Cyberpunk 2077'den nefret ettim!

Bir oyuna o kadar bağlanıp onun için maddi yüke girmek sizin hatanız. Aynı sistemin performans testleri sizinkinden gayet yüksek bir hatanız var o taraflarda o da sizin hatanız. Oyun nasıl satacak demişsiniz çatır çatır satıyorlar oyunu. Geliştirme maliyetini bile karşıladılar şimdilik. O kadar beklentiye girmek yine sizin hatanız.
 
Oyunun optimizasyon ve AI sorunlarını bir kenara koyup beklentilerinizi 10 üzerinden 10'a çıkarıp sonra da beklentilerinizi karşılamadı diye oyuna ve firmaya sallamak gerçekten çok trajik. 1060 ile düşük orta ayarlarda 45 40 FPS arası alıyordum yeterince tatmin etmeyince 50000 TL verip sistem güncellemek yerine sizin gibi gforce Now'dan denemek istedim. Burada 10000 TL'lik zararınız tamamen sizin hatanız. Horizon Zero Dawn ilk çıktığı anda Steam'den alıp oynamaya çalıştığımda 15 20 FPS anca alabiliyordum üstünden zaman geçti aynı sistemle sabit 60 FPS alabilmeye başladım. "Oyun 7 senedir yapılıyor 2 ayda mı düzeltilecek ?" Tezlerinize gelinecek olursa da evet 2-3 ayda düzelecek. Kullanıcı dostu bir firma olmasından öte gelecek oyunlar için bir taban oluşturuyor CP 2077 bu yüzden oyunu düzeltene kadar üstüne düşülecektir. Bahsettiğiniz crash hatalarını da ben hiç yaşamadım ilk başta tek kanal RAM'inizi çiftlemeyi düşünebilirsiniz sorununuza çare olabilir.
 
10k liraya GTX 1050 ti toplamış,üstüne bu dönem için düşük seviye sayılabilecek bı karttan yüksek FPS değerleri görmeyi bekliyorsun , buglar muhtemelen 1 ay içinde düzeltilir ama arkadaşın FPS de fark olacağını sanmıyorum.
 
1050 Ti hangi yeni nesil oyunu doğru açabilir neden bahsediyorsunuz siz. Aç AC Valhalla oyna Watch Dogs Legion oyna CoD Cold War oyna. Hiçbirini zaten düzgün ayarlarda stabil oynayamazsın. Oyun sıkıntılı evet ama 1050 Ti ile 60 FPS alabileceğin anlamına gelmiyor zaten bu. Sorunu kendinizde arayın.
 
Birisi sana oyunun 7 senedir yapıldığını ve ertelendiğini söyleyebilir mi?
Evet, bunun cevabını üstte vermiştim. Oyun beta ve early access sürümlerine açılmadı. Eğer oyunun çıktığı gibi mükemmel olacağını düşünüyorsan Rockstar Games'in oyunlarını oyna. Oyun çıkalı geçen 3. gün şu anda, firmaya çamur atıp kendinizi mi tatmin ediyorsunuz, kendi kendinize god tier bir beklenti içine girmeniz firmanın suçu mu? Umduğunuz tanrı seviyesindeki oyunu bulamayınca bir anda sallamaya başladınız etrafta. Daha fazla uğraşmayacağım artık Cyberpunk'tan istediğini alamadığını söyleyen konularla.
 
Evet, bunun cevabını üstte vermiştim. Oyun beta ve early Access sürümlerine açılmadı. Eğer oyunun çıktığı gibi mükemmel olacağını düşünüyorsan Rockstar Games'in oyunlarını oyna. Oyun çıkalı geçen 3. gün şu anda, firmaya çamur atıp kendinizi mi tatmin ediyorsunuz, kendi kendinize god tier bir beklenti içine girmeniz firmanın suçu mu? Umduğunuz tanrı seviyesindeki oyunu bulamayınca bir anda sallamaya başladınız etrafta. Daha fazla uğraşmayacağım artık Cyberpunk'tan istediğini alamadığını söyleyen konularla.

Ben öyle bir beklentiye girmedim, ama sen de şunu kabul et 7 senedir geliştirildiğini düşünürsek berbat, oyun türü olarak demiyorum kalite olarakm örenk vereceğim. GTA V'e bak 4 senede yapılan oyun ve o dönemde çığır açtı. 7 senedir yapılan bu oyun öyle mi? GTA V'de bile yapay zeka var arabalar seni ezer veya yanından dolaşır bunda trafik kilitleniyor. Utanmasalar hiç uğraşmayıp arabaları insanların içinden geçebilecek gibi yapacaklar.
 
Ben öyle bir beklentiye girmedim, ama sen de şunu kabul et 7 senedir geliştirildiğini düşünürsek berbat, oyun türü olarak demiyorum kalite olarakm örenk vereceğim. GTA V'e bak 4 senede yapılan oyun ve o dönemde çığır açtı. 7 senedir yapılan bu oyun öyle mi? GTA V'de bile yapay zeka var arabalar seni ezer veya yanından dolaşır bunda trafik kilitleniyor. Utanmasalar hiç uğraşmayıp arabaları insanların içinden geçebilecek gibi yapacaklar.
Rockstar Games kaç yıllık firma ve kaç tane büyük çaplı oyun yaptı biliyorsun değil mi? Bu adamlar çok büyük bütçe ayırıp kocaman bir ekiple oyun geliştiriyorlar. CDPR daha yeni yeni oyun geliştirmeye başlayan bir firma. Tek çıkardığı büyük çaplı oyun Witcher 3 olmuştu. Witcher 3'ün yapımından sonra 4-5 senelik süreçte Cyberpunk'ı geliştirmeye başladılar. Oyun çıkmadan önce konsollara da uyarlamak istediler ve başarısız oldu. PS5 dışında hiçbir konsolda adam akıllı oynanmıyor oyun. PC'deki optimizasyon sorunları gelecek güncellemeler ile çözülecek birazcık bekleyin işte. Ben de diyorum keşke birkaç ay daha bekleyip daha düzgün haliyle çıkarsalardı diye ama bu çıkmadan önce "yeter artık çıkarın şunuu!" diye bağıran fanlar şimdi çıkınca "cyberpunk balonu patladı" diyorlar. Bu nasıl bir çelişki arkadaş.
 
Rockstar Games kaç yıllık firma ve kaç tane büyük çaplı oyun yaptı biliyorsun değil mi? Bu adamlar çok büyük bütçe ayırıp kocaman bir ekiple oyun geliştiriyorlar. CDPR daha yeni yeni oyun geliştirmeye başlayan bir firma. Tek çıkardığı büyük çaplı oyun Witcher 3 olmuştu. Witcher 3'ün yapımından sonra 4-5 senelik süreçte Cyberpunk'ı geliştirmeye başladılar. Oyun çıkmadan önce konsollara da uyarlamak istediler ve başarısız oldu. PS5 dışında hiçbir konsolda adam akıllı oynanmıyor oyun. PC'deki optimizasyon sorunları gelecek güncellemeler ile çözülecek birazcık bekleyin işte. Ben de diyorum keşke birkaç ay daha bekleyip daha düzgün haliyle çıkarsalardı diye ama bu çıkmadan önce "yeter artık çıkarın şunuu!" Diye bağıran fanlar şimdi çıkınca "Cyberpunk balonu patladı" diyorlar. Bu nasıl bir çelişki arkadaş.

Balon diyen insanların abartmıyorum yüzde doksanı oyunu oynamamıştır bak adım kadar eminim. Onun haricinde gayet mantıklı bir yorum yapmışsın aynı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı