İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen öğrensen daha iyi olur çünkü bilmiyorsun.

Bilim insanları gerek temel gerçeklere yönelik tespitlerini doğrulamak, gerekse bu tespitlerinin neden ve nasıl bu şekilde olduklarını izah etmek için hipotezler geliştirirler. Kanunlar tek başlarına herhangi bir şeyi açıklamaz, sadece ortada var olan bir şeyin, var olduğunu söylemek için kullanılırlar: serbest bırakılan cisimler düşer ya da canlılar değişir/türleşir gibi.
Bilim insanları, hipotezlerini sürekli testlere tabi tutarak ve diğer bilim insanlarına sonuçlarını sunmak suretiyle onların da test etmesini sağlayarak, yanlışlamaya çalışırlar. Bir hipotez birçok uzman tarafından, birçok farklı açıdan yaklaşılıp da çürütülemedikçe güç ve geçerlilik kazanır. Böylece bu hipotezler bilimin havuzuna aktarılır.

Bilim insanları, bu yanlışlanamayarak güç kazanan hipotezler ve daha önceden keşfedilen yasaları kullanarak teoriler inşa ederler. Teoriler, bilimsel bilginin doruğunda yer alan bilgi parçalarıdır. Halk dilindeki yaygın kullanımın aksine "test edilmemiş, spekülatif düşünce" anlamına gelmez. Tam tersine, çok sıkı testlerden geçen hipotezleri ve gerçekleri kullanarak etrafımızda süregelen olayların neden ve nasıl o şekilde olduklarını izah eden bilimsel açıklamalardır.

Teoriler genellikle birçok hipotezi ve gerçeği tek bir vücutta birleştirir; dolayısıyla bir bütün olarak çürütmek çok zordur. Ancak kimi teori daha az sayıda hipotezi (kimi zaman tek bir hipotezi) kullandığı için, bazen o hipotez çürütüldüğünde, ona bağlı teori de otomatik olarak çürümüş olur. Buna bilimde çok daha nadiren rastlasak da, bir teori ne kadar az sayıda hipoteze ve gerçeğe dayalıysa o kadar zayıftır ve çürümeye açıktır. Aynı zamanda, bir teori ne kadar uzun süredir zamanın ve bilim insanlarının aşındırıcı testlerine direnebiliyorsa ve yanlışlanamıyorsa, o kadar güçlenir.

Uzun lafın kısası, bir hipotez kimi zaman tek başına, kimi zaman birden fazla hipotez ve kendisinden önce gelen, gözlemlere dayanan gerçekle bir araya gelerek teori inşasında ve geliştirilmesinde (ve hatta çürütülmesinde) kullanılır. Dolayısıyla bir hipotezin teorileştirilebileceği fikri kısmen kabul edilebilirdir. Ancak bir teori hiçbir zaman "daha da" ispatlanarak veya kabul görerek kanuna dönüşmez. Modern bilimde bu tür bir dönüşüme asla rastlamayız. Öyle ki, bilim tarihinde teoriyken sonradan kanuna dönüşmüş tek bir açıklamaya bile rastlanmaz!
Kanunlar ve teoriler ayrı kategorilerde açıklama gücüne sahip olan olgulardır. Kanunlar bir olaya açıklama getiremezler; sadece ne olduğunu belirtirler. Teoriler ise o kanunları açıklama ve izah etme gücüne sahiptir. İlla bir hiyerarşi kurulacak olursa, modern bilimde teoriler kanunlardan daha kapsayıcı ve açıklayıcı olmaları bakımından, hiyerarşi basamaklarının daha üzerinde yer alacaktır.

Kanunların nedenlerini açıklaması ve bu kanunlara bağlı olarak oluşan diğer olay ve olguları da izah edebilmesi bakımından da daha açıklayıcıdır. Kanunlar, modern bilimde teorilerin "kısa ve öz birer özeti" olarak da tanımlanırlar. Ancak bilimde böyle bir hiyerarşiye ihtiyaç duyulmaz. Önemli olan bu terminolojik sözcüklerin ne anlama geldiğini ve nasıl kullanıldığını anlamaktır.

Kızları diri diri gömdüğünü siz iddaa ediyorsunuz ben değil. Diri diri gömme münferit olaylardır tek tük rastlanmıştır. Genelleme yapmanız doğru değil.
Hz Muhammed S.A.V asla sizin bildiğiniz gibi bir insan değildir. O çok yüce bir ahlaka ve doğruluğa sahip. Siz kendi doğrunuzu gösteriyorsunuz ben ise gerçekleri söylüyorum. İster inanın ister inanmayın karar sizin. Zaten sizde seçmişsiniz. Şunu unutmayın Ateistler oldukça Müslümanlar da olacak. Aynı beyaz ile siyah gibi. Dedikleriniz bize boş şu an çünkü siz inanca giriyorsunuz, gerçek ve doğru değil yani bilimsel değil.
Bir çok kişiye göre Allah düşünerek bulunabilir. Nefsinizi terbiye edip okuyun tekrar.
Kızları diri diri gömdüğünü siz iddaa ediyorsunuz ben değil. Diri diri gömme münferit olaylardır tek tük rastlanmıştır. Genelleme yapmanız doğru değil.
Ben toplum doğru düzgün değil diyorum, kanıt olarak bir o yok her şey kanıt ama siz onlar gibi düşünmeyin.
 
Dedikleriniz bize boş şu an çünkü siz inanca giriyorsunuz, gerçek ve doğru değil yani bilimsel değil.
Bir çok kişiye göre Allah düşünerek bulunabilir. Nefsinizi terbiye edip okuyun tekrar.
Tabii verecek cevabiniz olmayinca bilimsel değil yalanina başvurun. Ben bilimsel konuşurum sizin gibi ezbere konuşmam.

Hz Muhammed S.A.V asla sizin bildiğiniz gibi bir insan değildir. O çok yüce bir ahlaka ve doğruluğa sahip. Siz kendi doğrunuzu gösteriyorsunuz ben ise gerçekleri söylüyorum.
Zeyd'in karısını boşayıp onunla evlenen biri hakkaten yüce ahlakli. Burada gerçekleri söyleyen benim sen değil.

Bana nefs dersi vereceğine sen git Kuran oku, ben bu kitaplari okumuşum benim nefs terbiyesine ihtiyacım yok. Bana bunlari yazacağınıza okuyup araştırma yapmaniz sizin daha fazla yararınıza olur.
 
Tabii verecek cevabiniz olmayinca bilimsel değil yalanina başvurun. Ben bilimsel konuşurum sizin gibi ezbere konuşmam.


Zeyd'in karısını boşayıp onunla evlenen biri hakkaten yüce ahlakli. Burada gerçekleri söyleyen benim sen değil.

Bana nefs dersi vereceğine sen git Kuran oku, ben bu kitaplari okumuşum benim nefs terbiyesine ihtiyacım yok. Bana bunlari yazacağınıza okuyup araştırma yapmaniz sizin daha fazla yararınıza olur.
Hakaret olarak algılama bu dediklerimi. Ezbere konuşmuyorum. Kur'an'ı, Tevrat'ın bazı bölümlerini ve İncil'in bazı bölümlerini okudum. Ayrıyeten İhsan Eliaçık gibi insanlarıda izleyip dinledim.
Gerçekte İslam'da Salah diye bir şey var. Salah: Sizin gibi olan kişilerle İslam konusunda bilgi sahibi kişiler konuşup tartışır ve Salah Hz Muhammed döneminde Cuma Namazından önce yapılıyordu. Bu sayede insanlar İslam'dan çıkmıyordu.
 
25 yaşındaki Hz Muhammed, 25 yıl sürecek evliliğini 40 yaşındaki dul bir kadınla yapıyor. Artı olarak bu kadınla ölene kadar evli kalıyor. Evlatlığının karısını boşaması yüzünden kadının toplumda statüsü düşmemesi amacıyla onunla evleniyor.

Sizin inancınızı bilmiyorum ama, varsa ayetleriniz belirtin. Ayetleri çarpıtmak kadar kolay bir iş yok çünkü. Herkes her şeyi kafasına, inancına göre yorumlayabiliyorken hele.

Senden rasyonellik beklerdim BERWAR. Sadece benim fikrim doğrudur, siz boşsunuz tarzında mesaj atmayı bırakmadan sana katılmayacağım ve saygı duyamayacağım. Çünkü sen saygı duymuyorsun her şeyden önce.

Beni yanlış anlamıyorsundur umarım.
 
İslam'da; Alevilik, Sünnilik, Hanefilik, Şafilik vs. yoktur. Kendinize ya müslüman dersiniz ya da demezsiniz.

Eyvallah bilgilendik sayende ahahahahhaa :)
Kimligim olmasaydi kendime müslüman dememeyi tercih ederim zaten Alevilige bir görüs ve kültür olarak bakiyorum ayrica. Görüsüme saygili misiniz? :)
 
Yeni Zelanda saldırganı ateist falan değildi.



Kuran'in degistirildigine inaniyorsan da kendinde çelişirsin. Kuran'i günümüze de uyarlayamazsin. Şeriat istemiyorum deme lüksünüz yoktur. Kapanmayı da emreden bir dininiz var. Ben kapanmasam bile dinimi yerine getiriyorum diyemezsiniz.

Bu kadar müslüman ayağına kendinizi vuruyorsunuz inancınızı adam akilli yerine getiren kişi çok çok az.

Şeriat gelse karşı duracak şahıslar bize din dersi veriyor.



Einstein Yahudi değil hala ısrarla adami dine çekiyorsun.



Yer çekimi teorisi ne kadar gerçekse evrimde o kadar gerçektir. Bu teoride kesin olarak kanıtlanmış ama bilim işlevi gereği hiçbir şeye %100 gözüyle bakmaz. Ne evrim ne bilim din değil inanç değil bizim inancımız falan olduğu gibi uyduruk cümleler kurma.
Tövbe est. ben kuran komple değiştirdiler demiyorum bazı ayetleri yanlış çeviriyorlar diyorum yanlış yazmışım. Şeriat niye gelsin? peygamberler döneminde miyiz? çağa göre her şey kültüre göre upgrade edilebilir. İslam bütün insanlara geldi sizin gibi işsizler de çevirip allayıp pullayıp takla attırıyor. Neyse benim bu konuya girmem hataydı sana ne desek boş ne zaman görsem teknoloji ile alakan yok hep din iman kötüleme işindesin gerçekten yazık. :)
 
@painkiller ortam gittikçe alevleniyor gibime geldi, acaba bu konunun da ömrü doluyor mu 😀
Defalarca bu tür konulara, inancıma ve fikrime uymayan mesajlara rağmen büyük hoşgörü ve saygı içerisinde mesajlar yazdım. Ama bazıları aynı olgunlukta olmadıktan sonra tartışmanın da manası yoktur.

Bir fikri zorla dayatmak, kabul ettirmek tartışmak ve fikrini beyan etmek değildir. Çok yanlış gelmiş bazıları.

Ben eskiden bu konuların açılmasını savunurken, şimdi bu düşüncemden vazgeçtim. Görüyorum ki daha çok alacağımız yol var bu konular için.
 
Ne alakası var? Hala bazı insanlar kendini peygamber olarak gösteriyor. Bu insanlara sahte peygamber deniyor ve insanlar inanmıyor.

Bu söylediklerini aklında tut ve şimdi 1400 sene önce bu teknoloji ile birinin peygamberliğini ilan ettiğini düşün. Doğrudan akıl hastanesine kapatırlardı.

Dinler coğrafi temellidir

Olayın özü bu ama anlamıyorlar.
Hangi bölgede dogduysaniz dininizde oranin dinidir. Avrupa'da doğan Hristiyan, Anadolu ve Arap yarimadasinda doğan Müslüman, Israil'de doğan Yahudi, Hindistan'da doğan Hindu, Çin'de doğan Budist oluyor.

-Yok! Ben ABD'de doğsam da araştırır müslüman olurdum.
-Peki. Müslüman olmadan önce diğer dinleri araştırdın mı canım?
-Hayır...

Öncelikle Recep kardeş senin adına çok üzüldüm bu düşüncelerinden dolayı. Ben seni Allah'a inanan ve onun hükümlerine göre yaşamaya çalışan bir kul olarak düşünürdüm. Nedenine gelince de Allah insanı yaratıp da başıboş mu bırakacaktı. Tabi ki bizler hakkında hükümleri olacak ki sınanmadan Cennetine koymasın. Senin aslında şu an Allah'a bol bol şükretmen gerekir sana bu aklı fikri verdiği için. Çünkü o aklı sana vermeseydi teknoloji uzmanı olamazdın. Ondan dolayı Rabbim hidayet nasip etsin. Allah'a emanet ol Recep kardeş.

Boşver, cehenneme de yakıt lazım.

Kuran tefsirlerinden Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur külliyatını öneririm.

Ya bu kurşun geçirmeyen adam değil miydi...

Şöyle bir şey de var ki, bu kuralların harici, erkek isterse kadına, abi isterse kız kardeşine kendi payından verebilir. Tarafların "rızası" var ise eşit paylaşılabilir.

Ama neden kuran erkeğe fazla veriyor... Bunu erkeğin isteğine bırakıyor, kadının değil. Al işte, söyleyemiyorsun eşit olmadığını.

Kızları diri diri gömen topluluğun çıplak olmasını beklemiyor musunuz?

Yahu bu bence gelmiş geçmiş en büyük hikayedir. Kızları gömen bir toplumun soy devamı nasıl olacak? Yahu kaldı ki Afganistan'da bugün halen daha recm var, değişen bir şey yok ki, dinler halen daha kadına değer vermiyor.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı