Eğer bu konuda ciddiysen yani geçici bir heves değilse spor salonuna gidip bir uzmandan yardım almalısın.
Kendi ağırlığını kullanarak gerekli kasları geliştirirsin. Sırf boşa yumruk sallamak bile kaslarını geliştirir.
Şınavın farklı teknikleri var. Kolunun açısına-duruşuna göre farklı kasları çalıştırıyor. İnternette bu konular hakkında Türkçe bir sürü video var.
Barfiks çekebilirsin. Boy uzaması istiyorsan bacak çalış. Yine ağırlıksız bacak çalışmak için videolar bulabilirsin.
Fakat bana kalırsa, fırsatın varsa koşu yapmalısın. Hem kaslarının verimliliğini artırır hemde kalp-damar yapısını güçlendirir.
Bu arada hoca değilim.
Sadece ilgi duyuyorum.Bu konu hakkında güzel bir araştırma yaptım ve bir dönem çalışmıştım.
Ayrıca her gün aynı kası çalışma, bir gün mola ver.
Normalde bu süre daha uzundur ama yaşın itibariyle sende üretilen erkeklik hormonu yetişkin insanlara göre daha fazla.
Erkeklik hormonu, kasın daha hızlı toparlanmasını sağlar. Bu yüzden bir gün aralıkla çalışman senin için gayet yeterlidir. Ama kendini parçalama, bu tam aksine kasların gelişmesini yavaşlatır.