AMD - Nvidia çatışması

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar her gün gördüğümüz şu bitmek bilmeyen kavgalar hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Öncelikle burada uzun uzun tartışıyoruz en sonunda kavgaya dönüşüyor. Bazı arkadaşlar pusuda bekliyor sanki bir ortam oluşsa da AMD diye bağırsam ya da Nvidia diye haykırsam. Bir kazançları da olmuyor bu işten. Kazanan bahsettiğimiz şirketler oluyor. İkincisi bazen öyle karşılaştırmalarda kriz çıkıyor ki sanki dünyanın kaderini belirleyecek seçimi yapıyoruz. Bu kadar abartılmaması lazım diye düşünüyorum. Sonuçta bir süre sonra kullandığınız ürüne alışıp yolunuza devam ediyorsunuz. Neredeyse 3 senedir technopat sosyaldeyim. Gözlemlediklerimi söylemek istedim. Belki de ceza alacağım yine sebepsiz yere ama varsın alayım. :)

Savaş diye bir şey olamaz. Ben 10 yıldır Nvidia kullanıyorum. AMD'nin iyi yönlerini aramaya başladım geçenlerde. Daha 9xx serisi karta sahip olmayanlar bile Nvidia savunuyor. Şöyle söylüyorlar böyle söylüyorlar, üreticiler bunu tavsiye ediyor. Soruyorum bit ne işe yarar vram ne işe yarar cevap; onların fazla olması gerkesiz. Diyorum bellek ve saat hızı daha hızlı ama yine de düşük performans veriyor bu sefer saldırıya geçiyor. Forumda gerçekten deneyimlemiş kişiler var bunların içinde ben de varım. Ancak bu fanboyluğun haddini iyice aştılar. Eskiden hiç olmazsa bilgisi olur ve ona göre savunurdu. Sosyal'in yarısı aldığı ürünü savunuyor. CS:GO için monitör arayan arkadaşa 8ms monitör tavsiye etti baktım imzasında aynısı var. Gerçekten ilginç. :D

Ben bu yüzden hep şu ürünü satın almış olan bakabilir mi ? Şunun hakkında bilgisi olan var mı ? diye soruyorum artık. Bilgisi olmayanın 3-5 gereksiz yerden bulduğu bilgiyi okuyup fikrimi değiştirmesine izin veremem.

Zaten bunlara bu ürüne sahip misin? diye sorduğunda kargaşa başlıyor. Yazdığın mesajda yazım hatası aramaya başlar, nasıl böyle konuşursun der. Kimse 5-6 bin lira verecek olan adama yardım etmek istemez. Cidden çok yazık.

Ben Recep ve Ali'nin çektiği videoları çok sevdiğim için geldim buraya ancak çok fazla Sosyal'de takılmıyorlar anlaşılan.
Üyeler Recep şöyle dedi diyor sonra Moderatör gelip bana x markasını tavsiye ediyor üye gelip o yalan diyor. Kafam allak bullak oldu.

Herkes her ürünü alamaz ve her ürünleri kullanma şansına sahip değil ama çoğu parçayı az çok bilebilme imkanın var. Recep Baltaş ve Ali Güngör Sosyal'de fazla takılmazlar, işleri yoğun olduklarından dolayı. Site de yardım edecek bir sürü kullanıcı var.

Her iki markanın-modelin özelliklerini karşılaştırmadan direk fanboyluk yapanlar var. Hele birde her AMD mi? NVIDIA mı? konusuna "-Efenim AMD çok güç tüketiyor Nvidia alın. Hem bizim bir abide vardı ısınıp yandı" gibi mesajların gelmesi artık bıkkınlık getirdi. Sosyal yöneticilerinden bir önlem bekliyoruz.

Katılıyorum herkes her ürünü alıp test edemez. Ama gelip şu marka kötü dandik, şu marka alınmaz diyemez.

Testlerde inceledim AMD Sapphire R9 390X ısı değerleri : Sapphire:72C MSI:83C Asus:85C

Bunun aynısını bana Moderatör attı ve üye gelip buna, bunu kim dediyse yalan dedi. Şimdi kafa karışıklığı burada başlıyor. Hangisi iyi dedim tabii ki Asus dedi. Konuşmayı ilerlettim kendisinde Asus olduğunu öğrendim. Oysa ki MSI GTX960-970 kullanan biri olarak tercihimi Sapphire'den yana yani tarafsız kullanmıştım.

Anlatmak istediğim bu. Haberler ve kaynaklar ile desteklenip söylediği cümleyi desteklemesi bence daha iyi olur. Ortaya çıkıp Amd kötü , Nvidia kötü şu üretici dandik diyip kafa karıştırmak ve yanlış yola sürüklemek kabul edilebilir değil.

Üstüne üstelik tartışma çıkınca ceza alıp yorum yazamamak da ayrı bir çile.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı