26 Eylül 2019 İstanbul Depremi

Valla ben mutfakta ayaktaydım, o yüzden sarsıntı olarak hissetmedim. Ev çatı katı olduğu için, çatı lambri çok ses çıkarıyor depremlerde, ordan anladım deprem olduğunu. 99 depreminin yanında çok cılızdı tabi, onun artçıları bile bundan 10-15 kat daha şiddetliydi. Eğer İstanbulda 7 şiddetinde bir deprem olursa, bugünkü depremden 32 kat şiddetli sarsılacağımız anlamına geliyor.
 
Fay hattı aniden kırılmasın yeterli, eğer bu gerçekleşirse işte o zaman asıl çaresizliği görürüz. Ben okuldayken hissettik ancak çok büyük his değildi, yinede sallandı. Herhangi bir zarar göremedim şuana kadar.
 
Zaten bekleniyordu. Eskişehir'de oturup ben önlem alacak değilim ya İstanbul için? Hakikatten şehir planlaması hiç yok. Ya nüfusu azaltılacak ya da şehir yeniden planlanacak. Nasıl olacaksa. Bende size kıyak;
1569511005045.png
 
Maltepe'de Enerjisa Genel Müdürlüğünde 6.katta staj daydım. Oturuyordum ilkten hafif bir sallantı geldi dedim herhalde birisi yürüyordur yada bir şey düşmüştür. Sonra baktım şiddeti artıyor dedim bu yürümeye benzemiyor sonra monitör felan sallanıyordu sonra cam tir tir titredi ordan anladım sakin bir şekilde acil çıkıştan boşalttık binayı. Hepimize geçmiş olsun. Bu bir uyarıydı artık tedbirli olmamız gerekiyor.
 
2 gün önce 4.8 depremini de yaşayan biri olarak, bu depremin hissi onun neredeyse 10 katıycı bu arada 😅

O yüzden diğer deprem den daha şiddetli olduğunu hissetmiştim ve baya korktum. Acayip sallanmaya neden oldu. Her ortam da bulunan esyalar da ses çıkardığı için daha fazla korkuya sebep verdiler.

Bu deprem hem hissedildi ve hem de hasara neden oldu. Daha akşama doğru net veriler ortaya çıkar.

İstanbul bu depreme hazır değil bu arada🤔 Mezarlıklar da bile yer yok😉
 
Öncelikle, hepinize geçmiş olsun. Ben Kayseri'de olduğum için hissetmedim. :p

Şaka bir yana, deprem öncü deprem olabilir. Tabii, ben sismolog falan değilim. Bazı kaynaklarda depremin, beklenen depremin gerçekleşme ihtimali olan fay hattı üzerinde olduğu söylenmekte.

Arkadaşlar, hepiniz dikkatli olun. Sağlıcakla kalın.

Twitter'de bu konuya bile siyaset katanları gördüm. Yok Ekrem İmamoğlu seçildiği için ilahi bir uyarı geldi diye. Sınıfta okudum toplucak güldürdü yazan kişi. Herkese geçmiş olsun.
Partizanlıkta sınır yok desenize. :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı