Türkiye neden bu kadar problemli bir ülke?

Bu baslikta hukumet yazanlara neden karsi cikiliyor anlamiyorum.
25 bin dolarlik arabayi burada 500 bin liraya satin aliyorsun. Bunun sorumlusu kim, hukumet ve onu destekleyenler degilse?
Hayir diger her seyi gectim, egitim hukuk vs hepsini bosver. Sadece ve sadece bu vergi zulmune bakarak bile sorumlu gayet acik degil mi?
 
Akit gazetesi parodi sayfasında gördüğüm komik manşetlerden biri
Screenshot_2018-09-14-00-36-30-821.jpeg
 
Soru basit neden Türkiye'de çok fazla gereksiz problem var? Örnek olarak sık ve uzun süreli elektrik kesintileri, kargo şirketlerinin kargoyu eve getirmemesi, insanlarda ki kabalık, mutsuzluk, suratına baktığın zaman 'ne bakıyon lan' diye terslenen tipler, Çoğu hizmetin özellikle internet hizmetlerinde örneğin Türknet gibi müşteri hizmetlerinin rezalet olması, hastaneye gittiğin zaman doktorun suratına bile bakmaması, 1 tane işlem yapabilmek için şu müdürlük, şu belediye diye bin tane kurum dolaşmak vb. saysak milyonlarca problem vardır. Neden insanlar için işleri zorlaştırıyorlar anlamıyorum. Çok gereksiz problemler var. Bunların sebepleri ve çözümleri hakkında konuşalım. Sizinde yakındığınız problem varsa yazın.
Okullar arasındaki bilim yarışmasında "BeyinKontrolÇipi" adlı projenin yerine "OrganikHOŞAF" adlı projenin kazanması en güzel örnektir.
 
Sorun olanlardan birisi olan eğitim konusunda konuşmak gerekirse; öncelikle eğitim sistemimizin kötü olduğunu anladığımız yerleri gözden geçirmek lazım. Mesela: İlkokul 4. sınıfta başlayan İngilizce dersinden 12. sınıfa kadar zerre bir şey öğretemiyorsan(üniversitede hazırlık sınavlarında bu gözüküyor. Artık bazı üniversiteler zero(0) denen sınıflar açıyor. İngilizce'nin 'İ' sini bilmeyen öğrenciler için) orada bir sıkıntı vardır.

Eğitim sistemi şu an tamamen yenileseler(gerçekten düzgün bir hale getirseler) bizi bir anda ayağa kaldırmayacak. Bunun etkisini bir nesil sonra ancak görmeye başlarız(10 sene civarında).

Eğitim sisteminin düzenlenmesi ŞART fakat bizi daha kısa zamanda kurtaracak yöntemlere yönelmezsek, eğitim yüzünden bu halde ülkemiz dersek daha çok bekleriz ve biz beklerken daha gelişmiş ülkeler daha da gelişmiş hale gelirler.

Ülkenin sorunlarından kısa zamanda kurtulmasının yolu(bence) sanayi(teknoloji) kuruluşlarına ve tarıma destek verilmesi ve geliştirilmesidir. Ne kadar şu anda bunun tersi hareketler yapılsa da zararın neresinden dönerken kardır deyip bu yolda bir adım atılması lazım.

Günümüzde en büyük firmaların teknoloji sanayisinden olduğunu görmemek elde değil. Bunun yolunda faaliyetleri var ülkemizin fakat yetersiz. Dediğim gibi bu sanayilere daha çok destek verilmesi gerekiyor.

Ve tabi ki en önemlilerinden birisi beyin göçlerinin engellenmesi gerekiyor.

Daha sayılacak tonla madde var ve hepsi birbirinden önemli. Kesinlikler artık bir yerden başlanması lazım. Yoksa daha da sorunlu bir ülke olma yolunda ilerleriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı