20 İş Günü Dolmuş Ürün Neden Aynı Gün Değişimi Yapılmaz?

onurdinsever

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2013
Mesajlar
134
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar Technopat ailesi. Sizlere sorum şu şekilde olacak.
Vatan Bilgisayardan ürünümü temin etmiştim. Ürünü 28 nisan 2014'te servise verdim ve 27 Mayıs oldu ürün hala gelmedi. Bende Vatan çağrı merkezini aradım ve konu hakkında bilgi edindim. Bana "Hukuki süre dolmuş, değişim talebinde bulunabilirsiniz." denildi. Bende Vatan Bilgisayara gittim. Bana genel merkeze mail atılması gerektiğini dile getirdiler ve mail atıldı mail atılma tarihi de 28 Mayıs.
Şimdi sorum şu: 20 iş gününü ve toplamda 30 günü dolduran bir ürün otomatik olarak neden değişim talebi yani aynı ürün veya farklı bir ürün ile değişimi neden 20. yada 21. gün olmuyor? Ben neden genel merkezden mail bekliyorum? Zaten hukuki sürem dolmuş adamlar bana değiştiremezsiniz mi diyecek? Bunun hukuki şekli nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu mağazaların hepsi birbirinden beter. Siz onları sürekli oyalayın hiç başlarını boş bırakmayın. Ben de bir zaman 45 gün Bimeks'te Acer laptop beklemiştim. Her gün mesaj attım en sonunda "Mağazamıza gelerek para iadesi veya yenisini alabilirsiniz." dediler. Gittim ve aldım. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10 haziranda da garanti bitiyor. Bu konu hakkında bilgi verecek kimse yok mu yahu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı