Ailemin cimriliğinden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum bak, gofret olayı hakkında bir şey diyemem ama PC ve Xbox olayına bir şey derim. Ailen her zaman senin rahat yaşamanı ister. Eğer ileride bir gün LGS'de batırırsan veya üniversite sınavına girdin baktın tekrar tekrar olmuyor ne olacak? Ailen bence ev parası için biriktirme yapıyor. En azından kazanamadın altında bir ev olur, evlenirsin çocuklarınla rahat yaşarsın. Ayrıca dedikleri gibi, LGS aslında cidden her şey. Kardeşim bu sene girdi ve batırdı. Büyük ihtimal benim gittiğim liseye gidecek. Öyle yani. Ha, tabii gofret ve kafe olayı çok saçma.
 
Kardeşim bizim de o yaşlarda bir şeyimiz PS3'um bile yoktu yani ilk telefonumu kendim aldım çalışarak Türk ailelerinde genelde böyle bir tavır var yani. Fakat ailende biraz fazla tutumcu sanırsam bence eskiden büyüklerinden öyle gördükleri için davranıyorlar. Sen biraz daha sık dişini lise çağına geldinmi her şey düzelir.

Sen PS3'e takmışsın arkadaşları dışarıda abur cubur yerken o bir gofret bile alamadığından bahsediyor?
 
Onun dışında yaptıkları cimriliği okudunuz mu acaba? 2. paragrafı okuyun lütfen.
2. paragrafı argüman olarak sunma artık, gofret parası vermediler diye cimri mi oluyorlar ya ? Anne baba sırf çocuğunu şımartmamak için bile her dediğini yapmaz. Para da önemli değildir.

Emin ol burada birkaç liranın derdinde değiller. Birkaç bin liranın da derdinde değiller. Sadece senin gelişimin için doğru kararlar alıyorlar. Bunlar da sana mantıksız geldiği için şikayet ediyorsun. Burada sana ne dersem diyeyim yetişkinlik çağına gelmeden anlayamazsın ailenin maksadını.
 
2. paragrafı argüman olarak sunma artık, gofret parası vermediler diye cimri mi oluyorlar ya ? Anne baba sırf çocuğunu şımartmamak için bile her dediğini yapmaz. Para da önemli değildir. Emin ol burada birkaç liranın derdinde değiller.
Sizde saçmalamayın isterseniz, gofret parası kimseyi şımartmaz hani.
 
Babam hep ailesinden gördüğünü uygulamaya programlanmış. Kendisi okunmaya zorlanmış, beni de zorluyor. Kendisine değer bile verilmemiş, bana da verilmiyor. Kendisine harçlık bile verilmemiş, bana da verilmiyor. Babası (yani dedem) hiçbir zaman annesine (yani babaanneme) çok fazla değer vermemiş, babam da anneme öyle davranıyor.
Sürekli "LGS tek defa ama üniversite sınavına istediğin kadar girebilirsin. Lisede iken istediğin kadar oyna, karışan yok" falan diyorlar.
Bu iki şeyi ben de yaşıyorum.
 
Onları sana verseler ders çalışmayacağına ben bile eminim. Ailen senin için en iyisini yapıyor.
Abicim bırakın şunu ya. Beni annem babam bilgisayar ve tablet almışlardı 6. sınıfta. Okul zamanı annem bunları saklardı.(Bilgisayarın kablosunu çekerdi ve sadece ders videosu dinlemek için açardım.)
Sadece hafta sonları ödevlerimi bitirdikten ve ders tekrarlarımı yaptıktan sonra izin verirlerdi. 21. yüzyıldayız anlayın şunu. Sorunu çözmek yerine tamamen ortadan kaldırmak aptallıktır. Şuan Lise 1'im ve ailem artık sözlerime daha çok değer veriyor. Babamla bilgisayarımızın çok eski olduğunu ve güncellenmesi gerektiğini anlattım ve tamam neye ihtiyacımız var dedi.(Şuan ki stok yüzünden ekran kartını alamıyoruz maalesef. Ama ram takviyesi yaptık. Artık stoklara geldiğinde alacağız ekran kartını.)
Ailesi PS4 alabilir ve sadece ödevlerini bitirdiğinde oynamasına izin verir. Çok iyi hatırlıyorum oyun oynamak için ödevlerimi çok iyi yapardım ki annem kontrol ettiğinde hiç sorun çıkmasın ve hemen oyuna başlayayım. Belki PS4bu yaşa fazla olabilir ama orta seviye bir PC olabilir.
 
Allah kolaylık versin kardeşim. :) Böyle bir ailem olmadığı için şanslıyım sanırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı