Technopat ve Kuralları? (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok enteresandır, konu sahibinin konuyu açtığı saatlerde aynı mevzu benim de dikkatimi çekmişti.
Şahsen; Recep Beyin söylediklerine katılmasam ve fert olarak politik söylemlerini rahatsız edici bulsam da, herkesin fikirlerine özgürce dile getirmesi taraftarıyım. Eğer platformumuzun "Herkes için özgürlük" gibi bir iddiası varsa konu sahibine hak veriyorum. Eğer yönetici siyaset yapabiliyorsa yottopat da yapabilmeli. Yok eğer "Burası; siyaset meydanı değildir, teknoloji forumudur." diyeceksek bu durumda da yöneticiler de aynı kurallara uymalılar.
Seksen milyondan fazla insanın sahiplik iddiasında bulunduğu bir devletin sistemini eleştirmek bizlere kolay geliyor olabilir. Kanaatimce asıl marifet güce ve yetkiye sahipken ufacık grupları dahi adalet ile yönetebilmektir.
 
Sanki %100 bilim tarafından ispatlanmış bir şey gibi savunuyor evrim düşüncesini. (Bu arada evrildiğimizi biliyorum ufak çaplı bir araştırmam da var ama Darwin'in evrim teorisi değil farklı bir şey) Neyse demek istediğim millet şu son senelerde daha bir kükrer gürler oldu.
Evrim hakkındaki saçma sapan çıkarımlardan vazgeç. Evrim vardır, gerçektir, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır nokta. Darwin'in Evrim teorisiyle günümüz evrim teorisi de tamamen farklı değildir.

Darwin'in hatalı olduğu noktalar vardı doğal olarak ama onlar da giderildi. Darwin bir dehaydı. Evrim bilim tarafından kanıtlanmadı, Darwin'in evrimi evrim arasında fark var demen senin cehaletinin en büyük göstergesi. Darwin bu teoriyi ortaya atarken ne DNA biliniyordu ne kalıtım biliyordu. Genler hakkında da bugünkü gibi hakim değildik. Darwin adaptasyon ve doğal seçilim en önemli tespitlerinden. Bu günümüz evrim teorisiyle uyuşan mekanizmalar.

Darwin'den sonra doğal olarak elbette bir sürü gelişme yaşandı. Çeşitliliği oluşturan 20'den fazla mekanizma keşfedildi. Seçilime neden olan 5 mekanizma keşfedildi. Seçilim mekanizmalarının hemen hemen hepsini doğru bir şekilde tanımladı Darwin. Çeşitliliği oluşturan mekanizmalardan haberdar değildi çünkü genetik bilinmiyordu o zaman. Yoksa bunları da tanımlardı Darwin.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • madde 31:​
  • Dini veya siyasi mesaj veren avatarlar, profil imzalarının yanında Technopat logosu kullanan avatarlar da silinecektir. Aşırı dikkat çeken, rahatsız edici GIF avatarlar da silinebilir.
Sorunlu, nefret, kin, alaycı ve küçük düşürücü paylaşmışlar;

Eki Görüntüle 595281Eki Görüntüle 595283Eki Görüntüle 595284

Madem biz yallah Arabistan'a hadi sen de yallah Amerika'ya!
Bir de ne hikmetse müslümanlarının hepsini Arap sevdalı sanıyorlar kardeşim müslümanız diye Arap mı olduk. Madem öyle hristiyanların hepsi Amerikalı İngiliz yahudiler İsrailli ateistler Rus Çin'li vb.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun dışına çıkıcak ama insan ileri gider evrim gibi. Evrimi yok sayan olduğu yerde sayar ve geriler.
 
İlk yorumları okuyup yorum yapma ihtiyacı duydum. Recep Baltaş bir kanaat önderi değil, onun dedikleri kimseyi bağlamaz veya onun söyledikleri kimse için bir motto olacak düzeyde kaliteli söylemler değil. Zaten herhangi bir kimseden duyduklarını sırf aynı düşüncede diye motto edinen insanın aklından şüphe duyarım. Gel gelelim Recep Baltaş’ın yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum. Eğer bir gün karşı karşıya gelirsek asla onun tarafında da olmayacağım ama böyle bir kutuplaşma da olmayacak. Zira Recep Baltaş’la ancak “Intel mi AMD mi” gibi konularda karşı karşıya gelebiliriz. Mesela Recep Baltaş bu söylemleri Ekşi’de yapmış olsaydı onu Technopat Sosyal’den eleştirmezdim.
Burada benim rahatsız olduğum tek konu genel olarak Technopat yöneticilerinin ve moderatörlerinin kuralları kendilerine göre yontmalar. Emin olun moderatörler Türkçe bilmiyor ve evet, buradan da görüyoruz ki Recep Baltaş da adil biri değil kurallar konusunda.
FBC32728-1D7F-4573-A903-B635C96FB601.jpeg

Benzer konular da hep kilitlenmiş :)
 
Son düzenleme:
Bir ara profil kapak fotoğrafında Amerika bayrağı vardı. Instagram'da veya Facebook'da da Çin'in Doğu Türkistan soykırımını desteklediğini, İslam'ın silinip gitmesi gerektiğini yazmıştı. Kendisi İslam'dan nefret edip zalim ülkelerin yalakalığını yapan acizin teki.

Mustafa Kemal'i sevmeyen veya İslam'a bağlı birini gördüğünde direkt cahil, çomar yakıştırması yapıyor. Asıl at gözlüğü takıp nefreti ile hareket eden cahil kendisi.
 
Bir ara profil kapak fotoğrafında Amerika bayrağı vardı. Instagram'da veya Facebook'da da Çin'in Doğu Türkistan soykırımını desteklediğini, İslam'ın silinip gitmesi gerektiğini yazmıştı. Kendisi İslam'dan nefret edip zalim ülkelerin yalakalığını yapan acizin teki.

Mustafa Kemal'i sevmeyen veya İslam'a bağlı birini gördüğünde direkt cahil, çomar yakıştırması yapıyor. Asıl at gözlüğü takıp nefreti ile hareket eden cahil kendisi.
Jahrein'in karısına omurgasız dediğinde biraz afallamıştım. Şimdi taşlar daha iyi oturdu yerine :) Oysa ki sevdiğim bir forumdu burası.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı