Antivirüs programı gerekli mi?

mert5899

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta da gördüğünüz gibi bilgisayarıma antivirüs programı kurmalı mıyım? Normal şartlarda altında torrent kullanmayan biriyim bilgisayarımda biraz eski performans kaybı yaşamak istemem açıkçası. Bilgisayarım uzun bir süredir yatıyordu ben de tamir ettirip kullanmak istedim. Daha öncesinde antivirüs kullanmayan birisiyim şimdi ise işlerin nasıl ilerlediğini bilmiyorum.

Sistem
  • Intel Core i5 3470 4 çekirdek.
  • 8 GB RAM.
  • 320GB HDD.
  • NVIDIA GeForce 9800GT
  • 500W PSU.
Anakart hakkında da pek bir bilgim yok.

Merhaba, başlıkta da gördüğünüz gibi bilgisayarıma antivirüs programı kurmalı mıyım? Normal şartlarda altında torrent kullanmayan biriyim bilgisayarımda biraz eski performans kaybı yaşamak istemem açıkçası. Bilgisayarım uzun bir süredir yatıyordu ben de tamir ettirip kullanmak istedim. Daha öncesinde antivirüs kullanmayan birisiyim şimdi ise işlerin nasıl ilerlediğini bilmiyorum.

Sistem
  • Intel Core i5 3470 4 çekirdek.
  • 8 GB RAM.
  • 320GB HDD.
  • NVIDIA GeForce 9800GT
  • 500W PSU.
Anakart hakkında da pek bir bilgim yok.
Eğer internetten çok dosya indiriyorsanız ESET kullanabilirsiniz ancak sadece deneme sürümü var.
İndirmiyorsanız Defender yeterli olacaktır ancak şunu söylemeliyim Kaspersky Windows Defender'dan daha hafif.

Erkek adam Defender kapalı gezer. :D

Şaka bir yana bilinçli bir kullanıcı iseniz antivirüslere gerek kalmaz. Açıkçası ben antivirüslere güvenmiyorum bile internette aratsanız korsan versiyonlarına rahat ulaşabiliyosunuz kendini koriyamiyan program beni mi koracak? Sistemimde sadece Defender açık onun dışında antivirüs yok bilinçli ve dikkatliyseniz virüs yemezsiniz.

Onun bunun flash belleğinden, diskin'den sık sık veri aktarımı yapıyorsan kesinlikle gerekli bence.

Gerekli. İstediğin kadar dikkatli ol. Büyük şirketleri hedef alan siber saldırılar, küçük insanları ise oltalamaya çalışan bir sürü kötü insan var. Özellikle pandemiden sonra bu saldırılar arttı. Artık çok benzer siteler, reklamlar ile de saldırılıyor. Büyük cezalar gelmeden de Google, Instagram, Twitter ve diğe reklam yayınlayan şirketlerin denetime özen göstermeyeceği aşikar.

Kaspersky ya da Norton'un standart ürünlerini öneririm. Yerel fiyat uygulamaları var ve 1 cihaz için 2 yıllık lisansları gayet uygun. ESET yıllık 600-700 ₺ istiyor. Performans ve güvenlik tarafında daha iyi ama ülkemizi pek düşünen bir firma değil.

Defender yerine Kaspersky ya da Norton 360 her türlü kaynak tüketimi ve performans olarak daha iyi. Defender performans tarafında kötü olduğuna dair raporlar var.

O sisteme bir SSD'de eklersen senin açından iyi olur.

Ayrıca tarayıcıların güvenlik ayarlarını da gözden geçirin. İnce ayarlar ve bazı uzantılar ile internet güvenliğinizi de artırabilirsiniz.

Bu tarayıcı konularını aralıklarla güncel tutuyorum. Olabildiğince güvenlik, gizlilik ayarları içeriyor. Önerdiğim uzantılar da bu güvenliğe odaklı uzantılar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı