Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

rekor direk 13mm 1/2 1/4 alıyorum res. falan ona göre seçtim kaç mm res. önerirsiniz 240mm lık var bir tane ama şu çalışsın diye olan motor nereye takılır anlamadım ? PrimoChill CTR 240mm.

Kasada kendim delik açıp res. e yer yapabilirim.

CM-650.jpg

1 yazılı yere 280mm lik bir radyatör
2 yazılı yere 360mm lik bir radyatör
3 ve 5 yazılı yerdeki harddisk yuvalarını söküp çıkartacağım.
4 yazılı yeri kesip delik açacağım ( dikkatli ve ölçülü)
Sonra ok'un olduğu yere 360mm lik bir res. koyarım.
Gpu ve Cpu ya borular çekerim.
Bu kadar. :D
cooler master master case pro 5 - Google'da Ara
Harddisk çıkınca böyle yer açılacak. @er36po

Dosya Ekleri

• CM-650.jpg
    CM-650.jpg
    93,8 KB · Görüntüleme: 231
Son düzenleme:
Kasa'nın özel yeri var orda oraya 280mm takacağım birazdan atacağım hazırladığı mı bir bakın, sorun var mı diye boru 3m pahalı değilse öyle alırım.

HardTube Fittings Choice ile HardTube Standarts Choice arasındaki fark nedir ? ben her pompada rezervuar da iki sende aldım ama herhalde 1 isini almak gerekiyor. :D @er36po

Az çok anladım bu olayı. Ama pompayı çalıştırcak motor sistemi nasıl olucak anlamadım. :(

Şimdi keşif ettim. N11'de conn bilgisayar parçaları satıyor, burdan almak daha iyi değil mi fiyatlarda iyi.

2 tane 200mm lik alsam mesela 200tl

Barrow Ddc Pompa Üstü Rezervuar Kiti 200mm 259 - n11.com bundan 2 yane alsam mesela motor var mı altta yani pompa yoksa almam mı lazım ? @er36po

Baktım o sitede cpu için parça yok maalesef ama bir kit var bu acaba buna titan x soğutucu eklesem başka neler eklemem gerekir ?
Ek-kit L360 409 - n11.com
Kendim 220m lik bir res. eklerim gerekirse bir tane daha radyatör eklerim ?

n11.png Bu nasıl yeter mi benim sisteme ? res..png Bunda da herhalde suyu soğuk tutan şey şu siyah kapakların oraya input/output uda alta takıyoruz
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allah senden razı olsun @er36po . Senin sayende su sistemide hazırladım, conn bilgisayarlada konuştum boru ve su rakorlaru dışında eksik yok dediler. Son kez soruyorum bu parçalar için kaç tane rakor çeşidi falan ve ne kadar boy boru ?
image.png

Son düzenleme:
@Mert Can Ayhan, verdiğin listede sana 12 adet rekor, yaklaşık 2 metre de boru lazım olacak. Ama eğer Rezervur'a pompa dahil (Birleşik) olmuş olsa 10 adet rekor lazım olacak.

Onlar giriş-çıkışlar (Out çıkış, İN giriş anlamında) yani onların soğutmayla bi alakaları yok. Soğutma işlemini Rad. ve Fanlar yapar.:)

Bana seçtiğiniz ürünlerin linklerini atın, ona göre Rekor Ve boru önereyim.

N11.com dan bana öneride bulunabilir misin acaba pompa ve rezervuar olarak. Ama bana bir kolaylık sağlamayacaksa gerek yok.

Barrow Ddc Pompa Üstü Rezervuar Kiti 200mm 259 - n11.com
--
Ek-ddc 3.2 Pwm (12v Pwm Pump) 513 - n11.com
--
Ek-supremacy Evo - Acetal+nickel 527 - n11.com
--
Ek-fc Titan X - Acetal+nickel 153 - n11.com
--
Radyatör 240mm X 40mm 558 - n11.com
--
Radyatör 360mm X30mm 517 - n11.com
Bir video izlemiştim ( link atıcam şimdi) orda bu 12 v luk parçayı açıyor içinde ki şeyi alıp cam bir yere koyuyor bende pompanın içindeki o parçayı alıp o rezervuar da ki yeşil yere koyacağımı sanıyordum. :D @er36po
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video'da bu.

Video hatalıydı düzelttim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı