Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana sövecek biri demiyorum.Sen ahlaklı birine benziyorsun @Furkaninkosesi bu arkadaşa diyorum.
Evet benim mesajımı alıntılamışsınız olayı kaçırdım heralde. Kendi dininizi bir kez daha hiç sayarak iftira attınız şu anda. Elinizde hiç bir kanıt yokken bu saldırı neden? Normal hayatımda bir çok inanan arkadaşım var ve kaliteli seviyeli sohbetlerimiz de var. Neden saldırıyorsunuz?
 
Evet benim mesajımı alıntılamışsınız olayı kaçırdım herhalde. Kendi dininizi bir kez daha hiç sayarak iftira attınız şu anda. Elinizde hiçbir kanıt yokken bu saldırı neden? Normal hayatımda birçok inanan arkadaşım var ve kaliteli seviyeli sohbetlerimiz de var. Neden saldırıyorsunuz?

Sövmek konusunda biraz abarttım ama burada ki benim mesajlarıma attığınız ifadelerden dinimi kötü olarak gördüğünü kendimce görebiliyorum.
 
Bir yaratıcının var olduğu apaçık belli değil mi?
Değil. Bir dağın arkasını görmüyor oluşunuz orada ejderha olduğunu kanıtlamaz. Eskiden de bilim insanlarının cevaplayamadığı sorular vardı. Mesela şimşekler, depremler ya da hastalıklar tanrının gazabı olarak biliniyordu ama bugün böyle olmadığını biliyoruz. Yani bir şeyin nasıl olduğunu %100 bilmiyor oluşumuz tanrının kanıtı değildir. 20-30 yıl sonra belki onu da öğreneceğiz.

Ayrıca karar verin. Bilim konusu mu açıyorsunuz din konusu mu? Bilimsel bir konuyu din ile tartışmak tamamen saçmalıktan ibaret.
 
Sövmek konusunda biraz abarttım ama burada ki benim mesajlarıma attığınız ifadelerden dinimi kötü olarak gördüğünü kendimce görebiliyorum.
Bu birazda ifade yanlışlığı. Dalga geçmek olarak anlaşılıyor çoğu zaman.
 
Benim düşünceme göre bir başlangıç falan yok. Tanrı dediğimiz varlığı varlık olarak nitelendiremeyiz bile. Sonsuz döngü içerisinde her şey. Bu döngünün tamamına bakabilirsek belki de evren olarak nitelendirdiğimiz şey tanrının ta kendisidir.
 
Sövmek konusunda biraz abarttım ama burada ki benim mesajlarıma attığınız ifadelerden dinimi kötü olarak gördüğünü kendimce görebiliyorum.
Yanılıyorsunuz. İfadelerimi -benim bazı anlarda ifadelere bakış açım farklıdır- biraz anlam dışı kullanmış olsam da son yazdığınız "sövme" konusunda ileri gittiğiniz için espiri, ironi yaptığınızı düşündüm ki abarttığınızı söylüyorsunuz, gerekli ifade kullanılmış.
 
Dinlerin kanıtını sunmadığınız sürece hiçbiri gerçekte yoktur, beyniniz korkudan nasıl bir hal almış ise Tanrı kavramı olmadan sakinleşmiyor gibi :)
Bilim ve teknoloji bizi her zaman geliştirdi, peki ya dinler? Durun ben hemen diyeyim, kan ve savaştan başka hiçbir şeye yapmadılar.
Dinlere inanan birçok birey belirli kurallar içinde yaşıyor ve sıradanlaşıyor. Neden mi? Çünkü sırf bi' insan eliyle yazılmış kitaptan korktukları ve beyinlerinin her zaman daha üstün birisinin var olduğunu düşünmesinden dolayı.
Özellikle Müslümanlık çelişki üzerine kurulmuş bir kitaptan başka bir şey değil, birisine kadınları aşağılar iken diğerinde kıvırıyor.
Bu kadar dininiz gerçek ise, neden hiçbir kanıtınız yok? Ne bilimsel olarak nede görsel olarak, eğer her yazılan kitap gerçek olsaydı şu anda Zeus yaşıyordu. Bırakın şu işleri, zamanında cahil insanları kandırmak o kadar basitti ki anlatamam.
Siz demiyor musunuz, Big Bang patlaması sadece bir teori diye? Peki nereden biliyorsunuz? Çünkü göremediniz değil mi? Ee o zaman dini de göremedik, sadece bir kitaptan ibaret. O halde dinler de teori'den öteye gidemiyormuş değil mi? Siz kanıtlayın, sonrasını bize bırakın.
Saygıdan bahsedip, kendi görüşlerimizi arka plana almaya çalışmanız da cabası :)
Tüh be, bugünde cehenneme girdik (!) :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
1593384969938.png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı