14 yaş, 1.51 boyda ağırlık kaldırılmalı mı?

Ağırlık kaldırmanızın boyunuzla hiçbir alakası yok. Ağırlık kaldırdığınız için ne boyunuz uzar, ne de boyunuz kısalır. Postürünüz bozuksa ağırlık kaldırmak postürünüzü düzelteceğinden boyunuzu daha uzun gösterebilir. Yüksek ağırlıklarda compound egzersizlerde belki kötü form ile uzun süre devam edersen omurganda yaşayabileceğin sıkıntılar sebebiyle boyunun uzamasına etkide bulunabilir fakat doğru formları öğrendiğin ve uyguladığın sürece sıkıntı yaşaman ihtimal dahilinde değil. Fitness konusunda ülkemiz çok geride ve cahil, her doktoru ciddiye almamak lazım. Ben doğuştan omurga eğriliği ile doğdum, 16 yaşıma kadar doktorlar sağ olsun ağırlığa bile dokunmadım. Yüzme ıvır zıvır tonla şey denedim fayda etmedi. Spora başladıktan sonra omurga eğriliğim skolyoz olmaktan bile çıktı, artık simetrik bozukluk diye doktorlar umursamıyor bile.

12 yaş ile 14 yaş arasında çok fark var aradaki iki yıl tam uzama dönemi. Ayrıca boyunun uzun çıkmasının sebebi sabahları omurganın üzerinde daha az baskı olduğu için olabilir mi?
Arkadaş ağırlık çalışmak yerine barfiks şınav ve mekik gibi vücut ağırlıklarına yapılan şeyler çalışabilir ancak doktoru yapma diyorsa yapmasın.
alakası yok çocuk büyüme hormonu eksikliği var diyor spor yaparsa işine yarar ağırlıkla çalışmasında sakınca yok

Alakası yok çocuk büyüme hormonu eksikliği var diyor spor yaparsa işine yarar ağırlıkla çalışmasında sakınca yok.

6 yıllık tıp okumuş adam bilmiyecek sen bileceksin değil mi?
Arkadaşın hastalığını tam olarak bilmiyoruz o yüzden net bir şey söyleyemeyiz. Ben de biliyorum sporun büyüme hormonuna katkısı olduğunu ama doktor kafasından sallamıyordur değil mi?

ama ideal ağırlıklarla çalış 2 ile başla 1 ay sonra 3 4 diye arttır sana ağır geliyorsa 4 le çalışma ben şu an 3 ile çalışıyorum 2023 de 4 e geçicem inşallah ayrıca kaslarımda beliriginleşti faydası olur ama boyunu ok düzeltmezde kısaltmazda ama korkma yapabilirsin

6 yıllık tıp okumuş adam bilmiyecek sen bileceksin değil mi?
Arkadaşın hastalığını tam olarak bilmiyoruz o yüzden net bir şey söyleyemeyiz. Ben de biliyorum sporun büyüme hormonuna katkısı olduğunu ama doktor kafasından sallamıyordur değil mi?
ya bak hastalığı ne olursa olsun bir şey olmaz çünkü böyle birşey yok ne olursa olsun ağırlık kaldırmaktan boy kısalmaz

Merhaba öncelikle 14 yaşındayım. Boyum 1.51. Büyüme hormonu eksikliğim var ağırlık kaldırıyorum, 4 kilo falan. Çok değil yani. İlk barfiksle başladım kas geliştirmeye. Sonrasında eski bir dambilla çoğu geliştirici hareketi yapıyorum. Öncekine gore omzum bayağı gelişti ve büyüdü. Kollarım da bayağı iyi durumda ama doktorum ağırlık kaldirmamami söylüyor. Yediğim şeyler kasa değil boya gitmesi gerektiğini söylüyor ama ben dinlemiyorum. Bu yaşlarda neymiş ağırlık kaldırılmazmış falan filan. Ben halimden gayet memnunum. Sadece 14 yaşında 151 olmak istemiyorum. Kalem iğne ile hormon takviyesi alıyorum. Neyse çok uzatmayayım. Sizce bu yaşta bu boyda ağırlık kaldırmaya devam etmeli miyim abilerim ablalarım?
siz dediklerini tam okumamışsınız o zaman az spor yap boyada gitsin yediklerin yada aralıklarla spor yap

siz dediklerini tam okumamışsınız o zaman az spor yap boyada gitsin yediklerin yada aralıklarla spor yap
bu arada bunları ben spor hocama soruyorum yani phanzox gibi çok bilmiş kardeşlerimizin konusu mahalle bilgisayarcılığı

Buradaki arkadaşlar Tıp fakültesi'nde ne anlatıldığını zannediyor? Hangi doktorun yazmış olduğu akademik bir makalede ağırlık kaldırmanın boy uzamasını engellediğinden bahsediliyor? Zamanında kısa boylu halterciler avantajlı olduğu için hep başarılar elde etmiş. Bu yüzden halterciler ağırlık kaldırdığı için kısa kalıyor diye bir algı oluşmuş.2022'ye geldik,tonlarca makale var.Asırlık şehir efsanesine hala inanıp bir de insanları spor yapmaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı