Ailemin cimriliği

Dostum yoksulluk sınırının 12.000 TL olduğu bu zamanlarda ailen çok üst düzey bir ücret almıyor önce bunu anlamalısın. Artık her şey ekstrem derecede pahalı ve ailenin yüksek ihtimalle planladığı bazı ekonomik harcamalar vardır. Bu sene başlayacağın LGS maratonu için sana yüklü miktarlarda harcama yapacaklarını hesaba katarsak bu cimriliklerinin bir kısmını anlayabiliriz. Benim kardeşim de senin yaşında o da 7. sınıfa geçti sana tavsiyem bu yaşlarda sosyal medyada ve oyunlarda çok fazla vakit geçirme. Büyük ihtimal g*tünle gülüyorsun ama bu dinç ve çocuksu zihnin bir kaç sene sonra yok olacak ve gerçek hayatla karşılaşacaksın. Çocukluğunun değerini bil...
 
Şu açtığın konunun fotoğrafını çek 5-6 yıl sonra güleceksin. Sosyalleşme bilgisayar falan değil ki git spor yap, sosyal aktivitelere katıl, bisiklet sür,arkadaşlarınla dışarıda top oyna. Bu yaşta ailenin bankada kaç parası olduğunu bilmemen lazım kardeşim benim.
 
Bilgisayarda çok vakit geçirme demişsin, evet haklısın. Şu an yaz tatilinde her gün soru çözüyor ve kitap okuyorum. Ayrıca okullar açılınca günde 200 soru çözeceğim ve bilgisayarı hafta içleri sadece ders amaçlı kullanacağım. Hafta sonları ise bilgisayar kullanımım serbest olacak. Para konusuna gelirsek, evet haklısın biliyorum ama annem okullar her açıldığında üniversitelere ders vermeye başlıyor ve aylık gelirimiz 18 bin TL ye yükseliyor.
Ayrıca spor olarak okçuluk yapıyorum.
 
Vermiyorlarsa kendin alacaksın. Gir işe çalış, beş kuruş da koklatma onlara.
Hem harcama yapmıyorsunuz hem de sadece 80.000 TL'niz olması da şaşırtıcı geldi bana.
 
Kardeşim merhaba bu durum şundan kaynaklanıyor. Para kazanmanın çok zor olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Onlarda haklı olarak böyle bir reflex geliştirmişler. Para kazanınca anlarsın derler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı