7. sınıfta akran zorbalığına karşı ne yapılmalı?

Ailene anlat, açık öğretimin sınıfla alakası yok diye biliyorum.

Daha ortaokulda gerek yoktur diye düşünüyorum. Ciddi çalışamam okul olmazsa. Aileme anlatırsam iyice kendimden utanırım. Yarın okuldan gelince tekrar konu açacagım kötü giderse iyi giderse bu konuya yazacagım. Yardım ettiğiniz için teşekkürler.

Tatlı bir dil ile rahatsız olduğunu ve olduğun şeyleri anlat. O hallerde ki elemanlar genellikle bunu söylediğin zaman dalga geçeceklerdir. Ama sen yine şansını dene. Baktın işe yaramadı, sınıfta çok takılma. Git kantine sevdiğin arkadaşlarınla otur, bahçede dolaş, bir şeyler yap. Onlar seni bulamadığı zaman da eşşek gibi başkalarına bulaşmak zorunda kalacaktır. Bunu müdüre söylemeyi de ihmal etme ama.

Daha ortaokulda gerek yoktur diye düşünüyorum. Ciddi çalışamam okul olmazsa. Aileme anlatırsam iyice kendimden utanırım. Yarın okuldan gelince tekrar konu açacagım kötü giderse iyi giderse bu konuya yazacagım. Yardım ettiğiniz için teşekkürler.

Bu senin değil yapanların utanması gereken bir şey bunu unutma, çoğu kişi utanıyor ailesine söylemeye bu daha kötüye sürükler her şeyi. Cesaretini toplarsan söyle illa.

Sınıf değiştireceksin, en sağlıklısı bu. Kavga etsen yine bir sorun. Ama ben olsam bir kavga ederdim yoksa anlamazlar.
Ben kesinlikle kavgacı birisi değilim. Kavga, benim en son çaremdir lakin gerçekten ben olsam bende kavga ederdim. Bunun başka bir kalıcı çözüm yolunu bulamazdım. Ama arkadaşımız, başına kavgadan sonra bela alabilir. Çocuklar bulaşabilir anlamında söylüyorum. Yada direkt, kavgacı olmayabilir. Bu yüzden kesinlikle yapmaması gerekiyor.

Ben kesinlikle kavgacı birisi değilim. Kavga, benim en son çaremdir lakin gerçekten ben olsam bende kavga ederdim. Bunun başka bir kalıcı çözüm yolunu bulamazdım. Ama arkadaşımız, başına kavgadan sonra bela alabilir. Çocuklar bulaşabilir anlamında söylüyorum. Ya da direkt, kavgacı olmayabilir. Bu yüzden kesinlikle yapmaması gerekiyor.

Bende kavgacı değilim, kavga benim de son çaremdir. Zaten kavgadan önce kaç tane seçenek sundum, en son hiçbir şey yapamıyorsa mecbur kavga. İlk olarak ailesine söylemesi sınıf değişmesi en doğrusu.

Tatlı bir dil ile rahatsız olduğunu ve olduğun şeyleri anlat. O hallerde ki elemanlar genellikle bunu söylediğin zaman dalga geçeceklerdir. Ama sen yine şansını dene. Baktın işe yaramadı, sınıfta çok takılma. Git kantine sevdiğin arkadaşlarınla otur, bahçede dolaş, bir şeyler yap. Onlar seni bulamadığı zaman da eşek gibi başkalarına bulaşmak zorunda kalacaktır. Bunu müdüre söylemeyi de ihmal etme ama.

Söyledim zaten dalga geçmeye devam ediyorlar. Hocada görnesine rağmen bir şey yapmıyor.

Hiçbir şey kötü olmayacak eğer gerçekten agresif saldırsan onlar daha çok zarar görecektir bence böyle yaparsan susarlar.

Kavga sınıfta direkt yapılır mı bilmiyorum ayırırlar muhtemelen. Dışarı çağırsamda geleceklerini düşünmüyorum 5 kişinin 3Ü gelmez diğer 2side en az 10 kişi daha alıp gelir.

Söyledim zaten dalga geçmeye devam ediyorlar. Hocada görnesine rağmen bir şey yapmıyor.

Kavga sınıfta direkt yapılır mı bilmiyorum ayırırlar muhtemelen. Dışarı çağırsamda geleceklerini düşünmüyorum 5 kişinin 3Ü gelmez diğer 2side en az 10 kişi daha alıp gelir.

Ailene anlatmak yerine kavga edersen ailenin gözünde daha cok utanc duruma düşersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı