Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1614968445885.png
 
Konu keşke Felsefe bölümüne açılsaymış. Açıklanamayanı açıklamak din felsefesinin görevlerinden bir tanesi, metafizik kavramları epistemolojik olarak veyahut farklı argümanlarla delillendirmeye çalışırlar. Bilimin açıklayabileceği şeyler deneysel ve gözlemsel olarak incelenebilir şeylerdir, bunun ötesinde metafiziğe geçiyoruz, en popüler tartışma Tanrı'nın varlığı üzerinedir. Bunun üzerine ontolojik, kozmolojik, modal ve hassas ayar gibi pek çok argüman binlerce yıldır tartışılıyor.
Zor durumda olduğunda müslüman bir insan, Allah'ın varlığına ve birliğine inanarak ve güvenerek ona olan bağlılığını dile getirir.

Ateistlere buradan iki çift laf söylemek istiyorum, bir otomobil bile fabrikadan çıkana kadar yüzlerce insan ve robot tarafından el birliği hâlinde üretiliyorsa, koskoca kâhinat nasıl kendi kendine var olabilir?

Bilimsel olarak, bigbang patlaması ile Dünya'nın oluştuğu söyleniyor. Bu patlamada aynı şekilde, kudret sahibi yüce Allah-u Teâla istemediği sürece oluşmazdı.
Seviyemiz dolma kalemle Tanrı'yı kanıtlamaya düşmesin.
 
Konuda seviyeli tartışma, bilgi paylaşımı var fakat şu düşük seviye 'çete savaşı başlattın usta', 'konu kapanır şimdi' tayfa n'olur susunda insan gibi konuşsun bilgisi-ilgisi olanlar.
 
Ölünce kapkaranlık bir şey olmuyor, araştırmanı şiddetle tavsiye ederim.
Öyle oluyor muhtemelen ama kimse kesin bir şey diyemez yine ama en mantıklısı bu, uykuya dalıyorsun ve bir daha hiç uyanmıyorsun gibi.

Ne haha atıyorsun be! Çoğu bilim adamı bu teoriye inanıyor. Benim aklıma da en fazla yatan bu. Ama sen öldükten sonra iyi biriysen şarap içersin kötü biriysen yanarsın diye düşünüyorsan orası başka. @Emrella
 
İnsan yalnız olmadığını inanarak gidermek istiyor çünkü.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı