AMD vs NVIDIA ekran kartı

Bütçe
7000-8000
Yakında bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ama ekran kartı konusunda kararsızım. XFX RX 6700 almayı düşünüyordum.
Ama yazılımsal sıkıntıları olduğu söyleniyor ve çok önermiyorlar. Onun yerine Gigabyte RTX 3060 almayı düşündüm. Ama onda da kararsız kaldım. Fiyat olarak da yakınlar. Ama RX 6700 bir tık daha fazla FPS veriyor. Sizce hangisini almam daha mantıklı? AMD alırsam sorun yaşar mıyım?
Sadece oyun oynayacak iseniz RX 6700/ XT çok daha iyi bir seçim olur.

Hocam adam diyor Ankara siz diyorsunuz sırtım kara. Nvidia mı Amd mi diye soruyor. Artı olarak rx 6700 alabiliyorken niye gidip XT versiyonunu alsın ki? Gayet yeterli bir kart şuan 6700.
6700 ile 6700XT arasında azımsanmayacak fark var. Bütçeyi biraz arttırıp 6700XT almak daha mantıklı. Artmıyorsa 6700 alınır.

Adobe programları için kesinlikle NVDIA fakat oyun için AMD

Sadece oyun oynayacaksanız AMD, kafam rahat olsun kesinlikle kartta bir sorun çıkmasın oyun performansı az da olsa AMD'den kötü olsa da olur diyorsanız NVIDIA :D bir de NVIDIA'da DLSS büyük bir artı.

Yukarıda bütçe 7-8k arası yazıyor az daha koyup saf performansda 3060 Ti'ı bile geçen RX 6700 XT'yi önerdim mantıksız mı bu?
Arada 500 TL ekstra fark var azımsanacak bir fark değil. Onu da geçtim konudan alakasız olduğu için öyle dedim. Amd mi Nvidia mı diye sormuş arkadaş. Ekran kartı tavsiyesi için ayrı konu açmıştır muhtemelen zaten.

Yakında bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ama ekran kartı konusunda kararsızım. XFX RX 6700 almayı düşünüyordum.
Ama yazılımsal sıkıntıları olduğu söyleniyor ve çok önermiyorlar. Onun yerine Gigabyte RTX 3060 almayı düşündüm. Ama onda da kararsız kaldım. Fiyat olarak da yakınlar. Ama RX 6700 bir tık daha fazla FPS veriyor. Sizce hangisini almam daha mantıklı? AMD alırsam sorun yaşar mıyım?

Hocam Türkiye'de AMD'ye karşı gereksiz bir ön yargı var. Fakat alırsan şu an AMD, NVIDIA'ya göre daha ucuz ve hemen hemen aynı performans veriyor. Gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Bence AMD almasın ama bütçen fazlaysa NVIDIA alınır.

AMD fine Wine devam, 8 GB VRAM'lı 3070 ile 1080P'de takılır artık.

Bu 8 GB VRAM olayını çok abartıyorsunuz tamam yeterli değil fakat bende 3060 var 12 GB VRAM var. 2K üstü ayarlarda daha 7.7 GB VRAM miktarını geçtiğini görmedim Ultra HD paketler yüklememe rağmen 3070 zaten 1080P-2K kartı sayılır artık 4K tam performans vermiyor.

AMD ekran kartlarına çok yaklaşmanı önermem. Ayrıca NVIDIA bir çok oyunda çok daha stabil ve geniş ek özellikleri barındırır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı