tork olan atmosferik benzinli motor var, 4 ileri otomatik vitesli olanı vardı aile şirketimizde. Araba kullanmayı o modelde öğrendim 2009 yılında, üniversiteye başlayana kadar yaklaşık 8 ay kadar kullandım. Tork yüksek devirde geldiği için ister istemez yüksek devirle kullanıyorsun, yakıt tüketim ortalaması karmada 9.1 litreydi en son kullandığımda.

Yanlış hatırlamıyorsam 90 beygirlik dizel motor seçeneğinde turbo vardı ama benzinli olanı atmosferik.
 
Turbo sesi diye biliyorum ama yanıltmıyayım bu motor atmosferik yani turbosuzda olabilir.

Araç turbosuz.

Araç 90 beygirse dizeldir. O kasa Corolla'larda o güçte benzinli bir motor yok çünkü. Dizel araçta muhtemelen 5500 devire çıkamazsın kesici vardır ama 4000 devirlerde vites değiştirsen de bir zararı olmaz. Sadece uzun süre yüksek devirlerde kullanmak yağ yakan aracın daha fazla yağ yakmasına sebep olabilir. Onun dışında arada bir yüksek devirde kullanmaktan zarar gelmez, hatta dizel motor için iyi bile oluyor.

Öyle bir şey yok, artık motorların büyük bölümü Turbo'lu olsa da hala atmosferik araçlar var ve üretilmeye devam ediyor.

Hocam araç benzinli tam olarak nokta atışı kaç HP olduğunu bilmiyorum fakat 90 kusur gibi bir şey olduğunu biliyorum. Araç benzinli bu arada LPG de var.

Edit: Aracın 120hp olduğunu benim ruhsattaki 91kw ile karıştırmıs olabileceğimi söylemişsiniz. Ruhsata bakmadım baksam kesin bir şey diyebilirdim ehliyet almadan önce babama arabamızın kaç HP olduğunu sorduğum zaman 90hp demişti. Oradan öyle aklımda kalmış 1-2 saat sonra araba gelince ruhsatı alıp bakacağım. Birde son olarak şunu söyleyeyim araç dizel değil ve turbosuz.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı