2022 yılında hala iPhone 7 alınır mı?

  • Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 17B
Merhabalar. Bildiğimiz üzere 2022 yılında sıfır iPhone almak biraz zor. :(

Bazılarımız da geçmiş senelerde çıkan iPhone'ları almayı düşünüyor.

Bende iPhone 7 kullanan birisi olarak 2016 yılında çıkmış ve hala da iOS 15 alan iPhone 7 alınır mı, bunu size anlatmaya çalışacağım.

Şimdi, iPhone 7'nin 3 farklı depolama seçenekli cihazları bulunuyor. Bunlar da 32 GB, 128 GB ve 256 GB. Ben 128 GB kullanıyorum ve gayet de memnunum. Size önerim eğer iPhone 7 alacaksanız en az 128 GB olsun. Ben 128 GB kullanıyorum ve hiç depolama ile ilgili bir sorun da yaşamıyorum.

iPhone 7'de IPS teknolojisine sahip 4.7 inç ekranlı, tek elle kullanıma son derece müsait. 1334×750 piksel çözünürlüklü ekranı bulunan cihazda 326 ppı, 1400:1 kontrast ve 3D touch teknolojisi bulunuyor. Wide color gamut display özelliğinin eklendiği iPhone 7'nin ekranı, iPhone 6S vs 6 modellerine göre göze daha iyi gelen bir deneyim sunuyor.

iPhone 7'nin 4.7 inç ekranı olması biraz bize küçük geliyor olabilir. Ama elimize de çok rahat oturuyor. Eğer daha büyük olmasını istiyorsanız iPhone 7 Plus alabilirsiniz.

iPhone 7'ye dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 16 nm üretim sürecine sahip dört çekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere göre yoğun iş gücü altında 2.4 GHz hıza erişebilecek. Apple‘a göre bu işlemci selefine göre CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 daha güçlü.

Apple A10 Fusion işlemcisi, oyun oynarken biraz ısınsa da verdiği performans hala çoğu Android telefonlardan daha iyi.

iPhone 7, 12 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya sahip. Daha büyük bir sensörün yer verildiği iPhone, OIS özelliğini donanımsal anlamda destekliyor. Cihazda yer alan 1/2.6 inç büyüklüğündeki sensör, selefine göre daha iyi renk ve alan derinliği sağlayacak. Arka kameraya bu defa çift LED flash yerine dört LED'li true tone flash eşlik ediyor. iPhone 7'de ayrıca daha büyük bir lens kullanılıyor. iPhone 6S serisinde arka kameralarda f/2.2 lenslere yer veren Apple, yeni nesil IPhone'da ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip lens kullanıyor.

Bir de şunu söylemek isterim; iPhone 7 2016 yılında çıkmış bir cihaz ve ana kamerasından 4K 30 kare video çekebiliyorsunuz. Bu özellik açıkçası benim çok hoşuma gitti diyebilirim :)

Batarya da 1960 mAh maalesef. Bu batarya ile bir gün telefonu kullanabilirsiniz. Ama bataryanız eskidiği zaman da yeni bir batarya almayı düşünürseniz de güçlenmiş bataryalar var. Onlar da 2130 mAh. Onları da almanızı öneririm. Özellikle de Deji çok iyi bir marka. Yorumlar da okumuştum da bataryayı satın alanlar içerisin de güçlendirilmiş batarya ile telefonu 2.5 - 3 gün kullananlar da vardı.

Yani size diyeceğim şu ki; eğer piyasa da uygun bir telefon bulmak isterseniz bu telefon tam size göre.

Bu arada bu telefon hala iOS güncellemelerini de alıyor. Hatta az önce iOS 15.4 kurdum telefona. iOS 16 alacak cihazlar listesinde de iPhone 7'yi görmek mümkün. iOS 17'yi de alabilir de almayabilir de. Orası tam kesin değil işte. Orası keşke kesin olsaydı.

Bu telefonu almış olursanız hem uygun fiyata almış olursunuz, bir iPhone telefon almış olursunuz, hala iOS 15 güncellemesi alan ve iOS 16 güncellemesini de alacak olan bir telefon almış olursunuz.

Bu arada bu ilk Blog'um. Eğer bir hatam varsa affola.
 
Bence alınmamalı yani özellikle kim ne derse desin o kalın çerçeveler ve ekran gövde oranının düşüklüğü kötü ayrıca Deji marka bataryalar çokta yeterli değil.
Katılıyorum. Artık eskimiş bir tasarım. Pil olarak özellikle zayıf bir cihaz. Ben olsam iPhone 8 ve altına bakmam.
 
iPhone 7, iPhone SE ile aynı tasarımda.
SE'yi de zaten bu sebeple sevmiyorum. Pili hakkında bilgim yok deneyimleyen bir arkadaşım olmadığı için. Sadece tasarımsal olarak bilgiye sahibim SE ile ilgili.
 
Eger sunlari;
- Not tutabilecegim,
- 1080p60FPS video ceken ve bitrate iyi,
- Ses kaydedicisi guzel,
- En az 16 GB hafizasi olan

Her turlu telefonu kullanirim. iPhone 6 ve Samsung Galaxy S5 bu ozellikleri cok iyi karsiliyor.
 

Geri
Yukarı