Acer Predactor PH317-53 vs. Monster Tulpar T7 v20.2

Bütçe
12000
Ben genel olarak kuzenlerimle iyi anlaşan biri oldugumdan dolayı genel de gezerim ve üniversitede yazılım ya da grafik tasarım düşündügümden al sat yapmamak için laptop almayı düşünüyorum. Laptop önerin olursa bravodan başka bakmak isterim.
Hocam şimdi dizüstü bilgisayar alsanız bile 6 yıl sonra işinizi göremeyecek bir seviyeye gelecek. Yanlış anlamayın yine çalışır oyun açar ama artık performansından eser kalmaz. Yani bence masaüstü alın 2 yıl sonra satın üzerine yeni sıfır güzel bir dizüstü bilgisayar satın alın derim. Şimdi mesela ben 4 yıl önce GTX 950M bulunan ve içinde İ7 4720 HQ olan bir dizüstü bilgisayar almıştım. Bu yılın kasım ayına kadar kullandım. Kullandım ama sonuçta normal 2017 yılına kadar olan oyunları 40-60 FPS oynuyordum. Yeni çıkan güncel oyunları oynamak çok zordu. Yani PUBG'de çok düşük ayarlarda 1080P çözünürlükte 30 FPS, 768P çözünürlükte 40-50 FPS arası gördüm. Yani buna göre hareket edin. Tavsiyem geçici bir masaüstü sistem almanız bunu 2 yıl sonra satıp güncel bir dizüstü bilgisayar almanız.

Bu arada başka bir tavsiyem de alacağınız dizüstü bilgisayarı 2 yıl sonra satmanız olacaktır. Sonra yerine yine daha iyi bir dizüstü bilgisayarda alabilirisiniz. Tercih sizin. Eğer iyi bakar, cihazı temiz kullanırsanız ve daha sonra bu dizüstü bilgisayarı satabilirsiniz. Eğer bu şekilde yapabilecekseniz masaüstü yerine bir dizüstü bilgisayar alabilirsiniz. Bu sayede aldığınız dizüstü bilgisayarı da 2 sonra satar ve güncel bir dizüstü bilgisayar alırsınız.

Hocam şimdi dizüstü bilgisayar alsanız bile 6 yıl sonra işinizi göremeyecek bir seviyeye gelecek. Yanlış anlamayın yine çalışır oyun açar ama artık performansından eser kalmaz. Yani bence masaüstü alın 2 yıl sonra satın üzerine yeni sıfır güzel bir dizüstü bilgisayar satın alın derim. Şimdi mesela ben 4 yıl önce GTX 950M bulunan ve içinde i7 4720 HQ olan bir dizüstü bilgisayar almıştım. Bu yılın kasım ayına kadar kullandım. Kullandım ama sonuçta normal 2017 yılına kadar olan oyunları 40-60 FPS oynuyordum. Yeni çıkan güncel oyunları oynamak çok zordu. Yani PUBG'de çok düşük ayarlarda 1080P çözünürlükte 30 FPS, 768P çözünürlükte 40-50 FPS arası gördüm. Yani buna göre hareket edin. Tavsiyem geçici bir masaüstü sistem almanız bunu 2 yıl sonra satıp güncel bir dizüstü bilgisayar almanız.

Bu arada başka bir tavsiyem de alacağınız dizüstü bilgisayarı 2 yıl sonra satmanız olacaktır. Sonra yerine yine daha iyi bir dizüstü bilgisayarda alabilirisiniz. Tercih sizin. Eğer iyi bakar, cihazı temiz kullanırsanız ve daha sonra bu dizüstü bilgisayarı satabilirsiniz. Eğer bu şekilde yapabilecekseniz masaüstü yerine bir dizüstü bilgisayar alabilirsiniz. Bu sayede aldığınız dizüstü bilgisayarı da 2 sonra satar ve güncel bir dizüstü bilgisayar alırsınız.

2 Sene sonra satarken degerini kaybedecek. Benim istegim 6 sene dayansın bana yeterli zaten. Ve 10 senedir eski bir masaüstü kullanıyorum içinde ekran kartı bile yok siz düşünün eski bilgisayarımı.

2 Sene sonra satarken değerini kaybedecek. Benim isteğim 6 sene dayansın bana yeterli zaten. 10 senedir eski bir masaüstü kullanıyorum içinde ekran kartı bile yok siz düşünün eski bilgisayarımı.
Hocam bende sana şu şekilde söyleyeyim o zaman 6 sene tam performanslı bir dizüstü bilgisayar yok. En güncel masaüstü bilgisayar bile 5 yıl sonra ayar kısmaya başlıyor. Masaüstünün gücü dizüstü bilgisayarlardan fazladır. Durum bu iken ben sana 6 yıl yetecek bir cihaz nasıl sunayım. Sen şimdi alacan dizüstü bilgisayar içinde RTX 2060 olacak. Sonra başlayacaksın kullanmaya. 2.5-3 yıl sonra bir baktın ultra ayarlar açınca 60 FPS olmuyor düşür yüksek ayarlara. Sonra 4 yıl geçmiş bir bakmışsın orta ayarlar düşmüşsün. 5 yıl geçmiş artık düşük ayarlarda kullanıyorsun.

Umarım anlatabilmişimdir. Dizüstü bilgisayarlarda ömür (performans düşmesi yaşamadan kullanmak için) en fazla 3 yıl, hafif performans kaybıyla 4 yıldır. Masaüstü bilgisayarlar ancak 5 sene boyunca performans kaybı yaşatmazlar ve kullanım ömrü sunarlar. Bunu anlatmaya çalışıyorum sana. Sen daha 11. sınıfsın yani daha üniversiteye 2 yılın var demek bu. Eğer şimdi dizüstü bilgisayar alırsan bundan 4 yıl sonra sistemin yetmemeye başlayacak. Sen diyorsun 6 yıl. 6 yıla o bilgisayar artık demode olmaya başlar. Ben tavsiyemi bulundum. Bak şu an desen ben 12. sınıfım bu sene sınava gireceğim üniversite için dizüstü bilgisayar deseydin sana önerirdim. Ancak senin için uygun değil şu an.

Anlamışsındır umarım.

Hocam bende sana şu şekilde söyleyeyim o zaman 6 sene tam performanslı bir dizüstü bilgisayar yok. En güncel masaüstü bilgisayar bile 5 yıl sonra ayar kısmaya başlıyor. Masaüstünün gücü dizüstü bilgisayarlardan fazladır. Durum bu iken ben sana 6 yıl yetecek bir cihaz nasıl sunayım. Sen şimdi alacan dizüstü bilgisayar içinde RTX 2060 olacak. Sonra başlayacaksın kullanmaya. 2.5-3 yıl sonra bir baktın Ultra ayarlar açınca 60 FPS olmuyor düşür yüksek ayarlara. Sonra 4 yıl geçmiş bir bakmışsın orta ayarlar düşmüşsün. 5 yıl geçmiş artık düşük ayarlarda kullanıyorsun.

Umarım anlatabilmişimdir. Dizüstü bilgisayarlarda ömür (performans düşmesi yaşamadan kullanmak için) en fazla 3 yıl, hafif performans kaybıyla 4 yıldır. Masaüstü bilgisayarlar ancak 5 sene boyunca performans kaybı yaşatmazlar ve kullanım ömrü sunarlar. Bunu anlatmaya çalışıyorum sana. Sen daha 11. sınıfsın yani daha üniversiteye 2 yılın var demek bu. Eğer şimdi dizüstü bilgisayar alırsan bundan 4 yıl sonra sistemin yetmemeye başlayacak. Sen diyorsun 6 yıl. 6 yıla o bilgisayar artık demode olmaya başlar. Ben tavsiyemi bulundum. Bak şu an desen ben 12. sınıfım bu sene sınava gireceğim üniversite için dizüstü bilgisayar deseydin sana önerirdim. Ancak senin için uygun değil şu an.

Anlamışsındır umarım.

Çok iyi anlatmışsın teşekkür ederim öncelikle ve yine de laptop almam gerekiyor şimdilik masaüstülere göre satması daha kolay oluyor satıcak olsam da. Bir tane laptop almam gerek sonuçta.

Hocam bende sana şu şekilde söyleyeyim o zaman 6 sene tam performanslı bir dizüstü bilgisayar yok. En güncel masaüstü bilgisayar bile 5 yıl sonra ayar kısmaya başlıyor. Masaüstünün gücü dizüstü bilgisayarlardan fazladır. Durum bu iken ben sana 6 yıl yetecek bir cihaz nasıl sunayım. Sen şimdi alacan dizüstü bilgisayar içinde RTX 2060 olacak. Sonra başlayacaksın kullanmaya. 2.5-3 yıl sonra bir baktın ultra ayarlar açınca 60 FPS olmuyor düşür yüksek ayarlara. Sonra 4 yıl geçmiş bir bakmışsın orta ayarlar düşmüşsün. 5 yıl geçmiş artık düşük ayarlarda kullanıyorsun.

Anlamışsındır umarım.
Bakımını yaparsan performans kaybını mininuma belki hiçe indirirsin. Pc'ne baksazsan kasanda da performans kaybı yaşarsın.

Bakımını yaparsan performans kaybını mininuma belki hiçe indirirsin. Pc'ne baksazsan kasanda da performans kaybı yaşarsın.
Hocam ben bir dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak hep fanlarını ve termal macunlarını değiştiren biriyim. Bakımlarını yaparım. Ancak bu performans kaybı artık bakımla alakalı değil. Bu performans kaybı donanım yetersizliği oluyor. Yani içinde bulunan ekran kartı ve işlemci artık size yetmiyor. Bu yüzden istediğiniz şeyleri yapamaz hale geliyorsunuz.

Siz daha önce dizüstü bilgisayar kullandınız mı bilmiyorum. Ancak masaüstü bilgisayarların dizüstü bilgisayarlardan çok daha güçlü olduğunu bilmeniz gerekir. Bu durumda tabii ki de masaüstü bilgisayarların bakımlarını yaparsanız çok daha uzun ömürlü olur.

Hocam ben bir dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak hep fanlarını ve termal macunlarını değiştiren biriyim. Bakımlarını yaparım. Ancak bu performans kaybı artık bakımla alakalı değil. Bu performans kaybı donanım yetersizliği oluyor. Yani içinde bulunan ekran kartı ve işlemci artık size yetmiyor. Bu yüzden istediğiniz şeyleri yapamaz hale geliyorsunuz.

Siz daha önce dizüstü bilgisayar kullandınız mı bilmiyorum. Ancak masaüstü bilgisayarların dizüstü bilgisayarlardan çok daha güçlü olduğunu bilmeniz gerekir. Bu durumda tabii ki de masaüstü bilgisayarların bakımlarını yaparsanız çok daha uzun ömürlü olur.
Şu an bunu laptoptan yazıyorum, hem masaüstü hem de daha önceden laptop kullandım. Benim kullandıklarımla mı alakalıydı bilmem ama şu anda bu laptopum aynı performansı veriyor. Ramleri 16 yapsam farkı daha iyi anlarım herhalde.

Şu an bunu laptoptan yazıyorum, hem masaüstü hem de daha önceden laptop kullandım. Benim kullandıklarımla mı alakalıydı bilmem ama şu anda bu laptopum aynı performansı veriyor. Ramleri 16 yapsam farkı daha iyi anlarım herhalde.
Hocam zaten problem bu: aynı performansı veriyor. Çünkü zaman geçtikçe programlar ve oyunlar daha fazla performans istiyor ama sizin cihaz hala aynı performansı veriyor. Şöyle düşünün sizin cihazınız A performansı versin. Yıl 2020 olsun, program ve oyunlar A performansı istesin. Yıl 2022 program ve oyunlar AA istemeye başladı sizin cihaz A performansı vermeye devam ediyor. Yıl 2023 olmuş program ve oyunlar AAA istiyor sizin cihaz hala A veriyor. Şimdi umarım anlamışsınızdır.

Hocam zaten problem bu: aynı performansı veriyor. Çünkü zaman geçtikçe programlar ve oyunlar daha fazla performans istiyor ama sizin cihaz hala aynı performansı veriyor. Şöyle düşünün sizin cihazınız A performansı versin. Yıl 2020 olsun, program ve oyunlar A performansı istesin. Yıl 2022 program ve oyunlar AA istemeye başladı sizin cihaz A performansı vermeye devam ediyor. Yıl 2023 olmuş program ve oyunlar AAA istiyor sizin cihaz hala A veriyor. Şimdi umarım anlamışsınızdır.
Yani illaki istekler artacak.

Yani illaki istekler artacak.
Elbette. Yani dediğiniz gibi kalsa o zaman sadece yeni programlar ve oyunlar için bilgisayar değiştirirdik. Ancak mevcut programlar bile gelen güncellemeler ile daha fazla güç ister oldu. Oyunlar da aynı şekilde ancak bu etki oyunlarda bir tık daha az diyebiliriz.

Özetle zaman ilerledikçe istenen güç artıyor ama donanımın gücü aynı kalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı