CV içinde bahsedebileceğiniz bir şeyler olmalı, bilgisayarla aram iyi yazılım hakkında yeni yeni bilgi ediniyorum yazdığınız durumda kimse sizi kabul etmeyecektir. Adamlara şu hissiyatı vermeniz gerekir:Merhaba arkadaşlar, ben an itibari ile elektrik ön lisans mezunuyum, aile baskısından dolayı bu bölüme geçtim. Hedeflerim arasında çok iyi alaylı yazılımcı olmak var ama yazılım hakkında yeni yeni bilgi öğreniyorum. Bilgisayarla aram çok iyi. Kendime CV oluştursam herhangi bir yere başvuru atsam sadece öğrenmek için maddi olarak bir şey beklemeyerek bir iş bulabilir miyim?
Ben sizin kullandığınız/kullandığınıza benzer şu şu teknolojileri öğrenmeye başladım, tek başıma şöyle şöyle proje geliştirdim vb. Eğer beni stajyer gibi işi öğrenmem için ekibinize dahil ederseniz x süre sonunda sizin projelerinize de katkı sağlayabileceğime inanıyorum, eğer daha sonrasında beni de ekibinizde görmek isterseniz onu o zaman konuşabiliriz, şu an için bir maaş beklentim yoktur. vb. vb.
Birkaç sene önce 30+ yaşında, sektör değiştirmek isteyen Makine Müh. bir arkadaş böyle benim o zaman çalıştığım yere başvurmuştu front end öğrenmek için, kabul edilmişti, birkaç ay bizimle takılmıştı.