Vegan Düşmanlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet herkes zaten o besin zincirine göre yiyor :D Markette satılan her ürün o besin zincirine ait :)) O kadar iyi besleniyoruz ki hastalıktan kırılıyoruz. Obezite artmış. Kalp damar hastalıkları tavan yapmış. Bilimum beslenmeden kaynaklı hastalıklar türemiş. Oysa bizler besin zincirine göre yiyoruz. Besin zinciri = Damak alışkanlığı Madem öyle hayvanı çiğ çiğ yiyelim. Ateşten önce insanlar öyle besleniyormuş :) Ki o zamanlar bile bu seviyede hayvansal beslenilmediği söyleniyor. Genelde bitkisel ve hayvansal beslenme yüzde 5 10 seviyelerinde. Oysa şimdi bir market kadar uzak.

Yıllarca bize sütün kalsiyum vs diye kemikleri iyi geliyor diye içirdiler. Şimdi anlıyoruz ki süt aslında o kadar da değerli değilmiş. Yani kandırılıyoruz arkadaşlar. Üstelik bunu hayvansal beslenmek lazım diyen doktorlar bile artık söylüyor :)
Azı karar çoğu zarar demişler. Saydıklarınızın hepsi fazla yemekten kaynaklı hastalıklar önemli olan kararında yemek. Bu her şey için geçerli.
 
B12 de takviye değil zira bitkilerden elde edilen bir maddedir.
B12 bitkilerden elde edilen bir madde değildir. B12'yi bakteri ve arkeler üretir. B12'in en etkin formu metilkobalamindir. Bu da etin içerisinde bulunuyor. D vitamini eksikliği genellikle güneşi az görmekten kaynaklanıyor. D vitamini kalsiyumun emiliminde etkin rol oynadığı için veganların ayrıca dikkat etmesi gereken bir mineral. Magnezyum hakkında ise haklısınız. Halkımız çok fazla yeşillik tüketmiyor. Bana sorarsanız öğle ve akşam yemeğinde menüde salata bulunmalıdır.

Bir önceki paylaşımımda 2 ayrı vegan doktorun videosunu yolladım. Onlar da doktor.
Dr. Suat göğüs cerrahisi uzmanı. Tabii sonuçta yine de doktor. Mesela benim çok saygı duyduğum Erkan Topuz şiddetle balık ve yoğurt tüketiminden bahsediyor. Bunları da göz ardı etmemek lazım. Ben ne sadece hayvansal beslenmeyi ne de sadece bitkisel beslenmeyi savunuyorum. İkisinden de belli paydada beslendiğimiz zaman gerçek sağlığa kavuşuyoruz.
 
Şimdi yoğurt yiyin, balık yiyin diyen doktorlar ne olucak peki?

Ben genel olarak 1 doktorun söylediklerine uyan birisi değilim. Doktorların birbirleriyle çeliştiği onca şeyi gördükten sonra aileme söylediğim şey. Doktorların ortak söyledikleri doğruları uygulayın. Diğer konularda bünyenize hislerinize ve keyfinize göre yaşabilirsiniz şeklindedir.

Muhtemelen doktorların da kafaları karıştığı için bizlerin de kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar :) Veganlık dışında kalanlardan bahsediyorum :)
Bunların hepsi zararlı balıklarda omega diye bir şey yok (!) vitamin desen yalan (!) en iyisi keçi gibi ot yemek. :D :D

Google da vegan yemekler yazsanız "ot" yemediklerini anlardınız. Ama laf atmak için yazdığınızı düşünüyorum. Konuyu anlamaya çalışmak veya doğruya ulaşmaya çalışmak amacımız olsaydı keşke.
 
Veganlığı gösteriş buluyorum ve çelimsiz insan ordusu olarak görüyorum. Doğamızda vahşilik var Et yemeden olmaz ama etçil olsakta su ve bitkilerede ihtiyacımız var. Veganlar hayvana felan acıyorsa üzülüyorum adınıza , ama seviniyorumda tüm etler bana kalsın o kanlı kırmızı kahverengi güzelliklerin arasında şuan yüzdüğümü hayal ediyorum az kaldı dayan kadissss.. Et yemeen kurban kesen arkadaslar Allah kabul etsin İstanbul ici pay alınir :3
 
Veganlığı gösteriş buluyorum ve çelimsiz insan ordusu olarak görüyorum. Doğamızda vahşilik var Et yemeden olmaz ama etçil olsakta su ve bitkilerede ihtiyacımız var. Veganlar hayvana felan acıyorsa üzülüyorum adınıza , ama seviniyorumda tüm etler bana kalsın o kanlı kırmızı kahverengi güzelliklerin arasında şuan yüzdüğümü hayal ediyorum az kaldı dayan kadissss.. Et yemeen kurban kesen arkadaslar Allah kabul etsin İstanbul ici pay alınir :3
:D :D :D :D Baya güldüm.
 
Bana vegan olmayı teklif etseler, ben de söverim. Et insanı güçlendirir. Uygurların yıkılıma sebebi et yemeyi yasaklayan dinleridir, güçten düşmüşler. Kimsenin yediğine karışılmamalı ama bayram yaklaştığında çıkan bu vegan hareketleri hiç de iyi niyetli değil. Ayrıca siz vegan olunca hayvan kesimleri durmuyor, biz hala hayvansal gıda yiyoruz, yemeye devam edeceğiz. Benim inancıma göre zaten bu hayvanlar yenmek için yaratıldı ama sırf bu yüzden hayvanlara da işkence edilmemeli.

Konuyu kim hangi niyetle açtığını bilmiyorum. Benim düşüncelerim bayrama kısıtlı değildir. Her zaman yazar çizerim. Birkaç günlük bayram dışında hayvanların zarar gördüğü 360 küsür gün var. Herkes kendinden sorumludur bende öyleyim. Beni benim yazdıklarım bağlar başkasının ki değil.

Dini konulara girmiyorum. Kişinin kendisini bağlar ve zaten işin içinden de çıkamayız.
 
@Gordon Freeman Bana göre değilsiniz. Bu kişisel sınırları aşma değil konuşma özgürlüğü oluyor.
@Kadir Özdemir Bunu deyip profil fotoğrafına gösteriş için kaslı fotoğrafını koyman ve hayatı kavgadan ibaret sanman tüm durumu özetliyor sanırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı