AC Unity daha yeni olmasına rağmen AC III'ten nasıl bu kadar kötü ve dandik?

Jeasust

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
1.394
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün Assassin's Creed Unity'i indirdim. Şu ana kadar söylemeliyim ki Assassin's Creed Untiy'i saymazsak serinin sadece 2 oyununu oynadım, AC Black Flag ve AC III. İkisini de zamanında küçükken korsan oynadım ama şu an oynamak istesem de çok pahalı olduğu için indirim kovalıyorum. Ancak geçenlerde 50 TL olan Unity'ye bir şans vermek istedim. Ya abi oyun bu kadar kötü olabilir mi? Alma nedenim herkes "oyun buglı" ve "bug'dan oynanmıyor" gibi laflar etti. Bende dedim ki "demek ki oyun iyi bir oyun ama buglı olduğu için metacritic puanı düşük herhalde" abi oyunu bir kurdum grafikler şahane mis ama oyunda bi' dandiklik var. Gameplay animasyonlar çok küt ve sade gibiydi, neyse oyunu oynamaya devam ettim ve işte o kısım.combat anındayken o savurma animasyonunun hep aynı olması. Kılıcı savururken adamın içinden geçip ya da adama değmemesi. Hayal kırıklığına uğradım, AC 3 o kadar kötü hikayesi var deniliyordu, hikayesini bilmediğim için bir şey demiyorum ama AC 3 benim gördüğüm şu ana kadar kılıç ile oynanan en iyi oyundur. Ya oyunun combat animasyonları o kadar iyiydi ki bilerek gidip askerlere saldırıyordum. Çok havalıydı dövüşmek, ağır çekime falan giriyordu. Adama çizik atıyordum göğsüne, arkadan gelen adamları kılıcı son anda arkaya savurarak kaçıyordum. AC Unity tam bir fiyasko benim için. 50 TL'ye değer galiba ona bir şey diyemem ama çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Şu an alacaklar kesinlikle almasın diyorum. Ayrıca oyunun hikayesini anılar diye bölmüşler, çok saçma. Neden yaptın ki bunu? Aynı şeyi Hitman da yaptı bölüm bölüm olarak ama çok rezalet oldu. Hikayeli oyunu parça parça bölmek nedir? Geçenlerde de AC Syndicate aldım. Bir dahakine onu oynayacağım, inşallah o da fiyasko çıkmaz ama beklentimi Untiy çok düşürdü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun olayı gizlilik üzerine Hitman oyunları kafasında oynamak lazım combatdan olabildiğince kaçınılmalı. Ek olarak Syndicate'da gizlilik üzerine ama savaş animasyonları Unity'e göre çok hızlı.
 
Bütün seriyi bitirmiş birisi olarak sıralama yap deseniz Unity'i saymayı unutabilirim bile. Hoşuma giden bir iki şey vardır Paris'te binaların üstünde gezmek ve parkur mekaniğinin önceki oyunlara kıyasla bir tık daha hoşuma gitmesi zıplama tutunma vs. daha rahat gelmişti.
 
Unity neredeyse her anlamda yeni motora geçilen bir oyun. Bu sebeple ki önceki oyunlarda sevdiğiniz ne varsa değiştirdikleri bir yapım. Ben oyunun sadece parkur sistemini seviyorum. Geri kalanı safi çöp hakikaten. Syndicate misal neredeyse her anlamda daha iyi bir yapım.
 
Desenize serinin en kötü oyununu oynamışım diye. O zaman combat olayına çok girmeyeyim artık. Umarım hikayesi sarar.
 

Geri
Yukarı