Sıfır telefon ideal şarj aralığı

Katılım
15 Mart 2020
Mesajlar
452
2020 Mart başında aldığım bir Galaxy A70 telefonum var.
Şarj aralığı olarak genelde yüzde 35-70 veya yüzde 40-70 veya yüzde 40-80 aralığını kullandım neredeyse bir yıldır.
Eğer işim yoksa, imkan varsa şarjda iken hiç kullanmadım telefonu. Ve soğuk bir zeminde ısınmadan şarj olmasına özen gösterdim.
Telefon normal kullanımında da hiç oyun oynamadım.
Hala ilk günkü gibi gidiyor telefonun şarjı vs.
Siz şu an bir sıfır telefon alsanız, şarj aralığı tercihi olarak vs. nasıl kullanırdınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonda oyun oynamak zaten batarya sağlığına zararlı, bir de şarja takılı iken oyun oynamak iyice zararlı batarya sağlığına.
Tecrübe ile net sabit.
Öyle bir durum söz konusu değil. Hele özellikle günümüzde ancak giriş sınıf telefonlarda böyle sıkıntılar görürsünüz. Kaldı ki T80 ile Galaxy A70 arasındaki teknoloji farkına da baktığınızda fark edersiniz. İçiniz rahat olsun.
 
Telefonda oyun oynamak zaten batarya sağlığına zararlı, bir de şarja takılı iken oyun oynamak iyice zararlı batarya sağlığına.
Tecrübe ile net sabit.
Kullandığın marka sana genel bir kanı sunmaz o markanın bataryası ile alakalı bir durum onda öyle oldu diye her markaya yorman saçmalık.
 
Ben Zenfone 3 kullanıyorum 5 senedir. Telefonu şarjda da kullandım, her zaman %100e de şarj ederim ancak telefonun bataryasında sorun yok. (Batarya dışında her şeyi bozuldu ama olsun :D )
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    78,6 KB · Görüntüleme: 78
20-80 arası ideal diyorlardı fakat telefonu %100 şarj etmemem gerektiği çok saçma geliyor bana. Sadece %20'nin altına düşürmemeye bakıyorum şarjını ve şarjdayken kullanmıyorum.
 

Geri
Yukarı