Ailemin cimriliğinden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ulan şükür et mi dedim? Yahu 2 laf ezberlemişsiniz her sizin fikrinize karşıt fikir söyleyene aynı lafları söylüyorsunuz. ''Bas ampule'', ''şükür et'', ''yol yabdı'' Yeter be. Sünger Bob pp'si koymuşsun acaba fikirlerine saygı göstermeli miyim? Hayır bence de göstermemeliyim.
Gerçekten insanların fikirlerine saygı duyup duymaman pp sine bağlı bir durum mu ? Evet görünen o ki öyle. İşte buna üzülürüm.

2. paragrafı argüman olarak sunma artık, gofret parası vermediler diye cimri mi oluyorlar ya? Anne baba sırf çocuğunu şımartmamak için bile her dediğini yapmaz. Para da önemli değildir.

Emin ol burada birkaç liranın derdinde değiller. Birkaç bin liranın da derdinde değiller. Sadece senin gelişimin için doğru kararlar alıyorlar. Bunlar da sana mantıksız geldiği için şikayet ediyorsun. Burada sana ne dersem diyeyim yetişkinlik çağına gelmeden anlayamazsın ailenin maksadını.

Arkadaş orada parayla yediği yemeğin 7 yıl önce olduğundan bahsetmiş biz demiyoruz ki ailesi her gün 20 lira verip çocuğu şımartsın 😐

Ne yapmak istediklerinden adım gibi eminim, ve isteklerini yapmak için elimden geleni yapacağım. Ama bu yüzden çocuklarının tüm hobilerini ve aktivitelerini öldürmeye gerek yok diye düşünüyorum.

İlk paragrafta yazdığım şeylerden yola çıkarsan. Ben onları ailemden istemedim, kendi param ile almak istedim.

Bak o iPhone 5C'yi ve PS3'ü kendi 700 TL'm ile almak istemiştim. PS4, PC ve Xbox One'yide kendi 2100 TL'm ile.

Çocuğunun her dediğini yapan aile şımartır, ona lafım yok.
100 kere dememe rağmen anlamıyorsun. Bak canım kardeşim. Ailen için para önemli değil. İstersen senin paranla alınsın istersen başkası alsın. Seni kötü etkileyeceğini biliyorlar telefon yada konsol alınmasının.

Ne yapmak istediklerinden adım gibi eminim, ve isteklerini yapmak için elimden geleni yapacağım. Ama bu yüzden çocuklarının tüm hobilerini ve aktivitelerini öldürmeye gerek yok diye düşünüyorum.

İlk paragrafta yazdığım şeylerden yola çıkarsan. Ben onları ailemden istemedim, kendi param ile almak istedim.

Bak o iPhone 5C'yi ve PS3'ü kendi 700 TL'm ile almak istemiştim. PS4, PC ve Xbox One'yide kendi 2100 TL'm ile.

Çocuğunun her dediğini yapan aile şımartır, ona lafım yok.

Ekonomi özgürlüğü diye bir şey var kendi kazandığın parayı istediğin gibi harcama hakkına sahipsin!

100 kere dememe rağmen anlamıyorsun. Bak canım kardeşim. Ailen için para önemli değil. İstersen senin paranla alınsın istersen başkası alsın. Seni kötü etkileyeceğini biliyorlar telefon ya da konsol alınmasının.

Başka bir yorumda @cemillothbrok isimli kişiye gofret olayını arguman olarak sunma diyen siz seni kötü etkileyecek şeyler almak istemiyorlardır diyosunuz ama kesinlikle haklısınız zaten ben 3 günde 1 gofret yedim şu an kanserim sizin gibi insanların anlayışına bayılıyorum zaten.

Ailen cimri değil, senin sınavını ve geleceğini düşünüyorlar. Bilgisayar yada konsol aldıklarında okulunun kötüye gideceğinin farkındalar. Ben de o yaşlarda aynı şeyi düşündüm ve ailemle kavga ettim. Fakat yaş ilerledikçe insan daha iyi anlıyor ailesinin mantıklı hareket yaptığını. Belki bu dediklerim sana çok saçma gelmiştir ama yıllar sonra bu yazına geri dönüp baktığında ailen için böyle düşündüğünden dolayı utanacaksın.
Bende LGS'de iyi bir puan yapmadım şuan ortalama ile alan bir lisedeyim. Şuan yazılım ile ilgileniyorum ve geleceğimden çok umutluyum. Bir PC ile (Kontrollü olmak şartıyla) kimsenin hayatı bitmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı