Türkiye F-4 uçaklarının yerini hangi uçaklar ile doldurabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca SİHA'lar için yeni mühimmatlar geliştiriliyor, örneğin;
Küçük bir örnekle açıklamak gerekirse; bir F-16‘nın sadece kalkıp inmesi yaklaşık olarak 10.000 $ maliyete ulaşmaktadır.
1 Dolar kaç TL'siz düşünün artık.
 
@Megaton, SIHA'lar hala uçakların yerini alacak kabiliyetlerde değil. Az önce saydığım birçok sebep var. Ileride SIHA'lar uçakların yerini belki alabilir ama suan orduya destek birimi olarak görev yapmaktan pek bir işe yaramıyorlar. Öyle bir uçurum var ki karşılaştırılmasını bile doğru bulmuyorum. Yapılan mühimmatlar çok etkisiz. Sadece bazı araçlara karşı kullanılabilir. Bir binaya veya bir sığınağa karşı efektif olarak kullanılamazlar.
 
@Megaton, SİHA'lar hala uçakların yerini alacak kabiliyetlerde değil. Az önce saydığım birçok sebep var. Ileride SİHA'lar uçakların yerini belki alabilir ama şu an orduya destek birimi olarak görev yapmaktan pek bir işe yaramıyorlar. Öyle bir uçurum var ki karşılaştırılmasını bile doğru bulmuyorum.

Evet bende onu belirttim çok uzak bir gelecekte olabilir. Belki yarin belki yarından yakın, bekleyip göreceğiz.
 
Az önce dediğim gibi SIHA'ların uçakların yerini alma gibi bir amacı ''şimdilik'' yok. Eskiden IHA'nız olmadığında Doğu'da askere mühimmat taşımak için UH-1 kaldırırdınız. Şimdi helikopter kaldırmak yerine IHA ile mühimmat taşıyorsunuz. Bakın, helikopter kaldırmanın maliyeti ne, IHA kaldırmanın maliyeti ne?

Bunun dışında F-16 ile sınırda nöbet tutmanın maliyeti ne, IHA/SIHA ile gözlem/raporlama yapmanın maliyeti ne? Jet motorlu uçaklarının bazı yaptığı görevlerin yerini alarak maliyet azaltma amacıyla güzel işler yapabiliyorlar.

Daha önce uçakla vurmadığımız sistemleri de vurabiliyor. E abi o zaman demek ki bu sistemlerin bir geleceği var, bunu konuşmak yerine hala yerini alır mı, alamaz mı tartışması yapmak boş. Gördüğünüz üzere jet motorlu uçak kullanılamadığında gayet başarılı işler yapabilecek kapasiteleri var. O zaman gelecek vaat ediyorlar...
 
@Megaton, SİHA'lar hala uçakların yerini alacak kabiliyetlerde değil. Az önce saydığım birçok sebep var. Ileride SİHA'lar uçakların yerini belki alabilir ama şu an orduya destek birimi olarak görev yapmaktan pek bir işe yaramıyorlar. Öyle bir uçurum var ki karşılaştırılmasını bile doğru bulmuyorum. Yapılan mühimmatlar çok etkisiz. Sadece bazı araçlara karşı kullanılabilir. Bir binaya veya bir sığınağa karşı efektif olarak kullanılamazlar.

Bir de şöyle bakarsak düşmanın yerini tespit etmede veya üstünkörü bir atış yaparak en azından maddi hasar vermesi açısından gerekli bir şey s-ihalar düşman yerini tespit eder ardından tank veya diğer savaş araclarıyla tespit edilen yer etkisiz kılınabilir.
Ruhi çenet
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videosunda ermenilere ait bir tankı göstermişti Türk s-ihalar tarafından büyük ihtimal etkisiz hale getirildi bu da savaş sanayisinde geliştiğimizin göstergesi inşallah daha birçok şeyde gelişiriz.
9:28 de tankı görebilirsiniz
 
Ben hala elimizdeki insansız hava araçlarının çok da büyük bir teknoloji olmadığını düşünüyorum. Eğer gerçekten bir insanız hava aracı yapmak istiyorsak X-47B veya Global Hawk tarzı araçları örnek almalıyız.

Bu alanda daha çok yeniyiz. Bu kadar kısa sürede böyle güzel gelişmelerin olması çok sevindirici lakin bu başarının verdiği şımarıklığa asla kapılmamalıyız. Kendimizi her daim geliştirmeliyiz. Bu bahsettiğim araçları yapmamız şu an mümkün değil, üreten ülke de zaten yıllardır bu işin içinde.

Aslında oldukça büyük bir teknoloji zira bunlar basit bir Drone'dan ibaret değil. Tam otonom uçuş sistemleri ve gelişmiş radar/optik sistemleri var. Hatta yeni modellerde SATCOM imkanı da var.

X-47B hala geliştirme aşamasında olan bir uçak. GLobal Hawk'ın ise aynı ailedeki Truboprop modellerine karşılık gelebilecek modellerimiz var. Asıl sorun bunları devam ettirmekte. Bu da maalesef ülkemizdeki bazı siyasi kafalar yüzünden zor.
 
Aslında oldukça büyük bir teknoloji zira bunlar basit bir Drone'dan ibaret değil. Tam otonom uçuş sistemleri ve gelişmiş radar/optik sistemleri var. Hatta yeni modellerde SATCOM imkanı da var.

X-47B hala geliştirme aşamasında olan bir uçak. GLobal Hawk'ın ise aynı ailedeki Truboprop modellerine karşılık gelebilecek modellerimiz var. Asıl sorun bunları devam ettirmekte. Bu da maalesef ülkemizdeki bazı siyasi kafalar yüzünden zor.

Sen bunu yazınca aklıma devrim arabaları geldi
Nedense?
 
Sen bunu yazınca aklıma Devrim arabaları geldi.

Twitter'dan milletvekillerinin attıkları gönderilere bakıyorum bazen. Şahsen herhangi bir hükümet değişikliğinde, mevcut Askeri sanayi girişimlerinin yarısının boşa çıkacağını düşünüyorum. Çünkü o kadar pis siyaset yürütüyorlar ki... Hani sorunlar tahmin ettiğinizden de ilkel... Bırak uçağı teknolojiyi, hala siyasi görüşleri yüzünden kabullenemeyenler var...

Teknoloji falan bir şekilde yapılır, sorunlar çok daha temel ve ilkel seviyede.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı