Almanya'da Ateizm ve Agnostisizm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size dine inanan(Yahudi Hristiyan Müslüman) birazda Google dan yardım alarak binlerce bilim insanı sayabilirim. Gerçi bunu sizde yapabilirsiniz.
Olabilir normal şeyler bunlar. Olmasi bir anlam ifade etmez.

Okuyan, araştıran, sorgulayan her insan dinlerin yalan olduğunu bilir. Bunu dediğimizde inançlı insanlarin çok zoruna gidiyor ama durum bu. Şahsen kutsal kitapları okuyan biri olarak konuşuyorum ve de bunlarin insan zirvaliklari oldukları çok aşikar. Bunu görmemek için kör olmak gerek. Yillar ilerledikçe de ateist ve deist sayisi artacak.

Kutsal kitapları okumayanlar dindar, okuyanlar ateist olur.
 
Şimdi dinlerin en büyük dezavantajı aynı zamanda en büyük suistimal ve sömürüyü sağlayan özelliğidir. Bu da ucu açık ve soyut olmalarıdır. Yani kutsal kitapları eğer tarafsız okursan, yani mantıklı açıdan alıp ele okursan açıklar olduğunu farkedeceksin. En basit örneği küresel olmayı bırak bütün alemlere hitap etmesi gereken kutsal kitaplar nedense sadece indirildikleri coğrafyayı ve çevresini anlatıyor. Ben hiçbir dini kitabın gezegenleri bırak başka bir kıtayı anlattığını bile duymadım şimdiye kadar.
 
Kutsal kitapları okumayanlar dindar, okuyanlar ateist olur.

Benim bir arkadaşım vardı, ne zaman tanrıtanımaz düşüncelerimi söylesem "kitabı oku, fikrin değişecek" derdi. Tam şu anda kitabı okuyorum ve okudukça öyle ayetler gözüme çarpıyor ki, tanrıtanımazlığımı perçinliyor, her biri birer çivi gibi. Yıllar boyunca bize anlatılan klasik Azhab 50 ve Nisa 34'ün çok daha ötesinde ayetler var insana yok artık dedirten. Hepsine yer imi koyuyorum tabii ki. Bir gün yazarım belki, iktidar değişirse...
 
ne zaman tanrıtanımaz düşüncelerimi söylesem
Bence "tanrıtanımaz" ifadesi doğru bir ifade değil. Biliyorum TDK sözlüğüne "ateist" yazıldığı zaman tanrıtanımaz çıkıyor karşımıza ama tanrıtanımaz ifadesi, sanki bir Tanrı varmış da biz onun dinini tanımıyoruz ona isyan ediyoruz gibi algılanıyor. Recep sen ne düşünürsün bilmem ama ben böyle algılıyorum bir tık. TDK güzel bir kelime bulamamış bence ateist kelimesi için.
 
Size dine inanan (Yahudi Hristiyan Müslüman) biraz da Google'dan yardım alarak binlerce bilim insanı sayabilirim. Gerçi bunu siz de yapabilirsiniz.
Evet, binlercesini bulabilirsiniz. Ayni sekilde inanmayan milyonlarcasini bulabileceginiz gibi. Bu arada Periklesis'in de bahsettigi gibi Ateist tanritanimaz degil tanri kavramini kabul etmez demek.
 
Ateist olunca kendisini bilim insanı olmuş Nobel'e aday hissedenler öldürüyor beni gülmekten.
Senin gibi dindar geçinip inandığı dinin kitabindan da bir haber değiller en azindan. Kimse de kendini bilim adami görmüyor, sizin gibi bir şey bilmeyen kişiler kendilerini bilim adamlarindan bilgili görüp sunduğumuz bilimsel kaynaklara yalan diyen şahıslar. Buyur kendine güveniyorsan kutsal kitaplari, Mezopotamya mitolojilerini, Avesta'yi ve evrimi okursun ben o zaman görürüm seni.

@painkiller @Jira Siz bu mesaji niye beğendiğiniz merak ettim, size yakıştıramadım açıkçası. Özellikle painkiller sana.
 
@BERWAR açıkçası kabul edelim, ateist olduğunu sanıp kendini bir b.k sanan bir kitle var yanlış mıyım? Yani zaten kafasında hiçbir şey olmuyor bu tiplerin ama nedense ateistim ve elitim der gibi bir kitle var bu gerçek:)

Ben buna istinaden beğendim. Yoksa genelleme için değil, bu açıkladığım kitle için sadece;)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı