Cyberpunk 2077 hakkında düşünceler

RPG kısmı tamam kötü değil. Hatta kendi RPG diyen oyunlardan kat kat daha iyi ama vaat ettikleri gibi değil.
Olay bu işte. RPG demek sadece 3-5 diyalog seçmek değil. RPG demek özgür oynanış demek. Cyberpunk gördüğüm en özgür oynanışa sahip oyunlardan birisi. Yukarıda daha detaylı açıkladım.

Hocam tamam oyunu bende çok sevdim ama RPG öğeleri cidden vaat ettiklerinden çok çok azdı. Yapımcılar bile bunu biliyordu. Hatta Cyberpunkın Twitter hesabında RPG oyunu ibaresini komple kaldırdı adamlar. Saf aksiyon oyunu yazdılar direk. Hadi RPG serpiştirilmiş vs. yazsalar yine neyse adamlar o ibareyi direk kardırdılar. Onlar bile biliyor oyunun tam RPG olmadığını. Tabi bu durumu zamanında fark etmediğimiz için çok hayal kırıklığına uğradık. RPG kısmı tamam kötü değil. Hatta kendi RPG diyen oyunlardan kat kat daha iyi ama vaat ettikleri gibi değil.
Skyrimle aynı seviyede bence diyaloglar, sadece ikna et, tehtid et, rüşvet ver gibi kısımlar eksik. Yoksa Skyrim'den aşağı kalır bi diyalog seçeneği yok.

Skyrimle aynı seviyede bence diyaloglar, sadece ikna et, tehtid et, rüşvet ver gibi kısımlar eksik. Yoksa Skyrim'den aşağı kalır bi diyalog seçeneği yok.
Ona bir şey diyemem. Skyrim dediğiniz oyun diyalog seçimleriyle ana hikayede hiçbir şeye etki etmiyordu. Sonuna da etki etmiyordu sanırsam. O kısımda dediğiniz gibi diyalog seçimlerinin oyuna etkisi yok. Hatta diyalog seçimlerinde Cyberpunk daha iyi bir işi çıkarmış diyebilirim.

130 saatim var. En fazla 3-4 bug olayına rastladım. Bu buglar sanırım bana denk gelmedi. Diğer türlü şehir havası olarak kesinlikle GTA'dan daha sağlam yani sokakların ve trafiğin işlekliği gerçek şehir havası yaratıyor.
Bug olayının abartıldığını düşünüyorum. Aslında herkes tek tük buglarla karşılaştı ama bu youtubede ki editlerden veya oyunu her oynayan kişi karşılaştığı bugları orada burada paylaşırken diğer oynamayan uzaktan bakan oyuncular tamam bu oyunda her adım başı bug var dediler. Böyle bir izlenim yarattılar. Ama böyle bir şey yok. Ben oynarken de karşılaştığım bug sayısı 2'yi geçmez. Onlarda çok extreme buglar değildi yani gülüp geçtim.

Son düzenleme:
Oyunu ilk çıktığında bitirmiştim. Bugün tekrar bitirdim. Halen saçmalıkları var ama oynattırıyor. Parasını hak eden bir oyun hele ki EpicGames indirimlerinde filan aldıysanız hiç söz etmeme gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı