Aileme sigarayı nasıl açıklarım?

Ailemde kullanan kimse yok. 2.5 senedir kullanıyorum. İçme diyeceksiniz haklısınız. 19 yaşındayım lise son öğrencisiyim. Okulun %90'ı içiyor. Tüm arkadaşlarım dahil. Hepsi iyi insanlar kız-erkek karışık sadece bu illet derdimiz. Zaten sınav hayatı falan derken stresli dönemden geçiyoruz evdeyiz vs. ailem geçen gün kokuyu aldı. Başta yok falan dedim de yemediler kesin içtiğimi düşünüyorlar. Aslında üniversitedeyken söylemek istiyordum. Yani 4-5 ay sonra. Biliyorum bu günler geçici iyide geçse kötüde geçse ileride hepsi yoluna giriyor. Geçmişte olanlar gibi. Babam arabayı veriyordu. Muhtemelen birkaç hafta vermez bu olay yüzünden. İçmiyormuş süsü verip gizli içersem yırtarım gibi geliyor.

19 yaşındaysan hesap vermek zorunda değilsin de, 19 yaşındaysan neden lise son okuyorsun? 2 sene üst üste kaldın herhalde.
 
Aynı yollardan bende geçtim. Bence hiç kıvranma. Bir gün akşam aileni salona topla, karşılarına geçip yetişkin bir şekilde açıkla. Bende zamanında çok kıvrandım, babam yakaladı bırakacağım diye söz verdim falan ancak bir şey olmadı. Kıvranmak boşuna oluyor. Birkaç hafta kızgın kalırlar ancak sonra alışıyorlar.
 
19 yaşındaysan hesap vermek zorunda değilsin de, 19 yaşındaysan neden lise son okuyorsun? 2 sene üst üste kaldın herhalde.

Bal gibi hesap vermek zorunda adam saatlerce çalışıyor oğlu okusun diye ihtiyacı oldu mu para veriyor çocuk gidip sigaraya harcıyor ah oğlum olsa bu dövüp sokağa atardım da neyse.
 
Annene söyle. Gerisi hallolur zaten. Söyle dediğim yakalan annene o halleder kalanı problemsiz çözülür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sonra olacağı.
 

Geri
Yukarı