İmam hatip liseleri iyi mi?

Ben şu an okuyorum ve beni en çok zorlayan ders Arapça oldu onun dışında eğer imamhatiplerde zaten hafızlık okumak gibi bir çaban yoksa zaten seni fazla zorlamıyor hocalar sınavlar falan önce çoğu zaman yardımcı olurlar baskıcı hoca ya da hocalar tabii ki olur onlara yapacak bir şey yok ama gidip de sadece imam-hatip deyip işte isiminden kesinlikle oraya gidilmez gibi bir algı var insanlarda ama her okul böyle değil mesela benim okuduğum imamhatipte benim de içinde bulunduğum TEKNOFEST grubumuz var ve yaklaşık 3 senedir bu yarışmalara katılıyoruz ve daha bu sene Karadeniz'e İHA kategorisinde derece getiren tek takım (okul) biz olduk labratuvarımız var okul sağ olsun bizlere malzeme desteği de sağlıyor ve ben bu aşamada o kadar çok şey öğrendim o kadar fazla kişiyle tanıştımki gelecekte meslek sahibi olacak kadar tecrübe kazandım ve bunları bize okul sağladı her okul böyle ılacak demiyorum bende ilk başta bayağı tereddüt etmiştim ama sonra alıştım derslere bu arada sınıf ortamının Anadolu'dan falan çok farkı yok
Cevher-ül Cezeri?
 
Ben imamhatip'te okudum kendi deneyimlerim güzeldi. Sınıflar az kişi öğretmenler iyidi. Haftada 2 ders peygamberimizin hayatını öğrenmek ve biraz hadisler, ayetlerle alakadar olmak bir sıkıntı değildi benim için. Müslüman olmasak bile insanın bu derslerden insanlık adına güzel şeyler öğrenebileceği kanaatindeyim. Merhamet ,dürüstlük vs. gibi kavramları "islamın değer verdiği durumlar" olarak anlatıldı diye kaale almayanlar burada aydınmış gibi takılmasın. Arapça öğrenmek te sandığınızdan çok daha iyi bir durum. Ne olursa olsun yeni bir dil öğrenmek her zaman harika bir şeydir. Ayrıca sen istesen de istemesen de Türkiye çeşitli Arap ülkeleri ile işbirliği halinde ve arapça kendisine birçok iş imkanı oluşturabilir. Liselerde taşkınlık yapıp okula eğitim için gelmeyen dallamalar ortada dolaşmaya devam ederken kız erkeğin ayrı oturmasında da bir problem olduğunu da sanmıyorum.
 
Bende bu liselerden birinde okudum, normal İHL'lerden çok farklı. En azından bizimki öyleydi. Din derslerini basit tutarlardı, sınavları çok kolay sorarlardı. 12. sınıfta ise din derslerinde full kendi derslerimize çalışırdık. Bizde hiç namaza gideceksiniz falan diye baskı olmadı. Dediğim gibi yönetimden yönetime değişiyor. Bizimkinin dinle alakası sadece isminin İHL olması idi diyebilirim yani. Ben öneririm yani çünkü fen lisesi gibi yönetim istediği öğretmeni seçip getirtebiliyor. Kaliteli eğitimi var yani.
 

Geri
Yukarı