Benim işlemcisi ve ekran kartıyla tecrübelerim şöyle:
2003'te bilgisayar toplattığımda AMD Athlon XP işlemcisi vardı, emin değilim ama sanırım bu "AMD çok ısınıyor" geyiğinin yapıldığı modellerden biri olabilir bu model. O bilgisayar sonradan bir 512 MB ram ve bir Axle Geforce FX5500 256 MB ekran kartı takviyesiyle beni 2010'a kadar falan götürdü, dönemin oynatmaz dediğim oyunlarını bu takviyelerle zor da olsa oynattı bana (tabi son zamanlarında artık yetemiyordu). Ufak çaplı overclock bile yaptım ve o işlemci bana mısın demedi. Bahsedilen ısınma sorununu neredeyse hiç yaşamadım. O bilgisayarı açsam zor da olsa yine çalışır.
Ekran kartını ise, 2015'ti sanırım, Lenovo laptopta Intel işlemci+AMD Radeon ekran kartı kombinasyonuyla kullandım. Yalan olmasın modelini hatırlamıyorum, sadece AMD Radeon yazısını hatırlıyorum. Oyun için de kullanıyordum ve sürücü yüklemeden performansına kadar herşeyiyle sorun yaşadım. 2010-2015 arasında kullandığım Asus laptoptaki Intel işlemci+Geforce GT630M ekran kartı kombinasyonunda yine sorun yaşamadım.
O günlerin sonucu olarak ben AMD işlemci alırsam hiç tereddüt etmem ama AMD ekran kartına bakarken hep bir acaba olur aklımda. Sonuçta her işlemciyi ve ekran kartını deneyemeyeceğime göre tecrübelerimle hareket ediyorum. Marka olarak tüketicide önceki ürünlerden bıraktığınız izlenim çok önemli yani. Zaten en son bilgisayarımı toplarken biraz bunların da etkisiyle AMD işlemci ve Nvidia ekran kartı aldım. Şimdilik de memnunum.