Ailemin cimriliği

Gerçekten allah sabır versin. Ben böyle bir ailede yaşasaydım dayanamazdım. O kadar para kazanan bir aile niye bu kadar cimri? Hani sanki asgari ücretle geçiniyorsunuz. Saçmalık. Bildiğin saçmalık. Allah bilir büyüdüğünüzde para bile vermeyip aç da bırakabilirler. Ama bence şu iPhone 5S konusunda haksızsınız. Çünkü anneniz iPhone 5S'i daha yeterli buluyor. Mesela benin annem o kadar telefon çıkmışken halen iPhone 7 kullanıyor. Yani buna tutumluluk deniyor.
 
Cimrilik değil bu, ben cimrilik göremedim? Tutumluluk sadece. Milyoner olsam bile suyu çok fazla açana ben de bağırırım, eski telefon hâla çalışıyorsa yenisini ben de almam, çocuğum milletin birbirinin Allah'ına Kitap'ına sövdüğü oyunu oynamaması için ben de bilgisayar almam.

Ailesini bilmem, senin kafa yapın cimrilik kardeşim paran varsa harcıcaksın. Eski telefon çalıyorsa diye bir durumda yok durumun varsa daha iyisini istiyorsan alırısın ki herkesin öncekileri farklı. Zorlanıyorsan ya da bir hedef için para biriktiriyorsan o ayrı ama su olayına bir şey diyemem yaptığımdan değil, yapılması gereken bir şey, PC içinde üniversite sınavı için alınmaması mantıklı küfür için değil, sınav yaşı gereği fark etmesede hayatını büyük ölçüde etkileyecek onu düşünüyorlardır. Ya da bazı aileler gibi benim babam yapmadı kendim yaptım gibisinden eski kafalıdır
 

Geri
Yukarı