Antivirüs kullanmak gerekli mi?

Sadece basit bir link ile, herhangi bir dosya indirmeden bile virüs bulaşmanın mümkün olduğu bu zamanda AV kullanmamak saçmalıktan başka bir şey değildir. RAT yemiş gizli gizli izleniyorsan veya Keylogger yemiş tüm bilgilerin internette dolaşıyor ise ne olacak?

Sadece basit bir link ile uzaktan kod yürütme (RCE) yapabilen açığın detaylarını öğrenebilir miyim acaba sizden?

Sadece basit bir link ile uzaktan kod yürütme (RCE) yapabilen açığın detaylarını öğrenebilir miyim acaba sizden?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapılabildiğine dair bir örnek olması amacıyla paylaşıyorum. Tek bir açık yok, sürekli yenileri bulunuyor ve aktif olarak yamalanıyor.

Üçüncü parti bir antivirüs kullanmaya gönlünüz el vermiyorsa aşğıdaki programla Defender'a ince ayar yapmanızı öneriyorum. High butonuna basmak dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapılabildiğine dair bir örnek olması amacıyla paylaşıyorum. Tek bir açık yok, sürekli yenileri bulunuyor ve aktif olarak yamalanıyor.

Üçüncü parti bir antivirüs kullanmaya gönlünüz el vermiyorsa aşğıdaki programla Defender'a ince ayar yapmanızı öneriyorum. High butonuna basmak dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

Paylaştığınız videonun herhangi bir geçerliliği yok, standartlara uygun olmayan bir paylaşım.

Elbette modern teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber güvenlik kavramı yeniden şekillenmeye başladı, saldırganın her zaman avantajlı olduğu bir kedi fare oyununun içerisinde gözden kaçan açıklar bulunuyor ancak internet tarayıcıları gibi güvenlik endişelerinin yüksek olduğu ve büyük bir topluluk tarafından inceleme altında olan sistemlerde bu açıklar çok kısa zamanda fark edilerek güncelleniyor.

Son kullanıcının kullanım alışkanlıklarını ve güvenlik açıklarının yayılım oranını incelemeden antivirüs kullanmazsanız ziyaret ettiğiniz internet adreslerinden sisteminize virüs bulaşır yorumunuzu yanlış buluyorum.

Microsoft Defender özel çözümlerin ve konfigürasyonların kullanılmasının gerekmediği durumlarda işini gereğinden fazlasıyla görüyor.

Yüksek seviyeli tehditleri değerlendirmeden önce bugün önerilen antivirüs yazılımlarının önemli bir kısmını aşmayı sağlayan yazılımların internet üzerinde forum sitelerinde 30-40 dolar gibi fiyatlardan satıldıklarını unutmamak lazım.

Paylaştığınız videonun herhangi bir geçerliliği yok, standartlara uygun olmayan bir paylaşım.

Elbette modern teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber güvenlik kavramı yeniden şekillenmeye başladı, saldırganın her zaman avantajlı olduğu bir kedi fare oyununun içerisinde gözden kaçan açıklar bulunuyor ancak internet tarayıcıları gibi güvenlik endişelerinin yüksek olduğu ve büyük bir topluluk tarafından inceleme altında olan sistemlerde bu açıklar çok kısa zamanda fark edilerek güncelleniyor.

Son kullanıcının kullanım alışkanlıklarını ve güvenlik açıklarının yayılım oranını incelemeden antivirüs kullanmazsanız ziyaret ettiğiniz internet adreslerinden sisteminize virüs bulaşır yorumunuzu yanlış buluyorum.

Mesajımı nasıl bir ruh halinde okudun bilmiyorum fakat ben kesin olur da demedim, riskin çok büyük olduğunu da söylemedim. Böyle bir şeyin mümkün olduğunu göstermekti amacım. Yukarıdaki mesajında ''sadece basit bir link" demen bu olayın mümkün olmadığını ima ediyormuşsun izlenimini verdi.

Ayrıca mesajımda söylediklerimi tekrar ederek gereksiz yere kelime sarf etmişsin.

Tek bir açık yok, sürekli yenileri bulunuyor ve aktif olarak yamalanıyor.

Yüksek seviyeli tehditleri değerlendirmeden önce bugün önerilen antivirüs yazılımlarının önemli bir kısmını aşmayı sağlayan yazılımların internet üzerinde forum sitelerinde 30-40 dolar gibi fiyatlardan satıldıklarını unutmamak lazım.
Bu yüzden kendim default-deny yaklaşımını tercih ediyorum.

Mesajımı nasıl bir ruh halinde okudun bilmiyorum fakat ben kesin olur da demedim, riskin çok büyük olduğunu da söylemedim. Böyle bir şeyin mümkün olduğunu göstermekti amacım. Yukarıdaki mesajında "sadece basit bir link" demen bu olayın mümkün olmadığını ima ediyormuşsun izlenimini verdi.

Ayrıca mesajımda söylediklerimi tekrar ederek gereksiz yere kelime sarf etmişsin.

Bu yüzden kendim default-deny yaklaşımını tercih ediyorum.

Benim hatam. Yukarıda antivirüs kullanmamanın saçmalık olduğunu yazan üye için yazdım yorumu, alıntılar karışmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı