AMD almak pişmanlıktır diyenler

AMD almak pişmanlık mıdır?

• Oy verenlerin toplamı
    244
Burada yapılan boş olsa zaten moderatör arkadaşlar gerekli işlemi yapardı. İnsan ile düzgün konuşmayı öğrenin biraz. Kendine söylenmesini istemediğin kelimeleri başka kişilere söyleme. İyi geceler.

Kendime söylenmesini istemediğim hiç bir kelime yok o cümlede. Gayet de düzgün ve seviyeli konuştuğumu düşünüyorum. Burası bir forum herkes görüşünü paylaşıyor boşta olsa eğer moderatörler buna müsaade etmezse forum ortamı kalmaz. Yine de bilmediğiniz konularda yorum yapmamanızı temenni ediyorum.

Nvidia ekran kartım varken AMD ekran kartına geçtim ve eskiden 0 kasma video çekebiliyorken AMD ile video çekemez hale geldim. Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve AMD tercih etmem kuvvetle muhtemel.
Hangi karttan hangi karta geçtiniz merak ettim doğrusu.
Bence kesinlikle bütçe meselesi. Fiyat/Performans sistemler için intel almayı saçma buluyorum ancak 10-15 bin'lik sistem toplayıp AMD kullanmak bir o kadar saçma geliyor.
Youtuber falansan mantıklı, nede olsa yayın yaparken, video hazırlarken çoklu çekirdek için dileniyorsun resmen.

Kendime söylenmesini istemediğim hiç bir kelime yok o cümlede. Gayet de düzgün ve seviyeli konuştuğumu düşünüyorum. Burası bir forum herkes görüşünü paylaşıyor boşta olsa eğer moderatörler buna müsaade etmezse forum ortamı kalmaz. Yine de bilmediğiniz konularda yorum yapmamanızı temenni ediyorum.

Kişinin karakter yapısına göre değişiyor, benim karakterime ters bir yorum. Bundan sonra benim ile boş konuşma. Beyin boş olduğu için söylediklerim sana boş geliyor. Daha fazla senin gibiler ile zaman kaybetmeyeceğim. Vereceğin cevaplara yanıt vermeyeceğim. İyi akşamlar.

Son düzenleme:
AMD: Aynı performansı veren iki işlemciden pahalısını tercih etmenin sebebini açıklayamayanların tercihi.

Benim işlemcisi ve ekran kartıyla tecrübelerim şöyle:

2003'te bilgisayar toplattığımda AMD Athlon XP işlemcisi vardı, emin değilim ama sanırım bu "AMD çok ısınıyor" geyiğinin yapıldığı modellerden biri olabilir bu model. O bilgisayar sonradan bir 512 MB ram ve bir Axle Geforce FX5500 256 MB ekran kartı takviyesiyle beni 2010'a kadar falan götürdü, dönemin oynatmaz dediğim oyunlarını bu takviyelerle zor da olsa oynattı bana (tabi son zamanlarında artık yetemiyordu). Ufak çaplı overclock bile yaptım ve o işlemci bana mısın demedi. Bahsedilen ısınma sorununu neredeyse hiç yaşamadım. O bilgisayarı açsam zor da olsa yine çalışır.

Ekran kartını ise, 2015'ti sanırım, Lenovo laptopta Intel işlemci+AMD Radeon ekran kartı kombinasyonuyla kullandım. Yalan olmasın modelini hatırlamıyorum, sadece AMD Radeon yazısını hatırlıyorum. Oyun için de kullanıyordum ve sürücü yüklemeden performansına kadar herşeyiyle sorun yaşadım. 2010-2015 arasında kullandığım Asus laptoptaki Intel işlemci+Geforce GT630M ekran kartı kombinasyonunda yine sorun yaşamadım.

O günlerin sonucu olarak ben AMD işlemci alırsam hiç tereddüt etmem ama AMD ekran kartına bakarken hep bir acaba olur aklımda. Sonuçta her işlemciyi ve ekran kartını deneyemeyeceğime göre tecrübelerimle hareket ediyorum. Marka olarak tüketicide önceki ürünlerden bıraktığınız izlenim çok önemli yani. Zaten en son bilgisayarımı toplarken biraz bunların da etkisiyle AMD işlemci ve Nvidia ekran kartı aldım. Şimdilik de memnunum.

Benim işlemcisi ve ekran kartıyla tecrübelerim şöyle:

2003'te bilgisayar toplattığımda AMD Athlon XP işlemcisi vardı, emin değilim ama sanırım bu "AMD çok ısınıyor" geyiğinin yapıldığı modellerden biri olabilir bu model. O bilgisayar sonradan bir 512 MB ram ve bir Axle Geforce FX5500 256 MB ekran kartı takviyesiyle beni 2010'a kadar falan götürdü, dönemin oynatmaz dediğim oyunlarını bu takviyelerle zor da olsa oynattı bana (tabi son zamanlarında artık yetemiyordu). Ufak çaplı overclock bile yaptım ve o işlemci bana mısın demedi. Bahsedilen ısınma sorununu neredeyse hiç yaşamadım. O bilgisayarı açsam zor da olsa yine çalışır.

Ekran kartını ise, 2015'ti sanırım, Lenovo laptopta Intel işlemci+AMD Radeon ekran kartı kombinasyonuyla kullandım. Yalan olmasın modelini hatırlamıyorum, sadece AMD Radeon yazısını hatırlıyorum. Oyun için de kullanıyordum ve sürücü yüklemeden performansına kadar herşeyiyle sorun yaşadım. 2010-2015 arasında kullandığım Asus laptoptaki Intel işlemci+Geforce GT630M ekran kartı kombinasyonunda yine sorun yaşamadım.

O günlerin sonucu olarak ben AMD işlemci alırsam hiç tereddüt etmem ama AMD ekran kartına bakarken hep bir acaba olur aklımda. Sonuçta her işlemciyi ve ekran kartını deneyemeyeceğime göre tecrübelerimle hareket ediyorum. Marka olarak tüketicide önceki ürünlerden bıraktığınız izlenim çok önemli yani. Zaten en son bilgisayarımı toplarken biraz bunların da etkisiyle AMD işlemci ve Nvidia ekran kartı aldım. Şimdilik de memnunum.
Şu bir gerçekki yeni ryzen APU'lar gelmeden önce AMD laptop grafik kartında vasattı fakat masaüstü için oldukça iyi iş çıkarıyor.

Hele Navi ile başarırsa tadından yenmez.

Ryzen 2300X ve RX570 Sistemim ile çok mutluyum. Fakat önceden kullandığım NVİDİA ekran kartına oranla, AMD ekran kartları daha sesliymiş gibi geldi bana.

Alınan ürüne bağlı bir durum. CPU olarak Ryzen alıyorsanız pişman olan sayısı oldukça azdır. Ama konu GPU’ya gelince AMD’ye sıcak bakmıyorum. Ama fazla olmayan bir bütçe var ise RX’e yönelmekten başka bir çare yok gibi şu anlık. RX’i iyi bulmuyorum ama yapacak bir şey yok. Sadece RX kullanmadığım için mutluyum ama Ryzen kullandığım için mutluyum. Her konuda aynı kalite standartında değil AMD.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı