Adolf Hitler sizin için kimdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Milyonlarca suçsuz, günahsızın katilidir. 4 kelimelik tanım yeter bu şahıs için. Askeri zeka ve düşünce olarak bakacaksak sabaha kadar övülür ancak bu konu ayrı. İnsani olarak bakacaksak insan diyemiyoruz.

Adam görmek istiyorsanız, uzağa gitmenize gerek yok. Atatürk gibi bir lideri olan millet için özellikle...
Atatürk ile neden Adolf’u kıyaslıyorsun ki? Hele adamlık konusu... anlaşılan yeterli araştırmayı yapmadın.
 
1.Dünya Savaşı’ndan sonra Almanlara yapılan eziyetler doğurdu Nasyonal Sosyalizm hareketini. Açlık, sefalet, yoksulluk tetikledi aslında bunların hepsini. Birden öyle bir kişi çıkıyor ki size yapılanların intikamını alacağını söylüyor. Siz ne yapardınız? Bir Alman olarak büyük ve zengin Almanya’yı inşa edelim, hep beraber çalışıp ülkemizi yükseklere taşıyalım diyen bir kişiye ne diyebilirdiniz? Enflasyon yüzdelerin üstündeyken Nasyonal Sosyalistler yönetime geçtikten sonra sanayi ve tarım uçuşa geçti. Markın değeri arttı. 2.Dünya Savaşı öncesi refaha kavuşmuş sayılırdı. Her şey iyi gidiyordu ta ki Yahudilere yapılan katliamlara kadar. Hitler’in küçüklükten beri baskılandığını, ezildiğini kim biliyordu ki? Her zaman ezik olmuş bir kişi Führer olursa, başına ne gelirdi Alman halkının? Katliam ve kan.
 
Hitler Türkleri severdi(!).
Bunun nedeni bilinmez ama Türkleri üstün ırk olarak tanımış, ayrıca dedem Bulgaristan 1950 göçmeni onun anlattığına göre Almanlar geldikleri zaman hiç bir şeilde müdahale etmemişler. Gine bir başka bir Bulgaristan göçmenin anlattığına göre köydeki türk ailelere iyi davranmışlar. hatta Türk çocuklarına "Muhammedan, Mustafa Kemal" diyerek hitap ettiklerini, çikolata ve benzeri hediyeler verip kolladıklarını söylemişti. Slav çocuklarını ise sürekli dövüp, işçi olarak çalıştırdıklarını da eklemişti. Zaten II. Abdülhamid zamanından gelen bir Türk-Alman dostluğu ve I.Dünya Savaş'ında yenilen iki ülke olması sebebiyle de böyle bir şey tercih etmiş olabilir.
 
Son düzenleme:
Vaktiyle bi' holokost yapmıştır ama tam olarak başarılı olamadı. Neyse gece gündüz hoi4 oynayanlar gelmeden kaçayım ben🤣 Her ne kadar katil olsa da yahudiden iyidir kendisi Adolf Hitler, hiç değilse kendini göstererek sömürüyor.
 
Tamamen ırkçı politikaya dayanan yozlaşmış gücün ne olduğu anlatan rezil bir insandır.

Bu arada Türk'leri sevdiği vs. yok, adam resmen sınır kapımıza dayanmış, sıradaki av ise bizdik fakat Rusya ve Mısır'da işler ters gittiği için bu olayı badiresiz atlatık.

Karadeniz'i ele geçirmeden Rusya'nın önüne başka türlü kesemezdi. Yunanistan, Bulgaristan gitmişken, sıradaki av bizdik.

Öte yandan ise Stalin doğuda bazı illeri, batıda İstanbul dahil olmak üzere şehirlerimiz bizden isteyip savaşla tehdit etmişti.
 
Türkiye etkisiz bir elemandı. Yani bize saldırmaları mantıklı değil, mantıksızdı. Kafasında daha fazla öncelikleri vardı. Petrol yuvası Bakü gibi. O öncelikler olmadığı için sıra bize gelmedi. Eğer öncelik biz olsaydık Türkiye'ye öyle bir girerlerdi ki aklın şaşardı.

Türkiye'ye harcadığı vakit ve donanımla Sovyetler oturup izleyecek miydi mesela? Bizim dağlık arazilerimizde tank kuşatmasını nasıl işlevsel yönetebilecekte birçok baskıya maruz kalmışken? Turkiye bir tehdit degildi. Almanya'nin ilgisini cezbedecek dogal kaynaklar acisindan da zengin degildi. Ayrıca Hitler'in ve kurmaylarının kararlarında duygusallığın yeri yoktu. Daha bunu bilmeden neyine Nazi konuşmak senin :)
 
Heralde az önceki yazdıklarım kesin olarak algılanmış. Bakın yukarıda -bilir eki yani birleşik-fiil getirdim. Ben de kendi düşüncelerimi ifade ettim. Kesin bir yargı bildirmedim. Yanlış ise yanlış olduğunu bildirin. @Jira ne yani o zaman hiç kimse konuşmasın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı