Neden crack oyuna bu kadar karşısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hak ve emek.

Basit 2D bir oyunu oluşturmak bile zor olabiliyor.

Kaldı ki "Korsan" istediğiniz oyunlar, kodun da ötesine geçmiş yapımlardan. Yani açık dünyası, nesneleri görevleri, hikayesi, oyun içi itemleri ve haritası...

GTA 5'in oyun ve fizik motoru bile çoğu oyununkinden pahalı ve karmaşık. Oyundaki detaylardan bile bir oyun çıkabilir.

Hadi bunu geçtim, indirdiğiniz çoğu "korsan" oyun dosyasının içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bilgisayarınıza ne kuruluyor bilmiyorsunuz. Bu sadece oyun dosyaları için.

Bunun bir de "crack" dosyası tarafı var ki o daha da beter.

GTA 5'in oyun ve fizik motoru bile çoğu oyununkinden pahalı ve karmaşık. Oyundaki detaylardan bile bir oyun çıkabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de sen korsan oynarsan bir şeyi çalmıyorsun ki? Sen setup dosyasını bulup onu crackle, oyunu oynar hale getiriyorsun. Adamlar bir şey kaybetmiyor yani. Sen gidip mağazadan oyunu çalsan hırsızlık o olur veya birinin Steam hesabını hackleyip, onun parayla satın aldığı oyunları oynamak hırsızlık olur. Şahsi fikrim crackli oyun oynamak hırsızlık değildir. Kendimin Steam hesabında 300 oyunu olmasına rağmen diyorum bunu. Emeğe saygısızlık diyebilirsin korsan için ama buna hırsızlık diyemezsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Mert Ukte geliştirici Setup dosyalarını açık kaynak olarak paylaşmıyor. Oyunu sadece paralı olarak satıyor.

Setup dosyasını, geliştiricinin lisansı olmadan kullanıyorsun.

Lisanssız işlem yapıyorsun yani bir bakıma.
Windows Setup dosyaları ne oluyor? İnternetten indiriyorsun onu ya.
 
Cevabı basit değil mi hocam? Ortada bir emek var öyle ki planlanması uygulanması seneler sürüyor bunun bir karşılığı olmalı değil mi? Ama tek bir tık ile hiçbir bedel ödemeden oyuna sahip oluyorsunuz işin dini boyutunu bırakın insanı açıdan etik bir davranışmı sence? Gariptir ki " yauv oyunlarda 5 milyona nüfusa sahip adamların dilleri var 80 milyonluk Türkiye niye yoğh " diyen türde aynı. Param yok bahane değil oyun oynamak bir ihtiyaç değil olunca alırsın, biriktirip alırsın crackli oyun kullanmak hırsızlıktan başka bir şey değil ha bir eve girip bir şey çalmışsın ha bunu yapmışsın benim gözümde ikisi de aynı :D.
 
Her şeyden öte o oyunları crack'leyen kişinin babasının hayrına crack attığını düşünmüyorsunuz değil mi? Boşuna Windows Defender veya diğer AV uygulamaları crack dosyası indirdiğinizde virüs olarak algılamıyor herhalde? Crack yap, yapan kişiye de bilgisayarında tertemiz bir yol aç. Senin tercihin :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen haklısın. Yahu 7500 TL'ye sistem toplayıp da oyun almaya gelince "param yok" demek nedir? Oyun alacak paran yoksa bilgisayarı nasıl alıyorsun? Bilgisayarı alabiliyorsan oyun alacak paran nasıl yok?
Hadi diyelim ki cidden paran yok veya ailen izin vermiyor. Hiç boşuna korsan indirmeye gerek yok. Hiç oynama, daha iyi.
Korsan oyun kullanılmaması gerektiğini kesinlikle destekliyorum fakat düşünce yapınız bence yanlış. İnsanlar dişinden tırnağından arttırıp belki de bazı ihtiyaçlarından feragat edip alıyor. Ucuz, pahalı yada 3.000-10.000 diye ayrım yapamayız. Bana göre 3.000 TL çoktur sana göre 10.000 TL azdır. Demek istediğim şu; bu kişiye diyemezsin paran yoksa oynama arkadaşım. Arkadaşları oynuyor heves ediyor ve almak istiyor durumu da yoksa korsan ile gideriyor bu ihtiyacını. Yanlış mı yanlış kesinlikle fakat böyle kesin yargılara varıp bir şey dememek gerektiğini düşünüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı