AMD - Nvidia çatışması

Mesela Asus, MSİ, Sapphire, Evga, Galaxy, Powercolor, Gigabyte, MSİ, Zotac gibi kartlardan birini aldığında senin şansına kartta sorun çıktı, sende sorun çıktı diye bu markalar kötü olacak diye bir şey yok. Kronik sorunlar bunlara dahil değil yalnız. Teknoloji şans işidir, sen hangi markanın kartını alsan da kimse sana bu kartın sorunlu olup olmaması garantisini veremez. Bu yüzden aldığın kartta sorun çıktı diye firmaları kötülememek lazım. Eğer bu sorunlar kronik sorun ise o zaman o kronik sorunlu olan modellerden uzak durulur, bu kadar basit.

@BERWAR O ergenlerin bir kısmı desek :D . Sonuçta herkes aynı değildir. Ayrıca cidden teknoloji şans işidir. Bazısının ekran kartının ASIC(böyle miydi :D ) değeri 90-95 gelir bazısınınki 50 gelir takozdur. Bazısının işlemcisi overclocksuz 3.7ghz'den 4.5 ghz'e çıkar bazısının voltaj ile 3.9ghz olmaz :D .

Elektronik aletler konusunda kesinlikle katılıyorum zaten bozuk çıksın, sorunlu çıksın razıyım . Bana gelip sırf kendi satın aldı diye beni de kötü bir tarafı olduğunu bile bile o yola sürüklemesin. Daha iyisi varsa onu önersin. Para kolay kazanılmıyor.

Şu aralar GTX 960 vs R9 380 diye bir sürü konu açılıyor :D İlk başta hemen Nvidia fanboyları geliyor 960 diyor sonra AMD fanboyları geliyor 380 daha iyi diyor sonra Nvidia'cılar o çok güç tüketiyor diyor. Sonra bilen 2-3 kişi gelip 380in 960dan daha fazla performans verdiğini, arada güç olarak çok fazla fark olmadığını ve bu farkın elektrik faturasına çok etki etmediğini hatta ve hatta Nvidia destekli oyunları çoğunda bile daha ucuz olmasına rağmen 380'in geçtiğini yazdıklarında AMD fanboyları bir gururlanıyor Nvidia'cılar üzgün üzgün bakıp durumu kurtarmaya çalışıyorlar :D İşte Nvidia'cıların bu üzgün üzgün bakma durumundan sonra konu patlıyor. Herkes birbirine laf atıyor vs. vs :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı