AMD almak pişmanlıktır diyenler

AMD almak pişmanlık mıdır?

• Oy verenlerin toplamı
    244
Gördüğümü söylüyorum. Şikayet etmek demek kullanmayı bırakmak demek değil. Türkiyede insanlar bir çok şeyden şikayet ediyor ama yine de her şey aynı şekilde devam ediyor ve edecek.
O Türkiye'nin sorunu, yurt dışında işler böyle değil, insanlar bir kere kandırıldı mı bir kere daha kandırılmıyor kolay kolay. Türkiye ile yurt dışını bu tür konularda karşılaştırmak oldukça yanlış, ayrıca Türkiye'de 1050Ti kullananların büyük çoğunluğunun Monster nedeniyle çocuk olduğunu görebilirsin, ne yapsın bilmiyor, ne kullandıysa onu kullanıyor.

Bir de işin yayıncı konusu var. Onlar bir anlamda zorundalar çünkü sponsorları aynı firmalar, istese de kullanamaz.

Evet, NVIDIA'da iyi işler başardı, Intel'de iyi işler başardı fakat ikiside son yıllarda çok cıvıttılar, rekabet varken bile alttan alttan kazık atmaya çalışıyorlar gibi geliyor bana, hele şu son AMD'nin RT demosundan sonra NVIDIA'nın olmaz, yapamayız dediği GTX serisine ışın izleme desteği getirmesi gibi, İntel'in her yıl aynı işlemciyi %10 frekans artışı ile fakat farklı soketle satması gibi.

Ek: Burada fanboyluk ve benzeri bir olay yok, iyice araştırısanız bunlar bariz ortada.

Ekstra olarak bu konuda AMD almak pişmanlık mıdır ? Yoksa artık iyi bir firma mı ? Ryzen iyi midir ? Değer mi ? Gibi konular tartışılırken gelip "Yurt dışında olsaydınız %90'ınız Intel ve NVIDIA sistem toplardı" demenizi yanlış bulmaktayım. Reddit'te bile günde 20 tane yeni AMD sistem topladım paylaşımı gelirken NVIDIA'nın yerinde ay başı güncelleme notlarından fazlası yok.

Yıl 2013-2014 olsaydı dediğiniz doğru olabilirdi fakat 2017'ten itibaren pek değil.

Ek: Dua ediyorum ki yazım yanlışı yoktur ve bir yetkili tarafından asırlık uzaklaştırma cezası almam, yanlış varsa affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
O Türkiye'nin sorunu, yurt dışında işler böyle değil, insanlar bir kere kandırıldı mı bir kere daha kandırılmıyor kolay kolay. Türkiye ile yurt dışını bu tür konularda karşılaştırmak oldukça yanlış, ayrıca Türkiye'de 1050Ti kullananların büyük çoğunluğunun Monster nedeniyle çocuk olduğunu görebilirsin, ne yapsın bilmiyor, ne kullandıysa onu kullanıyor.
Kanka sağlık olsun. Ben yurt dışında yaşadım gördüğümü söylüyorum.

Intel i5 6600K'dan Ryzen 5 2600'e geçtim. Üstelik yanına da bi Sapphire RX 580 Nitro ekledim. Mutluyum. Siz beğenemeye devam edin ki biz ucuza almaya devam edelim.

İlk makinem 486 DX 400 CPU du. 4 MB ram, 500 MB HDD. gibi.. :) Ardından Pentium2 almıştım 16MB ram ile 32 MB TNT ekran kartı ile... Sonra AMD athlon a geçtim. Geçiş o geçiş. Şuanda kullandığım makina ile birlikte arada unuttuğum yok ise 16. PC...

14 Tanesi AMD. Bu sebepten dolayı inteli eleştirecek kadar bile bilmiyorum çok uzun zaman önceydi :) AMD candır, Overclock ta ince detayların işlemcisidir... intel bildiğim kadarı ile advanced overclock ta biraz cilveli :)
Yani kısaca Ryzen e kadar hiç bir işlemcisinde teknik bir sorun yada dönemin performans eksiğini yaşamadım. AMD yi eleştireceksem sadece üzerinde gelen soğutma fanını ÇÖPE ATIN. 1000 dolarlık işlemcisini alsanız da 100 dolarlık işlemcisini alsanızda. 90 lardan beri çözemediler şu ısınma problemini... üzerinde gelen fan ile kullanırsanız, modelinin bir önemli yok, yazları makine restart larına alışkınsınızdır zaten :D

Kanka sağlık olsun. Ben yurt dışında yaşadım gördüğümü söylüyorum.
Ben de yaşadım, gördüm. Hatta tanıştığım çoğu yurt dışı(Yabancı) insana sistem özelliklerini hep sordum, 2017'den sonra çoğunda genellikle Ryzen işlemci olduğunu fark ettim. Yurt dışında ağırlıklı olarak AMD + NVIDIA kombosu kullanılıyor, Türkiye'de pek mümkün değil bu.

Sağlık olsun.

Oyun bazında AMD almak pişmanlıktır evet. Fiyat performanstır belki ama söz konusu oyun olunca sadece fiyat kalıyor. 9600K, 2700X'den daha ucuz ve oyun performansına bakacak olursanız 9600K bariz fark koyuyor. Yani oyun ya da oyun/yayın için bir sistem toplayacaksanız Intel almak zorundasınız diyebilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Öte yandan ekran kartında da bu sefer pek iç açıcı bir sonuç gelmedi. RX 590, RTX 2000 serisinden sonra çıkmış olsa da 1070'e değil 1060'a rakip olarak çıktı. Keşke AMD, 2070 ve 2080 için de alternatif sunsa da rekabet gelse bu işe. Rekabet olmayınca bu bize yansıyor.

AMD candır, Overclock ta ince detayların işlemcisidir... intel bildiğim kadarı ile advanced overclock ta biraz cilveli :)
Yani kısaca Ryzen e kadar hiç bir işlemcisinde teknik bir sorun yada dönemin performans eksiğini yaşamadım. AMD yi eleştireceksem sadece üzerinde gelen soğutma fanını ÇÖPE ATIN. 1000 dolarlık işlemcisini alsanız da 100 dolarlık işlemcisini alsanızda. 90 lardan beri çözemediler şu ısınma problemini... üzerinde gelen fan ile kullanırsanız, modelinin bir önemli yok, yazları makine restart larına alışkınsınızdır zaten :D
Bu söyledikleriniz eskiden doğruydu fakat şimdi çoğu yanlış oldu. AMD Ryzen serisi işlemcilerin içinden çıkan soğutucular oldukça iyidir size ekstra bir soğutucu masrafı çıkartmaz. Intel neredeyse 5 senedir aynı üretim teknolojisinde kaldı sürekli 14nm'yi iyileştiriyoruz dedi gönül ister ki AMD gibi nm'yi daha da düşürse. Ancak bahsettikleri iyileştirmeler yalan değil şu son seriden itibaren artık Overclock işinde iyice çığırından çıktı Turbo hızı 5 Ghz olan bir işlemciden bahsediyoruz. Normal bir kullanıcı çok rahat 5.2-5.3 Ghz'e tüm çekirdekleri çıkartabilir (silikon kalitesine bağlı olarak 5.5 bile olabilir). Overclock rekorlarında hep Intel, AMD'ye 1.5-2 Ghz fark koyar. İleri seviye Overclockta cilveli olduğunu ben pek hatırlamıyorum. Evet anakart seçiyor ve AMD gibi tüm işlemcileri değil sadece K serisi Overclock yapmaya müsait K olmayanlar AMD gibi kolay imkan sunmuyor. Evet delid yapman gerekiyor ama "Advanced Overclock"tan bahsediyoruz olsun o kadar. :)

Bence sorun amd islemciler degil programlarin optimizasyonu yada uyumlulugu ilerde amd bence daha da degerlenecek kullanilan cekirdek sayisi bi cok icin oyun + degil su anda ekran kartlarida ayni direct x12 de forza horizon 4 te felan cok iyi sonuclar cikariyor amd radeon 7 forzada 2080 ti ile kapisiyordu yanlis hatirlamiyorsam.Nvdia sorunlu zamanlarini yasarken amd gelecekte baya degerlenecek bence.

Oyun bazında AMD almak pişmanlıktır evet. Fiyat performanstır belki ama söz konusu oyun olunca sadece fiyat kalıyor. 9600K, 2700X'den daha ucuz ve oyun performansına bakacak olursanız 9600K bariz fark koyuyor. Yani oyun ya da oyun/yayın için bir sistem toplayacaksanız Intel almak zorundasınız diyebilirim.

Öte yandan ekran kartında da bu sefer pek iç açıcı bir sonuç gelmedi. RX 590, RTX 2000 serisinden sonra çıkmış olsa da 1070'e değil 1060'a rakip olarak çıktı. Keşke AMD, 2070 ve 2080 için de alternatif sunsa da rekabet gelse bu işe. Rekabet olmayınca bu bize yansıyor.

İşlemci hakkında dediğiniz hem doğru hem yanlış. O kadar övdüğünüz 9600K, oyunlarda FPS farkı atarken buna FPS olarak bakmak yapacağınız en yanlış şeydir. Çünkü FPS oranı arttıkça yüzdelik olarak farkta artacaktır. 100'e 90 iken 1000'e 900 olmak "zorundadır" bu nedenle gelip "Hey bakın 100FPS fazla veriyor, o zaman bu çok daha iyi!" diyemeyiz. Yüzdelik olarak bakmak daha mantıklı.

Ayrıca 9600K ve 2700X'in kullanım değerlerine baktığımızda ileride 2 kat iyi grafikler ve 2 kat iyi ekran kartları çıktığında öve öve bitmeyen 9600K bariz bir şekilde darboğaz yaşayacak, 9600K hiçbir oyunda %40'tan aşağı düşmezken 2700X'in oyunların bazısında %15 kullanıldığını görebiliyoruz.

Ayrıca yayın için neden tek çekirdek ? Bildiğim ve son bir kaç hafta içinde araştırdığıma göre yayın çoklu çekirdek performansına daha fazla önem vermekte ayrıca şahsen ileride oyunlara tek çekirdek yetmeyecek ve daha ucuza daha iyi çözümler(Çoklu çekirdek kullanımı gibi) bulunduğunda o zaman tek çekirdek dönemi bitebilir.

Ayrıca AMD size garanti veriyor, intel ise sene başı size yeni bilgisayar toplattırıyor. İşler maalesef düşündüğünüz gibi değil. Yüzdeliklere de bakmalısınız, sadece performansa değil. Uzun ömür önemli, yıl başı ekran kartı değiştirilir fakat yıl başı işlemci, anakart, RAM değiştirilmez.

Ayrıca RX 590 RTX karşılaştırması yapmanın saçma olduğunu düşünmekteyim, RX 590 yapılırken amacı GTX 1060 ile rakip olmaktı, oldu mu ? Evet, oldu hatta NVDIA Gameworks ibareli NVIDIA optimizasyonlu oyunlarda bile 5-10 FPS'lik fark yarattı ve 8GB VRAM ve 2 oyunla geldi.

Ayrıca RX 590 çıkarken RTX 2000 serisinden sonra değil, RTX 2060'tan önce çıktı, yani kim bilebilir ki NVIDIA böyle bir kart çıkarsın ? Müneccim değiliz ya ?

Ayrıca AMD bu yıl temmuz ayında 2070 ve 2080'e alternatif sunacak, namıdeğer Navi mimarisi ile 7nm sayesinde 110-140$ civarına(GTX 1060 = 300$, RTX 2060 = 360$, GTX 1660Ti = 280$ Kaynak: Amazon) GTX 1060 gücünde kart, 200-300$ civarına da RTX 2070 eşdeğeri bir kart çıkarabilir ki RTX 2070 450-500$ civarında gezmekte.

Ayrıca tek bir video ile karşılaştırma yapmayı yanlış buluyorum, arkadaş belki 1x8 yaptı ve tek kanal RAM kullandı, bu Ryzen'de performansın çift kanala göre daha kötü olmasına neden olur.

Ayrıca videodaki Ryzen gördüğüm kadarı ile stok, halbuki Ryzen ile rahatça hız aşırtma yapılabiliyor.

Rekabet olacak tabii ki, daha AMD'den cevap alamadan RTX daha iyidir demek bir tık yanlış olur kanımca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı